Férjed, párod anyukájának és párod testvérének például nővérének szabad bejárása van a ti otthonotokba?
Anyósod és sógornőd akármikor bemehet a ti saját lakásotokba? (Legyen az albérlet vagy bármi)
Érdekelne, hogy párod lakását, albérletét anyós és sógornő sajátjaként használhatja? Pl.: saját kulcsuk van a Ti lakásotokhoz?
Hogy van ez?
Ha az anyós veszi a lakásotokat, akkor bármikor felmehet, ott lehet stb?
Hogy van ez megírva a nagykönyvben?
Egy feleség, menyasszony meddig és mennyit köteles tűrni férje, párja édesanyjának és párja testvérének?
Mi a határ?
Saját lakásként kezelhetik azt a lakást ami a kettőnké a párommal?
Soha nem használja senki rajtam, a fiamon, és a páromon kívül a lakást sajátjaként. Anyósom, sógorék , a testvéreim, szüleim sosem jönnek csak úgy amikor kedvük tarja. Senkinek nincs kulcsa hozzá.
Jelenleg az én lakáskulcsom van a testvéremnél, mivel mi külföldön dolgozunk, a lakásunk üresen áll. Azért van nála, hogyha ne adj isten a lakóházban csőtörés lenne vagy bármi baj, akkor ott tud lenni intézkedni. Néha az unokahúgom éjszakázna fent, de nagy ritkán és ilyenkor is mindig megkérdezi, hogy mehet-e..Néha mi kérjük, hogy menjenek a lakásba, nézzenek körül minden rendben van-e..
De senki nem kezeli, használja úgy mintha az övé lenne.
Kérdező ez most valami elméleti kérdés, vagy valakiről szól,mert egy kicsit zagyva.
"Ha az anyós veszi a lakásotokat, akkor bármikor felmehet, ott lehet stb? "
Ha anyós vesz egy lakást és ő engedi, hogy ti ott lakjatok akkor ő tesz nektek szíveséget nem fordítva.
Anyose a lakas amiben lakunk, van kulcsa, de zermeszetesen nem johet. Senki sem toppanhat be mas otthonaba, az bunkosag.
Nekem is van kulcsom a szuleimhez, megsem megyek oda bejelentes nelkul.
Van kulcsuk, de ritkán jönnek, inkább alkalmakkor/ünnepekkor. És akkor is szólnak, nem állítanak be csak úgy, hogy itt vagyunk.
Ha sajátjukként kezelnék a mi közös otthonunkat, akkor az első dolog lenne, hogy zárat cserélünk, függetlenül attól, hogy adtak-e bele pénzt. A szülőknek egy idő után fel kell dolgoznia, hogy a kisgyerekük már önálló életet él, saját családdal, saját házzal. Aki ezt nem tudja elfogadni, azzal a családtaggal soha nem lesz harmonikus kapcsolat, mert csak megkeseríti az életet.
Senkinek nincs kulcs a házunkhoz, még kapukulcs sem.
Volt, mikor zuhanyzáskor megfordultam, és Após ott állt mögöttem, akkor visszakértük.
Értetlenkedett kicsit, de férjem határozottan visszavette a kulcsot. Az én házam, az én váram.
Tudom, hol tartják a szüleim a pótkulcsot, de eszembe sem
jutna váratlanul, kulccsal bemenni.
Természetesen családtag bármikor jöhet hozzánk, előzetes bejelentkezés nélkül. Ha alkalmatlan időben jönnek, mert készülünk valahova, vagy nagytakarítás van, akkor nem sértődnek meg, hogy hiába jöttek. Nekünk is van kulcsunk az ő lakásukhoz. Természetesen csak nappal megyünk egymáshoz.
Szülők, testvéreknél ez természetes. Nem idegenek, hogy engedélyt kérjenek, ha jönni akarnak.
De emitt senki nem tekinti a másik lakását sajátjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!