Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak van igaza és rossz...

Anyósnak van igaza és rossz dolgot teszek ezzel?

Figyelt kérdés
3 gyerekem van, a legnagyobb 6 éves. Szokott segíteni takarítani, és ezt élvezi is, szinte kéri hadd segítsen. "anya adj már feladatot" Ezt szokta mondani. Ha megcsinálta akkor kéri a következőt. Na most anyósom beszólt, mekkora szívtelen dög vagyok, hogy dolgoztatom a gyereket. Na most én viszont örülök neki. Tényleg nem szabadna bevonnom a "munkámba"? Ja és még annyit hogy anyós szerint még el is vehetik a gyereket, ha elújságolja a lányom az oviba. Szerintetek? Ez tényleg így van?
2014. nov. 24. 14:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy teszel rossz dolgot! Nagyon helyes, hogy már bevonod egyes feladatokba, ráadásul ő ezt szórakozásnak fogja még fel és veled való időtöltésnek. Nem arról van szó, hogy helyetted dolgozik a gyerek, illetve rá van kényszerítve a munkára. Nem vehetik el a gyerekedet, nyugi. Apuka hol van? Nem tud beszélni az anyóssal?
2014. nov. 24. 14:38
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyósod nemcsak buta, hanem gonosz is. Hogy mondhat ilyet egy anyának ebben a szituban, hogy elvehetik a gyereket? Nem veszik el, mert feladatot ad Ő soha nem kérte meg a kicsi fiát, hogy vigye ki a szemetet? Ha igen, akkor rosszul tette. Igenis be kell vonni a gyerekeket a házimunkába, lássák, hogy a lakás nem magától lesz tiszta, a koszos ruha nem ugrik bele csal úgy a mosógépbe. 2,5 éves a lányom, és imád "port törölni", beleszórja a ruhákat a mosógépbe (azért adogatni kell neki persze).

Nagyon jól teszed, hogy bevonod, különösen, hogy igényli is a gyerek.

Rengeteg gyerek segít otthon, nyugodtan mesélje csak el a kicsi az oviban.

Anyósnak mond meg ezt nyugodtan, utána meg küld haza, okoskodjon ott, ne a te otthonodban.

2014. nov. 24. 14:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, dehogy... Én is ilyen gyerek voltam, nagyon élveztem, hogy teregethettem. Ahol 4-5 gyerek van, mindenki csinál valamit. Tesómnak van 5 gyereke, mindenkinek megvan a maga feladata. Volt, hogy a teljes szomszédság szeme láttára söpörtem föl, mert közöltem, hogy anyu, kosz van az előszobában, én most ezen változtatok. Aztán büszkén mutattam a lapátot. Képzelheted, szegény szüleim reakcióját :D de senki nem gondolta, hogy anyukám gonosz dög, hogy nem láncol a székhez, hogy ne merészeljek takarítani... Anyós is beleesett a ki neveli jobban a gyerekét problémakörbe. Mindenki azt hiszi, hogy ő maga.
2014. nov. 24. 14:43
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Anyos nem gonosz, hanem o mindent megcsinalt pici fianak, ugy gondolja az ugy jo.
2014. nov. 24. 14:48
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem teszel rosszat. Az én anyám anno úgy adott feladatokat, hogy eszembe sem volt segíteni neki és ő is jót tett vele, hogy belém nevelte pl. hogy szombat délelőtt a takarítás az első, vagy hogy mire 13 lettem, addigra meg tudtam magamnak főzni az ételt, mert utána bentlakásos iskolába mentem tovább. A párom is végül egy olyan ffi lett, aki pici korától az apja mellett munkálkodott az udvaron és most bárminek neki mer állni, mindent meg tud csinálni a házkörül. A fiunk is meg y nagyapjával traktort szerelni stb.

Szerinted ezek rossz dolgok? Én még akkor sem tartanám annak, ha ki lenne adva a feladat a korának megfelelően, mert átéltem és csak hasznom van belőle a mai napig.

2014. nov. 24. 14:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod egy idióta, ha ekkora baromságot képes mondani. Én a gyerekekkel a szobájukban kicsi koruk óta összepakoltatok, beágyaznak, és én max segítek nekik, porszívózok, de az ő feladatuk a rend fenntartása. És még velem vannak, nem vitte el a gyámügy őket. Sőt, az oviba is el kell pakolniuk, segítenek az ágyazásban, terítésben, stb, ahogy itthon is.
2014. nov. 24. 14:50
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt tervezem, dolgos, rendszerető, szorgalmas felnőttet igyekezek kreálni a gyerekemből.

Ha ez valakinek nem tetszik (és javaslom te is tedd ugyanezt) elküldöm a csába.

Előtte persze EGYSZER és nem többször elmondom az érveimet emellett a nevelés mellett.

2014. nov. 24. 14:51
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem veszik el a gyerekedet. Anyós hülyeségeket beszél. És én is azon a véleményen vagyok, hogy a gyereknek teszel jót, ha bevonod a feladatokba.
2014. nov. 24. 14:52
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Azta mindenit milyen emberek vannak.. inkább nem írom le a véleményem,így ennyit az OFF-ról,bocsesz.

Nincs igaza,nem teszel rosszat vele,és nem vehetik el tőled a gyerekeket...

Jesszus... -.-

2014. nov. 24. 14:58
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a banya nincs magánál. A legtöbb családban segít a kisgyerek.

Másképp, hogy tanulná meg? Nem 15 évesen kell elkezdeni ránevelni a házimunkára, amikor már megszokta, hogy mindent megcsinálnak helyette...

Anyós pajtás gondolom a régi iskolán nevelkedett. Neki még a fejébe verték, hogy a nő csináljon mindent. Gondolom az apósnak is mindent a feneke alá tol.

Csináld úgy, ahogy eddig és a gyerekeid önállóbbak lesznek nem pedig valami életképtelen, elkényeztetett kölykök.

Anyóst meg nevesd ki és mondd meg neki, hogy ne szórja a h.lyeségeit.

Mellesleg inkább a férjednek kéne kiállni melletted és beszélni anyukával.

Elvenni meg nem fogják mert nem rabszolgamunkát végző gyerekmunkások csak kisgyerekek, akik élvezik, hogy segíthetnek a felnőtteknek. Gondolom ez mellett szép gyerekkoruk van szerető szülőkkel. Nyugodtan újságolja csak el az oviban, gondolom a többiek meg majd rákontráznak, hogy ők még mi mindent szoktak csinálni otthon.

2014. nov. 24. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!