Szerintetek van olyan, hogy egy sógornő ellened tudja hangolni anyósod, apósod? Mindenben őt támogatják, csak neki lehet igaza?
Kérdező: olvasd már el még egyszer a hozzászólásomat és emeld ki azt a részt, ahol minősítek és minden egyéb, amit hozzám vágtál... Megerősítettem, hogy a férjed teszi a legjobbat, amikor a ti védelmetekben megszakítja a kapcsolatot a gennyláda anyjával és a testvérével. Ezek ketten jobbak már nem lesznek. Te még mindig rendbe akarod hozni a dolgokat. Gondold át: Valóban ilyen nagyanyára van szükségük a gyerekeidnek? Úgy fogja letaposni az önbizalmukat, mint huszárezred a búzatáblát.
Ha az én rokonságom ilyeneket mondott volna a gyerekeimre most törött kézzel szedegethetnék a kihullott fogaikat...
7-es vagyok, köszönöm a választ! Ez nagyon megalázó és bántó lehetett, sajnálom, hogy át kellett élned. Szerintem határolódjatok el, szakítsátok meg, de legalábbis minimalizáljátok a kapcsolatotokat velük! Kitartást!
(Akik lepontoztak, azoknál természetes, hogy a nagyszülő, sógornő, vagy akárki ilyeneket mond a gyerekükre? Csak mert nálam nem, és ledöbbentem.)
El van nézve :)
De ha anyósodék az ilyen durva és bunkó beszólásokat poénnak gondolják akkor esetleg egy találkozó alkalmával te is jó alaposan szólj be nekik. És ha felháborodnak csak kérdezz rá: Mi a baj? De hát én csak viccelek. Mama! Csak poénból büdösvénk..váztam le!
"hogy van a kis komcsi. Kérdezem, ki? Erre ő, hát a kis proli, a vörös. Akkor jöttem rá, hogy a kisfiamról beszél."
Te jó ég, ilyen tényleg van? Hát én sürgősen megszakítanám velük a kapcsolatot.
Nem kell szivedre venni, csak magadnak okozol ezzel problémát. Minimálisra kell szűkíteni velük a kapcsolatot. "Megnevelni" őket már úgysem lehet. Próbálj meg "ne is figyelni" a kellemetlen megjegyzésekre. Magyarázkodásnak semmi értelme, mert úgyis másként fogják értelmezni, mint ahogy Te szeretnéd. Az energiádat inkább "saját családod" boldogulására/boldogítására fordítsd, mint feleslegesen ilyen "apró" problémákra pazarold.
Szinte minden családban vannak "kedvencek". Inteligenciától függően mások a megnyilvánulások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!