Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek a sógornőim?

Miért ilyenek a sógornőim?

Figyelt kérdés
A páromnak három bátyja van, mindegyik nős, kettőnél már gyerek is van. Én csak nem rég kerültem a családba, így szinte kívülállóként szemlélem az eseményeket. A párom édesanyja, aki bár egyenlőre nem az, de az egyszerűség kedvéért nevezzük az anyósomnak, nem éppen könnyű eset. Elég erőszakos, ha az igazát kell védeni. Pl. hogyan neveljék a gyereket, járjonak többet templomba, stb. Soha nem bírtam, ha megmondják, mit csináljak, ezért ha nekem próbál parancsolgatni, visszaszólok neki (persze normálisan), de a másik három menye hagyja magát. Ha azt mondja adjanak a gyerekre még két pulcsit nyáron, megteszik. De miért? Velem van a baj, hogy nem "hődolok be", vagy inkább az nem normális, amit ők csinálnak? Ti mit gondoltok?

2014. jún. 15. 20:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Megnyugtat a gondolat, hogy máris utál :D
2014. jún. 15. 20:32
 12/27 anonim ***** válasza:
70%
Csak vigyázz, hogy a párodra ne legyen túl nagy hatással. Az anyós azért veszélyes, mert olyan szépen lassan tud ártani, hogy közben észre sem veszed. Egyébként a nézeteltéréseitek legnagyobb vesztese a párod. Ő kerül két tűz közé.
2014. jún. 15. 20:34
 13/27 A kérdező kommentje:
Rendben, igyekszem nem kínos helyzetbe hozni a párom. :) Annyit még nekem se ér
2014. jún. 15. 20:37
 14/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell mindig a tiednek lennie az utolso szonak, plane nem kell mindig mindennek ellentmondanod. Hallgass a tobbiekre. Fenenek kell mimdig osszeveszni.
2014. jún. 15. 20:38
 15/27 A kérdező kommentje:
Az utolsónak akartam írni valamit, de aztán rájöttem, hogy azzal csak igazolnám. Egyébként meg ez van, nekem mindig igazm van. :D (nyugi, viccelek)
2014. jún. 15. 20:40
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

El kell döntened hol a határ, amíg ráhagyod. Pl. az egyik előző válaszoló írta, hogy semmi baja nem lett a gyerekének hogy egyik délután banánt és nem tejpépet uzsonnázott. Ilyeneken felesleges vitázni, rá kell hagyni. De pl. ha allergiás lenne a gyerekem a banánra, akkor bizony nem engednék anyósnak. Tehát mindig mérlegelni kell, hogy annak amit akar lesz-e valamilyen negatív következménye vagy nem.

Amúgy minél kevesebbet találkoztok annál több türelmed lesz hozzá:) Ezt kell kikísérletezni, mennyi találkozás az, ami még belefér a toleranciaszintedbe (gyakrabban 2-3 órás találkozás szerintem a jobb, nem a ritkán több napos).

Ha a férjed jobban tudja kezelni, esetleg mehet néha nélküled is, addig te meg meglátogatod a saját szüleid, ez jó indok,nem lehet sértődés, ha mindenki a saját szüleinél van látogatóban. Ráadásul így több időtök marad kettesben, ha néha egyszerre megoldjátok a látogatást, nem egymás után.

2014. jún. 15. 21:20
 17/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Több napra én tuti nem megyek az anyósomékhoz. Nincs az az isten! Csak családi ebédre vagyok hajlandó elmenni, az meg úgyis van két-három hetente. Egyébként nem a férjem, csak 19 vagyok. Azért hívom az "anyósomnak", mert így egyszerűbb.
2014. jún. 15. 21:24
 18/27 anonim ***** válasza:
49%
Ja hogy 19 eves vagy :) ez megmagyarazza a makacssagod es a gyerekes hozzaallasod ;)
2014. jún. 15. 22:01
 19/27 A kérdező kommentje:
Kösz... :)
2014. jún. 15. 22:02
 20/27 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon tetszik az 5-ös és a 16-os válaszoló válasza. (A többi is, de ezek olyanok, mintha én írtam volna őket) :)

Bár nekem anyósom meghalt, mielőtt megismerhettem volna, de én pont így tennék mint ez a két válaszoló.

2014. jún. 16. 00:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!