Ilyenkor mi a helyzet? Volt valaki hasonlo cipoben?
Figyelt kérdés
Felszeretnem venni majd a leendo ferjem nevet, pont ma kaptam valaszt a konzulatustol, hogy az utlevelem cserejet kerhetem naluk,de a szemelyit nem. Kotelezo a szemelyi igazolvany,vagy eleg ha utlevelem lesz? Ezt nem akarom elhinni,hogy ezert hazarangatnak! Mikor konzulatuson keresztul az utlevel is egy vagyon, meg 1-2honap mire kesz,de kivarom! Viszont a szemelyi miben kulonbozik? Van valami torveny erre, hogy muszaj,hogy legyen szemelyim? Es egyebkent ez annyira fura nekem...ha az utlevelem megcsinaljak,ahhoz nekik el kell intezni-mart azt vallaljak,hogy megcsinaljak!- a hazai anyakonyvezeset is az eskuvomnek,mert anelkul ugye nem megy,de azt nem mondtak,hogy azt nekem kellene,csak hogy toltsem ki a papirokat es kesz. Kisse zavaros ez az egesz..Holott az maga egy kulon procedura a honosittatas,igy hallottam.2011. nov. 30. 20:44
1/8 A kérdező kommentje:
Egyebkent Eu-n belul vagyunk(de nem a szomszedban),es a volegenyem kulfoldi.
2011. nov. 30. 20:45
2/8 anonim válasza:
Nekem 2009ben lejárt a személyim, azóta nem csináltattam meg, mivel van új típusú jogsim (ez itthon teljes mértékben kiváltja) és érvényes útlevelem is (külföldre ha még 1 okány kellene). Szóval nem, nem kell személyi igazolvány amennyiben van kártyás jogsid. Ha nincs, akkor viszont kell, mert 2 ilyen okmány szükséges...
3/8 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen jogsom. De mi az,hogy 2 ilyen okmany szukseges? Eddig nekem csak egy volt szemelyi, most csinaltatok utlevelet,viszont most meg szemelyim nem lesz. Bar mintha azt olvastam volna,hogy az kotelezo. Viszont az utlevel a legmagasabb fokozat,afolott nincs, a jogsi messze alatt van,ha igazoltatasrol van szo. Peldaul repulesnel se hasznalhatod. Viszont az utlevel meg a szemelyi tok ugyanaz,csak az utlevelbe pecsetelhetnek is vizum miatt etc.
2011. nov. 30. 20:57
4/8 anonim válasza:
Külföldre vagy személyi, vagy útlevél. De számos alkalommal kerültem már olyan helyzetbe (itthon), hogy 2 olyan okmányt is kellett mutatnom, ami engem igazol... Külföldön nem vágom hogy megy, de szerintem ott is kérhetnek útlevél mellé még valamit.
5/8 A kérdező kommentje:
2okmanyt? Ilyen nincs, akkor teged felrevezettek. Akinek nincs jogsija es sosem jar eu-n kivul,mint en,akkor azt a sajat hazajaban megbuntetik? Szep is volna,bar kinezem,hogy Magyarorszagon meg ez is elofordul. Elnezest,nem rad vagyok merges,csak eszmeletlen mik vannak.
2011. nov. 30. 21:11
6/8 anonim válasza:
Meg nem mondom hol kértek tőlem 2 igazolványt is... és nem is értem miért, mert logikus amit mondasz, még bele sem gondoltam.
Mi lenne ha felhívnál egy okmányhivatalt? Biztos meg tudják mondani mit csinálj.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen,az lesz,csak most epp egy hamardik orszagban tartozkodom a munkam miatt, hazatertem utan meg ra 1hetre eskuvo. Igazabol ez is total logikusnak tunt,hogy akkor elintezi a konzulatus,de hat ezt sem,es egy vicc az egesz,akarmivel fordul hozzajuk az ember,meg ok vannak felhaborodva,hogy dolgozni kell.
2011. nov. 30. 21:19
8/8 anonim válasza:
Ez már csak így megy, de azért ne add fel és ne is bosszankodj miatta. El lesz intézve úgy, ahogyan kell. A házassághoz pedig sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!