Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek a sógornőim?

Miért ilyenek a sógornőim?

Figyelt kérdés
A páromnak három bátyja van, mindegyik nős, kettőnél már gyerek is van. Én csak nem rég kerültem a családba, így szinte kívülállóként szemlélem az eseményeket. A párom édesanyja, aki bár egyenlőre nem az, de az egyszerűség kedvéért nevezzük az anyósomnak, nem éppen könnyű eset. Elég erőszakos, ha az igazát kell védeni. Pl. hogyan neveljék a gyereket, járjonak többet templomba, stb. Soha nem bírtam, ha megmondják, mit csináljak, ezért ha nekem próbál parancsolgatni, visszaszólok neki (persze normálisan), de a másik három menye hagyja magát. Ha azt mondja adjanak a gyerekre még két pulcsit nyáron, megteszik. De miért? Velem van a baj, hogy nem "hődolok be", vagy inkább az nem normális, amit ők csinálnak? Ti mit gondoltok?

2014. jún. 15. 20:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

Azért nem kell feltétlenül gyerekesnek lennie a Kérdezőnek, sőt makacsnak sem. Anyósom amolyan olasz Mamma típus, legalábbis úgy viselkedik. 40 éves pici lányáék vele laknak, ő mondja meg a kis leányzónak hogy szerinte mi a jó, hogyan csinálja, ő pedig azt csinálja amit anyuci mond, bármi kérdés van, mindig ahhoz igazítja, hogy Maminak hogy jobb. Az nem számít hogy a párkapcsolata tönkremegy/ment, és hogy a másfél éves kisfia pszichésen zavart. Anyósom engem is próbált maga alá vonni, de mivel nekem 22 éves koromban meghalt az édesanyám, most 38 éves koromra én is amolyan Mamma lettem, tehát nem valakinek a lányaként viselkedek, hanem én vagyok az anya, és én is szeretem ha összetarthatom a családomat, nálam gyűlünk össze a testvéreimmel, stb.; Szerencsére anyósom elég intelligens ahhoz, hogy ezt megpróbálja elfogadni, és én is próbálok ebben-abban alkalmazkodni.

Kérdező sógórnői nem feltétlenül ráhagyják, lehet , hogy gyenge típusú nők, ha nem is mindhárom.

2014. jún. 16. 17:08
 22/27 A kérdező kommentje:
#21: Köszi :) Igen az én anyósom is hasonló, mint a tied... Már most imádkozom érte, hogy én ne hasonlítsak rá. Egyébként sajnálom anyukádat, így sok évvel később is őszinte részvétem.
2014. jún. 16. 17:53
 23/27 anonim válasza:
Mond meg neki hogy majd te eldöntöd elvègre azèrt van eszed
2014. jún. 19. 21:12
 24/27 Eszter121 válasza:
Elmesélem mi hogyan élünk és ebből kiveheted amit gondolsz: Mi férjemmel nem tartunk senkivel kapcsolatot, pont ezekért sem, mert beleszólnak az életünkbe, és mi pedig a miénket szeretnénk élni:) nem szeretünk jópofizni, és képtelenek vagyunk behódolni "anyakirálynőknek" sem. Nehéz dolog együtt élni ezekkel a dolgokkal,de ha együttélsz örök konfliktusok, gyomorgörcsök várhatnak rád. Ha meg nem álsz ki magadért, akkor azt máshol fogod kompenzálni pl férjeden vezeted le az elnyomott agressziót:)
2014. jún. 19. 21:40
 25/27 A kérdező kommentje:

#23: Ne félts engem, én megmondom :)

#24: Hát, azért nem hiszem, hogy teljesen meg akarnám szakítani a kapcsolatot velük. De ahogy gondolod :)

2014. jún. 19. 22:09
 26/27 anonim ***** válasza:
Én az elején hasonló szemléletett valtam mint páran mondtak mérlegeltem amit lehetett ráhagytam úgysem vagyunk ott olyan sokat. Akkor lett ez másként amikor ott voltunk gyakorlatilag mindenki nevelni akarta a gyerekemet és felül bírált, hogy miért így csinálod stb stb. A vége ott lett, hogy kerek perec kijelentettem, hogy a gyerekeket párom és én nevelem ez a mi dolgunk. Igen is anyósék kérdezzen mit lehet mit nem. Ott tartottunk, hogy a tejérzékeny gyerekemnek mindent adtak, hogy csak az én és az orvosok hisztije csak. Az állni nem tudó gyereket álltatták és ütetni is próbálták, pedig még messze nem tudott. Na ezt én nem hagyom szó nélkül.
2014. szept. 23. 09:37
 27/27 anonim ***** válasza:

Gyenge próbálkozásai az én anyósomnak is voltak/vannak. Látom rajta, hogy a mai napig nem teljesen tudja elfogadni, hogy nem hódoltam be neki úgy, mint az akaratgyenge sógornőm.

Ne engedj neki semmiben, mert az egy lavinát indít el, és az lehetetlen, vagy nagyon nehéz megállítani.

Az én sógornőm már nyugtatót szed. Nincs egy szabad perce, még a boltba is megy vele anyós.

2014. szept. 23. 16:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!