Anyósnak van igaza és rossz dolgot teszek ezzel?
Anyósod nemcsak buta, hanem gonosz is. Hogy mondhat ilyet egy anyának ebben a szituban, hogy elvehetik a gyereket? Nem veszik el, mert feladatot ad Ő soha nem kérte meg a kicsi fiát, hogy vigye ki a szemetet? Ha igen, akkor rosszul tette. Igenis be kell vonni a gyerekeket a házimunkába, lássák, hogy a lakás nem magától lesz tiszta, a koszos ruha nem ugrik bele csal úgy a mosógépbe. 2,5 éves a lányom, és imád "port törölni", beleszórja a ruhákat a mosógépbe (azért adogatni kell neki persze).
Nagyon jól teszed, hogy bevonod, különösen, hogy igényli is a gyerek.
Rengeteg gyerek segít otthon, nyugodtan mesélje csak el a kicsi az oviban.
Anyósnak mond meg ezt nyugodtan, utána meg küld haza, okoskodjon ott, ne a te otthonodban.
Nem teszel rosszat. Az én anyám anno úgy adott feladatokat, hogy eszembe sem volt segíteni neki és ő is jót tett vele, hogy belém nevelte pl. hogy szombat délelőtt a takarítás az első, vagy hogy mire 13 lettem, addigra meg tudtam magamnak főzni az ételt, mert utána bentlakásos iskolába mentem tovább. A párom is végül egy olyan ffi lett, aki pici korától az apja mellett munkálkodott az udvaron és most bárminek neki mer állni, mindent meg tud csinálni a házkörül. A fiunk is meg y nagyapjával traktort szerelni stb.
Szerinted ezek rossz dolgok? Én még akkor sem tartanám annak, ha ki lenne adva a feladat a korának megfelelően, mert átéltem és csak hasznom van belőle a mai napig.
Én ezt tervezem, dolgos, rendszerető, szorgalmas felnőttet igyekezek kreálni a gyerekemből.
Ha ez valakinek nem tetszik (és javaslom te is tedd ugyanezt) elküldöm a csába.
Előtte persze EGYSZER és nem többször elmondom az érveimet emellett a nevelés mellett.
Azta mindenit milyen emberek vannak.. inkább nem írom le a véleményem,így ennyit az OFF-ról,bocsesz.
Nincs igaza,nem teszel rosszat vele,és nem vehetik el tőled a gyerekeket...
Jesszus... -.-
Ez a banya nincs magánál. A legtöbb családban segít a kisgyerek.
Másképp, hogy tanulná meg? Nem 15 évesen kell elkezdeni ránevelni a házimunkára, amikor már megszokta, hogy mindent megcsinálnak helyette...
Anyós pajtás gondolom a régi iskolán nevelkedett. Neki még a fejébe verték, hogy a nő csináljon mindent. Gondolom az apósnak is mindent a feneke alá tol.
Csináld úgy, ahogy eddig és a gyerekeid önállóbbak lesznek nem pedig valami életképtelen, elkényeztetett kölykök.
Anyóst meg nevesd ki és mondd meg neki, hogy ne szórja a h.lyeségeit.
Mellesleg inkább a férjednek kéne kiállni melletted és beszélni anyukával.
Elvenni meg nem fogják mert nem rabszolgamunkát végző gyerekmunkások csak kisgyerekek, akik élvezik, hogy segíthetnek a felnőtteknek. Gondolom ez mellett szép gyerekkoruk van szerető szülőkkel. Nyugodtan újságolja csak el az oviban, gondolom a többiek meg majd rákontráznak, hogy ők még mi mindent szoktak csinálni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!