Szerintetek kinek van igaza?
Figyelt kérdés
A történet a következő. Van egy házaspár, akiknek van egy gyereke. Amikor a nő terhes lett nem volt pénzük, ezért a férfi anyjához költöztek. A férfi anyja adott 13 millió forintot, hogy építsenek a telkére egy házat, hogy legyen hol lakniuk. A pénzt nem kérte vissza. Tehát kölün házban élnek, de egy telken. A probléma az, hogy a nő nehezen tud együttélni az anyósával, mert sok dolog zavarja. A nő utálja a kutyáját, mert az udavarra piszkít és ugat. A piszkot a nagymama naponta eltakarítja. Továbbá az sem tetszik neki, ha a gyereke a nagymamájához megy. Egy héten csak egyszer szeretné odaengedni, a gyerek viszont nem fogad szót neki és sokszor megnézi őt. Például hazajön az óvodából és beköszön neki. Ez nagyon nem tetszik az anyjának. Olyan is van (mivel elég neveletlen a gyerek, ami természetesen nem az ő hibája), hogy beszalad a nagymamájához és szó nélkül kivesz egy almát a hűtőből. Ez miatt már többször megráncigálta az anyja a gyereket. A nagymama nem veszekszik a nővel ezekért a dolgokért, bár nagyon bántja, hogy így bánik vele. Sokminden nem tetszik neki (pl. gyerek neveletlensége,), de sosem szólt még érte. A nő kb. hetente kétszer megkéri az anyósát, hogy hozza el a gyereket az óvodából és ilyenkor egész délután neki kell rá vigyáznia. Hétvégente is lepasszolja neki egy-egy napra, ha éppen megy valahova. Ezenkívül pedig ha a nő bulizni megy vagy beteg a gyerek, akkor is az anyósát kéri meg, hogy vigyázzon rá. Bulizni kb. hetente kétszer jár, de már éjfélkor otthon van. Tehát innentől kezdve nem világos a nagymamának, hogyan képzeli el ezt a heti egyszeri találkozást a gyerekkel. Ma a nagymama sütött, a gyerek pedig megérezte az illatát és beszaladt hozzá. Elvett 1 pogácsát az asztalról és kiment az udvarra. Az anyja pofonvágta a gyereket, hogy mégis mit képzel magáról. Utána nekiesett a nagymamának is, hogy miért engedte meg neki, hogy egyen. A nagymamánál betelt a pohár és megkérte a nőt, hogy változtasson a viselkedésén vagy költözzön el, mert ő békében akar megöregedni. A nő erre kikelt magából, hogy ő itt mennyire rosszul érzi magát és már nyugatókat szed, mert nem bírja elviselni, hogy a gyerek naponta bejön a nagymamájához. Egyszerűen idegesíti. A nagymama megsértődött és közölte, hogy ő ezentúl nem fog naponta főzni nekik, oldja meg. És igyen bébiszetter sem lesz többet. Ezen pedig a nő sértődött meg. Szerintetek hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani? Kinek van igaza?2015. máj. 17. 20:41
1/17 anonim válasza:
Nagymaménak van igaza, és mivel a nő sosem fog megváltozni, így teljesen el kell zárkozni a a mamának. A kaja és a többi gondot is oldja meg az anyuka.
Oké az unokája, de nem a meny cselédje. Az is érthető lenne, ha a mama kirúgná a telkéről az anyukát.
Egyébként hol van a férj a nagymama fia? Ő miért nem állitja már le a fiatalasszonyt??
2/17 anonim válasza:
A nagymamának van igaza,és anyuka költözzön el.Apuka hol van,hogy anyuka így bulizgat?
3/17 anonim válasza:
Te ki vagy a történetből? Szerintem a nő egy közönséges,primitív buta nő! Összetehetné a két kezét, hogy ilyen anyósa van, aki vigyáz a gyerekre, takarít, süt, főz rájuk. A nő meg hálátlan dög, akibe annyi anyai ösztön szorult mint egy lámpába. Én az anyós helyébe leülnék a fiával beszélgetni, és kicsit rendbe szedném , hogy nyissa ki a szemét, milyen egy böszme nővel él együtt. Aztán fel is út, le is út.
4/17 A kérdező kommentje:
Én a nagymama lánya vagyok. Vagyis a nő sogórnője. Az anyám és a sogornőm is panaszkodott nekem, innen tudom a sztorit. Próbáltam kibékíteni őket a gyerek miatt, de a nő csak ordítozott az anyámmal. Ez miatt megkértem, hogy többet ne szóljon az anyámhoz és hozzám se jöjjön. Természetesen megsértődött. A férje, vagyis az öcsém napi 12 órában dolgozik, mert sok a hitelük. Ő a válást fontolgatja, mert nem tudja elnézni, ahogy a gyerekével és az anyjával bánik a felesége. Viszont fél, hogy elveszi tőle a gyereket, mert ezzel fenyegetőzik. Nem akarja csak kéthetente egy hétvégén látni.
2015. máj. 17. 20:58
5/17 anonim válasza:
Hűha! Ha ez mind így igaz, akkor ez a meny nagyon kiállhatatlan lehet. Természetesen az anyósnak adok igazat.
6/17 anonim válasza:
Rendes az öreglány, hogy a lakhatást ilyen nagyvonalúan oldotta meg de én már ott leállítottam volna az egészet, közös telkes anyós após stb. nem jó. Ismerőseim akik így élnek \ éltek sosem magasztalták az állapotot.
A nőnek egy valamiben van igaza, nem veszünk el sem almát, sem pogácsát csak úgy más asztaláról. Kérni kell.
Végezetül pedig a nő hálátlan és primitív.
7/17 A kérdező kommentje:
Valóben nem vesszük el az almát és a pogácsát az asztalról, de nem is vágjuk érte pofon a gyereket és nem is ráncigáljuk meg. Hanem megneveljük, hogy kérdezze meg mielőtt elveszi. 5 éves, még nevelhető korban van.
2015. máj. 17. 21:06
8/17 A kérdező kommentje:
Ezenkívül pedig ha a nagymamától kért volna egy pogácsát és adott volna neki, akkor az is baj lett volna. Mert tőle nem kért engedélyt rá, hogy oda menjen és vegyen a pogácsából. De nem gondolom, hogy ez akkora bűn lenne egy 5 éves gyerektől. Másrészről pedig ezt is neveléssel lehet megtanítani, nem? Mondjuk én máshogy nevelem a fiamat, engem nem zavar, ha az anyósomnál bármit is eszik. Az zavarna, ha az anyósom mondjuk eldugná a fiam elől a süteményt.
2015. máj. 17. 21:12
9/17 anonim válasza:
Kiváncsi lennék a kedves kérdezö melyik szereplö a történetböl. Aztán arra is kíváncsi lennék melyik fél hogyan élimeg / adja elö ezt a történetet. Szép dolog az ha az anyós segít a fiatalokon , de valljuk be öszintén avval a 13millióval vehettek volna házat máshol is, közös telekre butasàg volt építkezni ,ahogy a mondás is tartja "közös lónak , túrós a háta". Mikor 2 személy nem igazán szimpatizál egy idö után akkor meg végképp problémázás van a legkisebb dologból is amire egyébként ügyet se vetne. Nem tudom a férj itt hol a történetben és ö mit gondol erröl a "viszályról". Mindkét felet megtudom érteni , pont ezért kéne ha anyuka felnöne a feladathoz , elátná a gyermekét oviba -jövés menés , fözés nem lepasszolni a lúrkót és segítséget várni közbe bulizgatni . Nagymama meg zárja be az ajtót , élje a minden napjait ne folyon bele az életükbe , redukálja minimálisra a segítség nyújtást ne hagyja , hogy rá támaszkodjanak ennyire a mindennapokban.
10/17 anonim válasza:
9-es, túros (sebes) a háta, nem túrós. Egyébként egyetértek veled és jó volna ezt a kisgyerek anyjának a szemszögéből is meghallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!