Hogyan reagálnátok hasonló helyzet (ek) ben?
Előre szólok, hogy hosszú, nagyon hosszú lesz, amit írok, emiatt nem kell beszólni. Mindig olvasom, hogy részletesebb leírást kértek a kérdezőktől, így most próbálok alapos lenni.
Mielőtt megszületett a kisfiúnk, sógornőm szólt, hogy akciós az a pelenka, ami neki nagyon bevált mindkettő gyereknél. 100 db van egy csomagban, kértünk 3 csomaggal. Anyósom a megkérdezésünk nélkül még 3 csomaggal vetetett a sógornőmmel. Kaptunk tehát 600 db 3-5 kilós babának való pelust. Kicsit érdekesnek találtuk, hogy miért nem kérdezett meg minket, hát a férjem rákérdezett, hogy mi alapján küldött nekünk ennyit. Ő a sógornőmet kérdezte meg, hogy mennyi pelusra lesz nekünk szükségünk. Sógornőm napi 10-12 pelust használt el, úgyhogy ők kiszámolták, hogy akkor 2 hónapra előre megvették nekünk a legszükségesebb dolgot. Hitték ők, mert a mi kisfiúnk nem így gondolta, és 5 hetes korára kinőtte a pelenkát. Megmaradt 4 teljes csomag és még kb 60db. Sógornő mondta, hogy semmi gond, be lehet cserélni a nagyobbra, csak juttassuk vissza. (500 km-re lakunk egy másik országban...)
Másik eset:
Anyósék jöttek babanézőbe, kérdezték, hogy mit hozzanak ajándékba, mondtuk hogy dm-es pelenkát legyenek szívesek. Hoztak is... egy zsák krumplit.
Sütöttem-főztem, hogy legyen egy jó ebéd, mire ideérnek (akinek újszülött babája van, az tudja, hogy ez nem is olyan egyszerű), de ők hoztak maguknak enni, ők azt kérik.
Másik:
Nem titok, hogy jó módú a férjem családja, (helyesebben a szülei)számítottunk is egy nagyobb összegre tőlük. Nem azért, mert olyan nagy szükségünk lenne rá, hanem mert náluk ez a szokás. Ez sose volt téma, ez olyan, mint a menyasszonyi táncba való bedobás. Gyerek születik és kapsz pénzt. Ennyi. Hát mi nem kaptunk. Vagyis dehogynem. 30 ezer forintot. És ebben már a karácsonyi ajándék is benne van, azt mondta a férjem. A testvére 1 millió forintot kapott gyerekenként, hogy tudjatok mihez viszonyítani. Tudom, hogy ebből a sztoriból én jövök ki rosszul, mert pénzéhes dög vagyok és csak a markomat tartom, de ez nem igaz. Inkább még ezt a pénzt se adták volna, mert ezzel csak egy dolgot értek el. Mégpedig, hogy a férjem iszonyúan érzi magát. Hogy talán a mi kisfiúnk nem érdemli meg? Mit tett ez a pár hetes csöppség, hogy ilyen megkülönböztetésben van része? Így is úgy is megkap tőlünk mindent, nem a szülői támogatástól függ az ő jóléte. Tudom, hogy szólni fog az apjának, hiába kértem többször, hogy ne tegye. Nem ér annyit, hogy egy elég kellemetlen beszélgetés kerekedjen belőle.
Egészen idáig olyan jól megvoltunk, segítettük egymást, semmi gond nem volt. Most viszont nap, nap után jönnek elő a hülyeségek, amiket nem tudunk hová tenni. Sokszor apró dolgok (leginkább azok), de olyan mennyiségben, hogy nehéz elviselni.
Sorolhatnám még a fura és bosszantó eseteket, de azt hiszem, aki meg akarta érteni a problémát, az megértette.
Tőlük kérdezem, hogy ilyenkor mit lép az ember. Vagy nem lép, csak csinálja a saját dolgait tovább? Lehet szarni a szülőkre, akármit is tesznek, vagy nem tesznek?
Azon nem tudom mit rugózol, hogy anyós vett pluszba pelenkát és hogy most akkor neked kell visszajuttatni. Miért? Ingyen kaptad, nem a te pénzeden vette. Nem használtad el, dobd ki, add el, ajándékozd el, tök mindegy, de úgy csinálsz, mintha a te zsebedre vett volna még 300 darabot és hogy ne bukj akkorát neked vissza kell küldeni. Nem te buktad, hanem ő.
A gyerekenként 1 millió meg amúgy szerintem olyan, hogy a több gyerekes szülő mielőtt elkezd adakozni a gyerekeinek mindig vizsgálja meg józanparaszti ésszel hogy tud-e ugyanannyit adni a többinek is. Ha nem, akkor nem kell adakozni egynek se, vagy kevesebbet, hogy egyformán jusson. Ugyanúgy, ahogy kicsinek se csináltad azt, hogy három gyereknél beraksz a kosárba egy csokit Pistikének, egy csokit Jánoskának, és a harmadikra Petikém már nem telt, te nézzed ahogy eszik, ugye megérted? Akkor egynek se raksz csokit, vagy mindháromnak olcsóbbat. Miért másabb ez, ha felnőttek? Felnőtteknél le lehet az egyiket szarni a másikat elhalmozni?
Ó, utolsó! Nagyon sokan felnőtt fejjel is így gondolkoznak, hogy bezzeg a tesóm kapott... Látod...
Kérdező... "Hogy talán a mi kisfiúnk nem érdemli meg". Férjednek kellene elmagyarázni, hogy lehet, most a szülőknek nem tellett rá, vagy a tesóék azért kaptak, mert nem élnek annyira megfontoltnak, stb., számtalan oka van. Én nem firtatnám a helyébe a szülőknél. De ezek után nem is várnék soha semmit tőlük, ha ennyire érzékeny.
mindenkinek szarul esik, ha a családban megkülönböztetés van, legyen az anyagi vagy bármilyen más dolog.
aki pedig azt írja, hogy ő soha nem foglalkozott vele, hogy a testvére több pénzt kapott a szüleitől, mint ő maga, és ez a legnagyobb rendben van, az egy álszent hazug ember.
mindenkit bánt az, hogyha megkülönböztetés van egy családon belül, senki ne próbálja ezt bemagyarázni hogy nem esik neki rosszul.
vagy érzelmi analfabéták az ilyen emberek, vagy pedig hazudoznak itt össze vissza, mert itt név nélkül úgyis azt mondanak amit akarnak.
Azért nem az az általános, hogy a szülők milliókat adnak egy-egy gyereknek, mivel általában nem élnek olyan körülmények között. Így egészen nyilvánvaló, hogy a legtöbb válaszoló se találkozott ilyennel, max. olyannal, hogy az egyik kapott két szál kolbásszal többet, vagy az kapott egy tízezrest is, amin senki sem akad fent. De azért megnézném az "én már ebből kinőttem" válaszolókat, hogy vajon az ő szájuk hogy állna, ha a testvérük milliókat kapna (benne van a kérdésben, hogy gyerekenként kapták, tehát nem egy gyerek van ott így nem egy milliót, kaptak, hanem többet) ők gyakorlatilag semmit.
Azért ne mondja már nekem, hogy minimális érzékenységgel rendelkező embert nem bánt meg az, ha az anyja a testvérének ad 2-3 milliót ajándékba, neki meg semmit. Azért én is elgodnolkodnék, hogy vajon ő miért és én miért nem? Mi a különbség? Ez nem jelez érzelmi éretlenséget, ez teljesen normális gondolat.
Ez kb. olyan, mintha ketten sétálnátok az útszélén, de anyád, amikor elmegy mellettetek csak őt ültetné be az autóba, hiába van még hely, mert te majd hazagyalogolsz, ugye? Az se zavarna, mert már "kinőtted"? Ugyanmár!
Könnyű ilyen fennhéjázós szövegeket nyomni, amíg nem voltál ilyen helyzetbe, meg nem is leszel, mert anyádék örülnek, ha magukra van pénzük.
"mert anyádék örülnek, ha magukra van pénzük."
Távlátást, telepátiát az ezotéria rovatban tessék gyakorolni. Lottószámokat is vállalsz?
40 itt te mondtad ki szinte egyedül a tutit!
Alapvetően gusztustalan bárki pénztárcájában kutakodni, felkérdezni meg családon belül,hogy miért is nem adnak haáát....ott már megjelenik valami gusztustalan fémes ízű szó,amit úgy hívnak anyagiasság.
A kérdezőt nem értem,beházasodott abba a családba,és a férje állítólagos sértettsége mögé bújva lovagol ezen a pénz témán hogy nekik miért annyit nektek meg miért nem?
Lesülne a bőr a pofámról anyósomék pénztárcájában kutakodni,még akkor is,ha a sógornőmék többet kapnak. Ehhez kell egyfajta intelligencia ami láthatóan a kérdezöben nincs meg.
Annyiszor elmondta nem a pénz a lényeg,hogy pont ebből látszik,hogy CSAK a pénzre van rázúmolva,a dollárjelek ugrálnak a szeme előtt.
Kérdező hányszor mondtad anyósodnak hogy miben segíthetek? Vagy szüksége(d) van e valamire?
Nekem ez egyoldalú,nyugodtan le lehet pontozni.
Szívesen meghallgatnám az anyós verzióját is. Egyre gázosabb ez a sztori,olyan mint az Óvónéniiiii kéreeeeeem a jancsika 1 nyalókával többet kapott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!