Szerintetek kinek van igaza? Villanyszámla ügy.
Éves villanyszámla elszámolás érkezett. Fizetendő 50.000Ft, eddigi években nem kellett ráfizetünk. Anyós itt lakik velünk, s fél faluban kipanaszkodta magát, hogy én akkora számlát csináltam stb.
Babával vagyok itthon, napközben max a tv + laptop megy, de az is csak annyi időre amíg ténylegesen használom (vagyis nappal 2-3 óránál nem több, amennyit a babámmal nézem vagy míg ő alszik)Főzéshez a gáztüzhelyt használom, a villanyos sütő részt általában max hétvégén, s nagyon ritkán mixert vagy ilyesmit. Szóval nem hinném hogy mióta itthon vagyok többet fogyasztanék, előtte is csak ennyit használtam, kivéve azt a kis plusz tévézős időt.
Viszont anyósomnak télen lett egy új szokása, reggelente a konyhában hajnalban bekapcsolta a villanysütőt és kinyitva az ajtaját avval fűtött órákig, mert nem volt kedve befűteni a cserépkályhába. Párom szólt neki akkor,hogy talán inkább begyújtani kéne, s utólag is szólt, mikor megkaptuk a számlát, de anyósom köti az ebet a karóhoz hogy akkor is én csináltam a nagy számlát.
Szerintetek mi fogyaszt többet hogy kb novembertől-áprilisig reggelente majd minden nap ott üldögélt a nyitott sütő mellett kávézgatva, vagy hogy 2-3 órával tovább megy a tévé mint egyébként?
Nah, asszem ebben tudok segíteni. Nálunk a tv 24 óra alatt 1kwh -t fogyaszt, ami nekem 45ft ( feltöltős villanyóra),plazma, nagykèpernyős.
A villanysütőm 1óra alatt 2kwh-t. Ami 90ft.
Havi szinten napi 3 órás használattal számolva a tv 180ft, a tűzhely 8100ft. Remèlem nem számoltam el.
Ehhez vedd hozzá, hogy neked nem 45ft az 1kwh, hanem 50ft körül van. Számoljátok ki anyósnak.
Mèg akkor is jobban jönnètek ki, ha egy ventilátoros hősugárzót vennètek neki.
OFF
Hátrányos helyzetű plazma tévével. :D Ezen jót nevettem.. De inkább sírnom kellene.
Mondjuk inkább úgy hogy azok kapják, akik soha nem fizetnek az áramért mert a plazmatévé hitelre előrébb való, ezért valahogy meg kell őket fékezni. Ilyenkor szokták vezetékről lopni az áramot.
Azért a villanysütő nem ördögtől való. Az áram nem kerül többe, mint a gáz. Persze nyitott sütőajtóval fűteni nagyon felelőtlen dolog, persze, hogy megpörgeti a villanyórát.
Mi kétgenerációs családi házban lakunk.
2 tévé megy, ebből 1 plazma, 2 db 120 literes villanybojler, 1 laptop, 1 kerámialapos villanytűzhely, amit tavaly vettem A kategóriás. Akkor még ugye töltünk 3 mobiltelefont, elektromos kávéfőzőm van, de ugye reggel főzők egyszer kávét, na és 2 db mikro van, mert 2 család él együtt. Villanyt nem átalányt fizetünk, minden hónapban bemondjuk a fogyasztást. Átlag 12 ezer forint szokott lenni a villany, úgy hogy teljes villanytűzhelyem van és nagyon szeretem a sütőt használni, mert százszor jobb, mint a gáz:)
Egyszer volt 18 ezer a számlánk, de abban a hónapban hegesztettünk és használtunk más olyan elektromos gépeket, amik ház felújításához kellenek, pl. csiszoló meg ilyenek.
Tény, valóban nem szabad fűteni villanysütővel, de ha arra használják, amire tervezték, akkor százszor jobb, mint a gáz. Gázszámlánk kb. 2 ezer forint. Ja és persze mindenhol energiatakarékos égő van.
Anyósoddal sürgősen kell valamit csinálni, ugyanakkor térjetek át arra, hogy minden hónapban bemondjátok a villanyt és gázt, sokkal jobb.
Gondolkozz,mielőtt kritizálsz. 4 gyereket nevelek egyedül, havi 150 ezer ftból. A tèvèt a karitasztól kaptuk. Tavaly karácsonyra. Húú, milyen gazdag vagyok.
Ha te tudnád, mit jelent a hátrányos helyzetű, nem minősítettèl volna. Csak számolgass, kb havi 30 ezret költhetek kajára, de ez csak egy pèlda.
Ja, ès roma sem vagyok, mielőtt ez lenne a következő reakciód.
Ès nem, nem sajnáltatom magam, a kèrdezőnek akartam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!