Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek a sógornőim?

Miért ilyenek a sógornőim?

Figyelt kérdés
A páromnak három bátyja van, mindegyik nős, kettőnél már gyerek is van. Én csak nem rég kerültem a családba, így szinte kívülállóként szemlélem az eseményeket. A párom édesanyja, aki bár egyenlőre nem az, de az egyszerűség kedvéért nevezzük az anyósomnak, nem éppen könnyű eset. Elég erőszakos, ha az igazát kell védeni. Pl. hogyan neveljék a gyereket, járjonak többet templomba, stb. Soha nem bírtam, ha megmondják, mit csináljak, ezért ha nekem próbál parancsolgatni, visszaszólok neki (persze normálisan), de a másik három menye hagyja magát. Ha azt mondja adjanak a gyerekre még két pulcsit nyáron, megteszik. De miért? Velem van a baj, hogy nem "hődolok be", vagy inkább az nem normális, amit ők csinálnak? Ti mit gondoltok?

2014. jún. 15. 20:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
16%
Okosabb enged...
2014. jún. 15. 20:20
 2/27 anonim ***** válasza:
88%
Mert beleuntak, elmegy a nagyi és leveszik a pulcsit.
2014. jún. 15. 20:21
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy érted a helyzetet. Nem arról van szó, hogy veszekedni kezdek, csak megmondom, hogy nem így gondolom, ők viszont csak lapítanak és szó nélkül megteszik, amit parancsol (véletlen se kér).
2014. jún. 15. 20:23
 4/27 A kérdező kommentje:
Kettes: és ez így normális? Én annyira nem érzem annak... :(
2014. jún. 15. 20:24
 5/27 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom, hogy mennyi időt töltenek anyóssal, de mi például két-három hetente találkozunk általában az anyósékkal. Mivel nem akarok vitát, mert nincs rá szükségem, ilyenkor rájuk hagyok mindent. Nem látom értelmét, hogy parttalanul egymásnak essünk. Múltkor azon ment a "vita", hogy uzsonnára gyümölcsöt kell adni a fiúnknak, nem tejpépet. A nyugalom kedvéért, aznap kapott gyümölcsöt, aztán többet nem. De mit értem volna el vele, ha leállok vitatkozni, hogy márpedig akkor sem. Csak megsértődött volna, a férjemet hülye helyzetbe hoztam volna, hogy az anyja ellen ki kell állnia, mert nincs igaza, így inkább adtam egy banánt a fiúnknak, megette, aztán jól van. Anyós most büszke, mert azt hiszi, hogy megoldotta a nagy gordiuszi csomót, aztán békén hagy minket. Persze ha napi szinten találkoznánk, és szólna bele az életünkbe, akkor nem hagynám magunkat. De így megkímélem magam. Amikor telefonban mond jótanácsokat, akkor is mindig persze, úgy van, így fogjuk csinálni. Aztán legtöbbször már nem is emlékszem rá, hogy mit kellene máshogy csinálni. Ha annyira nem kellett volna a pulcsi a gyerekre, úgyse vette volna fel, nyafogott volna, hogy melege van, aztán lekerült volna. Így elfért rajta, anyós nyugodt, sógornőd nyugodt, nincs vita.
2014. jún. 15. 20:24
 6/27 anonim ***** válasza:
47%
Nem kell mindenből vitát csinálni. Ez nem behódolás kérdése, csak nem kell annyit jártatni az ember lányának a száját.
2014. jún. 15. 20:25
 7/27 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az a baj, hogy én ehhez túl makacs vagyok, és ezért zavar... Továbbra sem értem ezt a hozzáállást. :)
2014. jún. 15. 20:26
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy kezdetben ők is olyanok voltak mint te, aztán rájöttek hogy kiegyensúlyozottabb az életük ha pitiáner dolgokban nem mennek vitára az anyóssal amíg az jelen van.
2014. jún. 15. 20:27
 9/27 A kérdező kommentje:
Hát, lehet...
2014. jún. 15. 20:28
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudjuk be fiatalságodnak a makacsságodat. Idővel majd nem lesz így. Annyi minden hasznosabb dologra lehet fordítani az energiáinkat mint a parttalan viták. Meggyőzni úgysem tudod, így azt fogod csak elérni, hogy elkezd fúrni a hátad mögött.
2014. jún. 15. 20:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!