A párom és a testvérének van egy közös háza. A testvér bejelentette apósomékat a házba. Hogy tudnánk őket kijelentkeztetni? Mert ők nem akarnak se a testvér. Én így eleshetek sajnos a szociális ellátásokból
Kinek van haszonélvezeti joga a lakáson? Ha nincs haszonélvező a saját lakás részére azt enged akit akar.
Nem kifúrni max akkor tudjátok ha kifizetitek a rá eső lakás rész árát. (Inkább maradjatok csöndbe mert lakáshasználati díjat is kérhetne a saját lakásrészére, vagy akár egy cigány családot is beköltöztethet anyósék helyet, vagy a lakás kényszer értékesítését is kérheti bíróságon, szóval ha sokat ugráltok akkor csak ti csesztek rá).
Neked mégis, hogy esne ha kifúrnának téged abból a lakásból,mert ha valakinek neked aztán végkép semmi közöd ahhoz a lakáshoz? Bár ahogy írtam szerencsére nem lehet ilyent.
"Ő nem lakik ott és nem is költ rá"
Akkor ezek szerint ti lakjátok az egész házat? A testvér tulajdonrészében is? Mert ha igen, akkor elvileg a testvér kérhetne tőletek lakáshasználati díjat is. Még nektek kéne fizetni, és nem neki.
Nekem se egészen érthető, miért akartok jogi eszközökkel harcolni, ilyen tulajdonviszonyok között.
Kifejted?
A párod szülei ott fognak lakni? Fel lehet osztani a házat 2 különálló részre? Ha igen, célszerű lenne ügyvéd segítségét kérni és 2 háztartást kialakítani, akkor nem számít bele a te jövedelmedbe az övék.
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Nagyszülői örökség, 50-50% a páromnak és a testvérének. Anyósomék segélyt kaptak (nem volt meg a rokkantságihoz a kellő évük, de dolgozni már képtelenek voltak a betegségük miatt). A párom testvére bejelentkezett a házba, így már az ő fizetését is be kellett számolni, ezért anyósomék elestek a segélytől, de a legidősebb fiuk persze egy fillérrrel sem akarta őket segíteni. Mi végül úgy "szabadultunk" meg tőle, hogy hivatalosan felszólítottuk, fizesse a rezsi rá eső részét és ez már nem tetszett neki.
A ház 1/2 része a páromé a másika testvéré.Egy paraszt házról van szó amire sajnos elég sokat kell költeni ablakok ajtók tető kerítést kellene csinálni.Most kérdezem én mindent a párom fizessen mert a testvér nem lakik benne?Szerintem ez nem lenne fer.2 szobás házról van szó amiben mi lakunk az egyik szobába a másik az üres.Nem értem miért nekünk kellene fizetni?Senki nem mondta neki hogy ne költözzön be.A másik a rezsi az alap díjnak a felét is neki kellene fizetni és eszt se teszi meg!Ha valaki tud kérem lássanak el információval aki meg nem tud az meg inkább ne szóljon semmit
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!