Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek van olyan, hogy...

Szerintetek van olyan, hogy egy sógornő ellened tudja hangolni anyósod, apósod? Mindenben őt támogatják, csak neki lehet igaza?

Figyelt kérdés
Nekem egy iszonyat féltékeny sógornőm van, aki annyira kisajátítja a szüleit, hogy az már túlzás (anyósom heti 3-4 napon nála is alszik, apósom mindennap megy hozzá, hozza-viszi oviba a kicsiket, hétvégén meg azért mennek, mert akkor mennek szórakozni, színházba, bulikra a szülők, és vigyázni kell a gyerekekre). Régebben jó volt a viszonyunk, amíg mi is sokat ugrottunk nekik segíteni, minden hülyeségében támogattuk (néha elképesztő dolgai vannak). De mikor nálunk is megszülettek a gyerekek, már nem értünk rá, és azóta megromlott a viszonyunk. Sokat piszkál minket, megjegyzéseket tesz, kötekedik, és folyton mindent ő akar megszabni. Eleinte próbáltunk hozzá alkalmazkodni, de már nem is akarunk, mert nagyon fárasztó. Viszont azóta anyósomékkal is sok a vita, mert folyton a sógornőm a téma, és teljes mértékben ő irányítja őket is. Szülinap, névnap, Karácsony csak úgy lehet, ahogy sógornőm diktálja, állandó vitaforrás, mert ha nekünk úgy nem jó, akkor direkt csináljuk. Anyósomat a szülinapján meghívtam ebédre, de visszautasította, mert mit szól hozzá a sógornő, aki felhívott telefonon, és kioktatott, hogy ez az ő családjukban nem szokás, itt együtt ünnepelnek mindent (persze ők nem értek rá a jeles napon). Most utoljára a középsőm szülinapjára el akarta anyósom hozni a sógornőm kislányait, de mivel lebetegedtek a gyerekeink, kértük, hogy ne hozza el, nehogy őket is megfertőzzék (vírusfertőzésük volt, magas láz, hányás, szemgyulladás). Anyósom reakciója:-most miért kell ezt csinálnotok megint, mire jó ez? Hogy lebetegedtek a gyerekek?!!! Nekik csak az a fontos, hogy a sógornőmnek mi jó, de hogy nekünk, az nem érdekli őket. Már nagyon belefáradtunk, a férjem inkább kerüli már a húgát, de már inkább anyósomékat is. Anyósomék annyira nem fogadnak el minket, csak őket. Mi a tapasztalat, másoknál működhet így anyóssal, vagy adjuk fel?

2014. dec. 4. 14:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
19%

Volt mar ra pelda, kerdesek is itt ugyanerrol.

Ne felejtsd, te uj vagy a csaladban te csak meny vagy, o a lanyuk.

2014. dec. 4. 14:21
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Én feladtam. Pont így volt minden nálunk is, ahogy leírtad. A férjemnek van egy nagyon elkényeztetett hisztérika húga, aki irányítja a szülőket már gyerekkora óta. Ő is az a fajta, akinek mindig a középpontban kell lenni, mindig mindennek körülötte kell forogni. Nekem ez kezdetektől fogva ellenszenves viselkedés volt a szülők részéről, hogy ennek a viselkedésének engednek, háttérbe szorítva ezzel mindenkit. Én már nem hívom őket, nem megyünk hozzájuk, csak ritkán a gyerekek, de nem is hiányolják őket sem nagyon. Elég ha ott vannak a kislányáék, olyan emberek nem kívánatosak náluk, akik nem hajlandóak úgy ugrani, ahogy a királylány fütyül. Én meg erre nem vagyok hajlandó, nem is leszek, ez van. Sógornővel semmilyen kapcsolatom nincs szerencsére, maradjon is ez így. Mióta ott is vannak gyerekek, azóta az unokákkal is pont annyira igazságtalanok, ahogy a gyerekeikkel.
2014. dec. 4. 14:24
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ha valóban ilyen a helyzet hagyjátok őket a fenébe. .

Azert az durva, hogy felhivott sogornod , hogy mit kepzelsz magadrol.. jesszus elkuldtem volna melegebb eghajlatra ha engem igy hiv fel a sajatom. De szerintem a ferjem is.. o mit szol ehhez azon kivul, hogy keruli oket?

2014. dec. 4. 14:28
 4/19 A kérdező kommentje:
A férjem sosem jött ki vele, mert gyerekkoruk óta ez van, de már annyiszor vesztek össze, vitatkoztak értelmetlenül, hogy ő azt a politikát választotta, hogy nem beszél velük, nem megyünk hozzájuk. Nem akarja megoldani a dolgokat, mert szerinte soha nem értettek szót egymással, és elbeszélnek egymás mellett. Én próbáltam rendezni a dolgokat a gyerekek miatt, de be kellett látnom egy idő múlva, igaza van a férjemnek, értelmetlen. Meg sem hallgatnak, csak mondják a magukét, és a mi szempontunk soha nem fontos nekik, csak a maguké. Amikor bekerültem a családba, igyekeztem mindenkivel jó viszonyt kialakítani, de sajnos a sógornőmmel nagyon nehéz, csak neki lehet igaza, mindenkit ugráltat, mindenkit kinevet kigúnyol, lenéz. A férjem már nem akar vele kommunikálni sajnos, tőlem is azt kérte, ne meséljek semmiről, nem kell tudniuk semmit, úgy nem tudnak belénk kötni. Tényleg így volt, felhívott, és számon kérte, hogy jutott eszembe, hogy meghívom ebédre az anyósomat!? Ilyet náluk nem szokás, külön felköszönteni, nélküle!? Na de közben 3-3 gyerekünk lett, és 12 embert összehozni időben, térben elég nehéz, miért ne hívhatnám meg ebédre egyszer én? Nagyon megbántott vele, de nem is a sógornőm, hanem anyósom, aki visszautasította a meghívást, mondván megsértődik a lánya. Szerintem ez nevetséges, inkább örülnie kellett volna, hogy megvendégeljük, megemlékezünk róla, nem? Én is felköszöntöm anyukámat, ha a bátyám nem ér rá, és eszében sincs megharagudni. Hiszen felnőttünk, saját családunk van. Már mi sem látunk mást, mint hagyni őket a fenébe, mert nem tudunk velük kijönni, szünet nélkül csak a vita, félreértés, sértődés van velük. Nagyon sajnálom egyébként, mert az elején azt hittem, tök normális anyósom van, és szerintem az is lenne, ha a lánya nem hangolná ellenünk :(
2014. dec. 4. 16:09
 5/19 A kérdező kommentje:
2-es, nálunk szintén! Szerintem a férjemet sosem fogadták el igazán, nem tudom, miért (mert szerintem szuperpasi, szuperapuka és szuperférj :) ), a sógornőmet meg bálványozzák. Eleinte nem zavart annyira, de mikor megszülettek a fiúk nálunk, és hát fiúk lettek, nem lányok (sógornőméknél lányok a nagyok), akkor megkaptuk, na ne, már megint fiú?! És azt hittem, olyan szeretettel veszik őket is körbe, mint a másik 2 unokáját, de nem így lett. Igazából itt kezdődött minden, ugyanaz, amit írtál, hogy akkora különbséget tettek az unokák között ők is, hogy az már tényleg sok volt! Én szóltam nekik, mert a férjemnek csak rosszul esett, de nem szólt, csak távol maradt tőlük, de mikor rákérdeztek, miért, én elmondtam! Na, nem kellett volna! Mindent letagadtak, azt mondták, a férjem féltékeny a húgára (???), és rosszul érezzük. Hozzánk nem jöttek, ha hívtuk, az volt a válasz, elfáradtak a lányuknál, mert nagyon be voltak fogva, pedig a házunk előtt mentek el naponta. Egy idő után semmilyen kapcsolatuk nem volt a fiúkkal, akik még puszit sem akartak adni, ha mentünk hozzájuk :( Sorolhatnám, nálunk még ki is csúfolták, gúnyolták őket, persze sógornővel karöltve, na ez már nekem is sok volt, és szóltam, hogy fejezzék be. De folytatták, és csak nevettek rajtunk! Olyan is történt, hogy karácsonykor a középső 3 évesem nekifutott egy asztalnak, és kiütötte a fogát, ömlött a vér, feldagadt a szája, rohantunk a szájsebészetre, anyósom pedig közölte, van egy fogatlan unokája is már, és így kezdte hívni a fiamat (egyébként kétdiplomás pedagógus) :( ezen teljesen kiakadtam, mert ez már túlzás volt, és ezután már teljesen elment a kedvem tőlük :( Mikor leültem vele ezt megbeszélni, azt mondta, viccelni próbált :(
2014. dec. 4. 16:31
 6/19 acelsziv ***** válasza:
83%
Kérdező: a férjed megoldotta a dolgokat. Ha nem lehet kezelni egy bántó egyént akkor meg kell szakítani a kapcsolatot vele. A férjed ezt teszi. És abból amit írtál az jön le, hogy ez a legjobb megoldás a családodnak. Kiszórjátok a szemetet és lesz egy tiszta és békés életetek.
2014. dec. 4. 20:18
 7/19 anonim ***** válasza:

"nálunk még ki is csúfolták, gúnyolták őket, persze sógornővel karöltve, na ez már nekem is sok volt, és szóltam, hogy fejezzék be. De folytatták, és csak nevettek rajtunk! "

Nyekk. Komolyan? Ez borzalmas! Nem tudom elképzelni, hogy egy nagyszülő ilyet tesz! Mit mondtak, vagy hogy zajlott?:O

2014. dec. 4. 20:56
 8/19 A kérdező kommentje:
6-os, akkor te mit tennél? Mert nem írtál választ, csak minősítetted, amit mi teszünk, hogy megpróbáljuk velük minimálisra csökkenteni a kapcsolatot. Várom az ötletet, javaslatot, mert már sok mindent megpróbáltunk. Leültünk velük beszélni, hatalmas vita, kiabálás, sértődés lett belőle, ritkítottuk a találkozást, akkor az sem volt jó, találkoztunk, de próbáltuk kerülni a vitákat, akkor belénk kötöttek, halljam, te mit tennél? Ha okos tanácsot nem tudsz adni, minősíteni nem kell másokat, mert ez egyenlő a nullával! Ezt a legkönnyebb, másokat minősíteni úgy, hogy te magad sem tudod, mi lenne a megoldás. Ha voltál már ilyen helyzetben, várom a segítséged, ha nem, pedig inkább ne minősíts másokat, mert nem tudhatod... :(
2014. dec. 5. 08:06
 9/19 A kérdező kommentje:
7-es, elmondom. A középsőmet kopasznak és dagadtnak hívták. Koraszülöttként kis súllyal született, és rohamtempóban gyarapodott, csak anyatejes volt 7 hónapig. Nekünk-mondani nem kell, ha valakinek van koraszülött babája, pontosan tudja, min megy át egy szülő- hogy mekkora öröm, ha gyarapszik, nő, utoléri a társait. Nem volt sovány baba valóban, de ők ezt állandóan elmondták. Egy beszélgetés így hangzott, ne kövérezzétek állandóan, mert ha elindul, nem lesz kövér gyerek (13 kg 4 évesen), erre ők:-minek zabáltatjátok annyit. De csak szopik, igény szerint. Akkor is kövér. Erre a férjem:-anyu fejezzétek már be, ez rosszul esik nekünk, hogy kövérnek hívjátok, van neve, erre anyósom beleröhögött a férjem arcába, és közölte vele, kövér a gyerek és kész. A sógornőm meg jó hangosan nevetett. (nála a nem koraszülött gyerek is kövér volt, de SOHA nem csúfolták érte). A fogatlan unkámat fent leírtam, mikor kiesett a foga, hetekig így hívta. Mi megjártuk a szájsebészetet, fogorvost, nem helyezték vissza a fogát, aki átélt ilyet, tudja, ez a gyereknek elég nagy sokkhatás, hetekig nem mert futni, mert attól félt, újra kiesik egy foga, és emlékezett a fájdalomra, ijedtségre. Ők meg kicsúfolták. A vérző, feldagadt szájú, gyereket. Sajnos így történt, valóban. Én sem hittem el, hogy ilyen van, sosem éltem át ilyet, és annyira ledöbbentem, hogy meg sem tudtam szólalni. A kicsim aranyszőke hajú, őt elkezdték vörösözni. Megbeszéltük, nem vörös, aranyszőke. Erre egy telefonbeszélgetésben megkérdezte tőlem anyósom, hogy van a kis komcsi. Kérdezem, ki? Erre ő, hát a kis proli, a vörös. Akkor jöttem rá, hogy a kisfiamról beszél. Mondtam, hogy ezt most miért kell, erre ő, jaj, hát csak viccelt. Biztosan én vagyok ilyen érzékeny, de nekem nem vicc, ha a gyerekeimet csúfolják. Nektek hogy esik az ilyesmi? Az én családomban ez nem volt szokás, sőt... Náluk sem szokás, illetve sosem hallottam, hogy a sógornőm gyerekeit bántották, csúfolták, kritizálták volna. Ezért nem értem, miért van ez, hogy a mi gyerekeinket pedig igen, és kérdeztem meg, hogy mások szerint ez normális dolog?! Mindezt persze azután, hogy leültem velük beszélgetni, anyósommal is, sógornőmmel is, mert ezeknek a történéseknek a hatására a férjem nagyon eltávolodott tőlük, nem akart velük beszélni, találkozni, és megromlott a viszony. Ők szerették volna tudni, miért, én elmondtam, de csak nevettek rajta, mert szerintük ők csak viccelnek. Akkor megbeszéltük, oké, de a gyerekeket hagyják ki a viccelődésből, de sajnos azóta is folytatják. De ezek csak töredékek a teljes történetből... :(
2014. dec. 5. 08:25
 10/19 anonim ***** válasza:
80%

Döbbenetes, amiket írsz. Mindent megpróbáltatok már, hogy javítsátok a kapcsolatot, de láthatóan nem a ti készüléketekben van a hiba.

Tudom, nem ezt szeretnéd hallani, de a gyerekek lelki egészsége érdekében én minimálisra csökkenteném a velük való kapcsolatot. :( Én gyerekkoromból emlékszem rá, hogy egy-egy ilyen "kedves" beszólás mekkora fájdalom volt, így,felnőttként, három gyerekkel is pontosan tudom, ki és mikor mondta ezeket nekem.

2014. dec. 5. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!