Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek van olyan, hogy...

Szerintetek van olyan, hogy egy sógornő ellened tudja hangolni anyósod, apósod? Mindenben őt támogatják, csak neki lehet igaza?

Figyelt kérdés
Nekem egy iszonyat féltékeny sógornőm van, aki annyira kisajátítja a szüleit, hogy az már túlzás (anyósom heti 3-4 napon nála is alszik, apósom mindennap megy hozzá, hozza-viszi oviba a kicsiket, hétvégén meg azért mennek, mert akkor mennek szórakozni, színházba, bulikra a szülők, és vigyázni kell a gyerekekre). Régebben jó volt a viszonyunk, amíg mi is sokat ugrottunk nekik segíteni, minden hülyeségében támogattuk (néha elképesztő dolgai vannak). De mikor nálunk is megszülettek a gyerekek, már nem értünk rá, és azóta megromlott a viszonyunk. Sokat piszkál minket, megjegyzéseket tesz, kötekedik, és folyton mindent ő akar megszabni. Eleinte próbáltunk hozzá alkalmazkodni, de már nem is akarunk, mert nagyon fárasztó. Viszont azóta anyósomékkal is sok a vita, mert folyton a sógornőm a téma, és teljes mértékben ő irányítja őket is. Szülinap, névnap, Karácsony csak úgy lehet, ahogy sógornőm diktálja, állandó vitaforrás, mert ha nekünk úgy nem jó, akkor direkt csináljuk. Anyósomat a szülinapján meghívtam ebédre, de visszautasította, mert mit szól hozzá a sógornő, aki felhívott telefonon, és kioktatott, hogy ez az ő családjukban nem szokás, itt együtt ünnepelnek mindent (persze ők nem értek rá a jeles napon). Most utoljára a középsőm szülinapjára el akarta anyósom hozni a sógornőm kislányait, de mivel lebetegedtek a gyerekeink, kértük, hogy ne hozza el, nehogy őket is megfertőzzék (vírusfertőzésük volt, magas láz, hányás, szemgyulladás). Anyósom reakciója:-most miért kell ezt csinálnotok megint, mire jó ez? Hogy lebetegedtek a gyerekek?!!! Nekik csak az a fontos, hogy a sógornőmnek mi jó, de hogy nekünk, az nem érdekli őket. Már nagyon belefáradtunk, a férjem inkább kerüli már a húgát, de már inkább anyósomékat is. Anyósomék annyira nem fogadnak el minket, csak őket. Mi a tapasztalat, másoknál működhet így anyóssal, vagy adjuk fel?

2014. dec. 4. 14:11
1 2
 11/19 acelsziv ***** válasza:
36%

Kérdező: olvasd már el még egyszer a hozzászólásomat és emeld ki azt a részt, ahol minősítek és minden egyéb, amit hozzám vágtál... Megerősítettem, hogy a férjed teszi a legjobbat, amikor a ti védelmetekben megszakítja a kapcsolatot a gennyláda anyjával és a testvérével. Ezek ketten jobbak már nem lesznek. Te még mindig rendbe akarod hozni a dolgokat. Gondold át: Valóban ilyen nagyanyára van szükségük a gyerekeidnek? Úgy fogja letaposni az önbizalmukat, mint huszárezred a búzatáblát.

Ha az én rokonságom ilyeneket mondott volna a gyerekeimre most törött kézzel szedegethetnék a kihullott fogaikat...

2014. dec. 5. 15:47
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

7-es vagyok, köszönöm a választ! Ez nagyon megalázó és bántó lehetett, sajnálom, hogy át kellett élned. Szerintem határolódjatok el, szakítsátok meg, de legalábbis minimalizáljátok a kapcsolatotokat velük! Kitartást!

(Akik lepontoztak, azoknál természetes, hogy a nagyszülő, sógornő, vagy akárki ilyeneket mond a gyerekükre? Csak mert nálam nem, és ledöbbentem.)

2014. dec. 5. 16:00
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, anyósod egy hatalmas prosztó paraszt, buta, kegyetlen idióta VAGY mentálisan zavart. Más magyarázat erre nincs. Még egy vadidegen gyereket se bantanék, nemhogy a saját unokamat! Megis ez milyen IQ szintre vall!? Komolyan nem fér a fejembe! A legjobb amit tehetsz hogy minimalizálod velük az érintkezést. Sajnálom!
2014. dec. 6. 08:41
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! Acelsziv nevű felhasználó, tőled elnézést kell, hogy kérjek, ezek szerint félreértettelek. Úgy értelmeztem, minősítettél minket, amikor ritkítottuk velük a találkozást, de sokáig próbáltam megoldást találni, mert nem szeretnék senkivel, pláne a családdal haragot, rossz viszonyt tartani. Viszont egy idő után beláttam, a férjemnek igaza van, nincs más út, ha nem akarunk állandóan pofonokat kapni. 5 évig küzdöttem, de mára én is belefáradtam, főleg, miután számtalan leülős, megbeszélős történet után mindig újabb pofonok jönnek (most pl ez a prolizás a kicsinél). Úgy értelmeztem, hogy negatív kritika a részedről a döntésünk, és azért kérdeztem, mit tanácsolsz helyette, mert tényleg érdekelne egy jó megoldás, már régóta keresem. Sajnos édesapám elhunyt 2 hónapja, ő volt a NAGYPAPA, aki imádta őket feltétel nélkül, játszott velük, mesélt nekik, és a gyerekek nagyon megszenvedik a hiányát. Félek, ha anyu is elmegy, nem marad nekik nagyszülő, ezért gondoltam, hogy egy utolsó próbát megér, hogy rendezzem velük a viszonyunkat, csakis a gyerekek miatt. De azt nem engedem, hogy bántsák a gyerekeimet, mert ki védje őket meg, ha nem a szüleik, és sajnos nálunk nem megy hosszabb ideig gúnyolódás nélkül. Ezek szerint sokan gondoljátok még így rajtam kívül, hogy nem mindenáron család az, ahol gúnyolják az unokákat, kinevetik őket. Köszönöm a válaszokat, megerősítettetek abban, ahogy én is gondolom. Furcsa nekem, mert a mi családunkba nem volt gúnyolás, csúfolás, na meg aztán az unokákat meg abszolúte imádták, néha még túlzásba is vitték. Anyósomék szerint én vagyok túl érzékeny, mert ők szeretik őket attól, hogy néha kigúnyolják, mert az csak vicc. Azért is furcsállom, mert tanult, diplomás pedagógus ember, ugyan nem tanított sosem, de az alapokat csak tudnia kellene. :(
2014. dec. 6. 10:10
 15/19 acelsziv ***** válasza:

El van nézve :)

De ha anyósodék az ilyen durva és bunkó beszólásokat poénnak gondolják akkor esetleg egy találkozó alkalmával te is jó alaposan szólj be nekik. És ha felháborodnak csak kérdezz rá: Mi a baj? De hát én csak viccelek. Mama! Csak poénból büdösvénk..váztam le!

2014. dec. 6. 11:54
 16/19 anonim ***** válasza:

"hogy van a kis komcsi. Kérdezem, ki? Erre ő, hát a kis proli, a vörös. Akkor jöttem rá, hogy a kisfiamról beszél."

Te jó ég, ilyen tényleg van? Hát én sürgősen megszakítanám velük a kapcsolatot.

2014. dec. 6. 21:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Természetesen magukkal szemben nem értik a viccet, azon nagyon meg tudnak sértődni, a sógornőmet és a családját is nagyon nagyon védik, csak velünk szemben ilyenek. Tényleg nem értem, hogy miért. A férjemmel is így viselkednek, őt is kigúnyolják, kinevetik, számomra ez is nagyon furcsa volt. Utána meg jött anyósom, hogy beszélgessek el vele, miért nem akar a fia hozzájuk menni látogatóba. Elmondtam neki, de mindenre tagadás volt a válasz, és hogy mi túlérzékenyek vagyunk. Hát sajnos, nem értünk szót egymással :( Köszönöm mindenkinek a választ, nagy segítség volt!
2014. dec. 8. 17:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Neked aztán kijutott a "jóból" kedves kérdező! Ha nekem ilyen anyósom és sógornőm lenne, mindkettőt felképeltem volna, pedig nem vagyok híve az erőszaknak. Tényleg meg kell szakítani velük a kapcsolatot egyszer és mindenkorra, azzal meg nem foglalkozni, hogy mit hordanak össze egymás között. Elmondásod alapján rettenetesen primitív lények, az ilyeneket el kell kerülni. Az ember a családtagjait (sajnos) nem választhatja meg, de erről nem ti tehettek. Ne legyen bűntudatotok miattuk, mert nem érdemlik.
2014. dec. 9. 00:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem kell szivedre venni, csak magadnak okozol ezzel problémát. Minimálisra kell szűkíteni velük a kapcsolatot. "Megnevelni" őket már úgysem lehet. Próbálj meg "ne is figyelni" a kellemetlen megjegyzésekre. Magyarázkodásnak semmi értelme, mert úgyis másként fogják értelmezni, mint ahogy Te szeretnéd. Az energiádat inkább "saját családod" boldogulására/boldogítására fordítsd, mint feleslegesen ilyen "apró" problémákra pazarold.

Szinte minden családban vannak "kedvencek". Inteligenciától függően mások a megnyilvánulások.

2014. dec. 17. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!