Anyósom beszólása, mit tennétek?
Egy hónapja elvesztettük a kisbabánkat a 24.hétben mivel beteg volt. Elötte sokat kellett pestre járni orvoshoz így a két kutyánk oltását nem tudtuk beadatni (egyik az en kutyám a másikat anyósom kapta 9éve de nálunk van mi gondozzuk etessük)mert minden forintra szükség volt.
Anyósom elhívott magához elhordott minket föként engem minden szarnak. Mondja a kutya sincs beoltatva. Mondom neki szépen h de azért mert kellett a babára. Erre ö de a kutyát be kell oltatni. Mondom nehogy már fontosabb legyen a retkes kutya mint a baba? Erre ö hogy de,a kutya legyen beoltva. Otthagytam de ö utánam jött h szégyeljem el magam es gondolkohzak el.
Azóta eltelt kis idö és itt kedveskedik,normalisan viselkedek vele de nem tudom ezt elfelejteni neki.
Nemsokára szeretnénk újra babát de ezek után azt akarom h max annyit tudjon h unokája lesz,semmi többet.nem akarom h vele legyen majd meg bármibe is beleszoljon, ti mit tennétek?
Anyósod csúnyán viselkedett, nem vitás. Meg kellene próbálni megbeszélni vele a dolgot. Mi itt nem tudjuk, hogy mi köztetek az alapprobléma (hiszen írod, hogy nem ez az első vita), így ez a kérdés csak az anyós szidására irányult, másra nem.
A "retkes kutya" meg talán jobban járna, ha keresnétek neki szerető, törődő gazdát, mert sem ti sem az anyósod nem alkalmas állattartásra.
Én távolságot tartanék az anyóstól.
-.- Meglepő néhány ember hozzáállása.
Nekem is van kutyám, imádom,a család tenyerén hordozza, de ha a családtagomnak valami (egészségügyi vagy más jellegű )problémája lenne, akkor nem vacilálnék,az ember fontossabb, az oltás egy két hetet várhat.
A kérdező nem azt írta, hogy a kutyáknak nem tudott kaját venni nekik, vagy nem etette.
Tény az oltás fontos, de a felelősségteljes állattartás nem ott kezdődik, hogy napra pontosan be kell oltani az állatot, ennek ellenére egész nap szegény megkötve rövid láncon van, szomjasan.
Nekünk is volt olyan, hogy az oltás késett, de az orvos miatt. Nem érzem felelőtlennek magam, a kutyámat nézve folyamatosan látom a szerelmet a szemébe, amikor rámnéz. Minden oltása megvan, minden rosszullét esetén itt az orvos.
utolsónak:teljesen egyetértünk.lehet a felelősségről papolni,de nem hiszem hogy ilyen helyzetben bárkinek is ez lett volna a legfontosabb,sőt szerintem eszembe se jutott volna ha azon agyalok egész nap hogy élni fog a gyerekem vagy nem.
vagy ti hogy képzeltétek?beleírja a határidőnaplóba hogy pl.kedd: gyermekem halála,szerda:kutyaoltás
csütörtök:pitesütés...
más helyében okoskodni könnyű.
lehet lepontozni,nem érdekel.
"mikor egyik napról a másikra meghalt a nagybátyám és anyám zokogott és én is majdnem bőgtem"
azért egy rokon és egy saját gyerek mégiscsak más. bár annyira nem rázhatott meg ha egy könnycseppet sem hullattál, csak majdnem. beteg volt a baba b asszátok már meg, igen fontos az oltás fontos a kutya, nem is arról van szó hogy megáll az élet egy ilyen tragédia miatt de mikor valaki elveszíti a gyerekét főleg így, akkor azzal igenis lehetne mindenki megértőbb. nincs is rosszabb mint szülőként megélni a gyereked halálát. ja de nem értem, itt mindenki tökééééletes, és mindig a topon van minden körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!