Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A történet a következő. Van egy házaspár, akiknek van egy gyereke. Amikor a nő terhes lett nem volt pénzük, ezért a férfi anyjához költöztek. A férfi anyja adott 13 millió forintot, hogy építsenek a telkére egy házat, hogy legyen hol lakniuk. A pénzt nem kérte vissza. Tehát kölün házban élnek, de egy telken. A probléma az, hogy a nő nehezen tud együttélni az anyósával, mert sok dolog zavarja. A nő utálja a kutyáját, mert az udavarra piszkít és ugat. A piszkot a nagymama naponta eltakarítja. Továbbá az sem tetszik neki, ha a gyereke a nagymamájához megy. Egy héten csak egyszer szeretné odaengedni, a gyerek viszont nem fogad szót neki és sokszor megnézi őt. Például hazajön az óvodából és beköszön neki. Ez nagyon nem tetszik az anyjának. Olyan is van (mivel elég neveletlen a gyerek, ami természetesen nem az ő hibája), hogy beszalad a nagymamájához és szó nélkül kivesz egy almát a hűtőből. Ez miatt már többször megráncigálta az anyja a gyereket. A nagymama nem veszekszik a nővel ezekért a dolgokért, bár nagyon bántja, hogy így bánik vele. Sokminden nem tetszik neki (pl. gyerek neveletlensége,), de sosem szólt még érte. A nő kb. hetente kétszer megkéri az anyósát, hogy hozza el a gyereket az óvodából és ilyenkor egész délután neki kell rá vigyáznia. Hétvégente is lepasszolja neki egy-egy napra, ha éppen megy valahova. Ezenkívül pedig ha a nő bulizni megy vagy beteg a gyerek, akkor is az anyósát kéri meg, hogy vigyázzon rá. Bulizni kb. hetente kétszer jár, de már éjfélkor otthon van. Tehát innentől kezdve nem világos a nagymamának, hogyan képzeli el ezt a heti egyszeri találkozást a gyerekkel. Ma a nagymama sütött, a gyerek pedig megérezte az illatát és beszaladt hozzá. Elvett 1 pogácsát az asztalról és kiment az udvarra. Az anyja pofonvágta a gyereket, hogy mégis mit képzel magáról. Utána nekiesett a nagymamának is, hogy miért engedte meg neki, hogy egyen. A nagymamánál betelt a pohár és megkérte a nőt, hogy változtasson a viselkedésén vagy költözzön el, mert ő békében akar megöregedni. A nő erre kikelt magából, hogy ő itt mennyire rosszul érzi magát és már nyugatókat szed, mert nem bírja elviselni, hogy a gyerek naponta bejön a nagymamájához. Egyszerűen idegesíti. A nagymama megsértődött és közölte, hogy ő ezentúl nem fog naponta főzni nekik, oldja meg. És igyen bébiszetter sem lesz többet. Ezen pedig a nő sértődött meg. Szerintetek hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani? Kinek van igaza?

2015. máj. 17. 20:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egy ilyen kicsinél még nem bűn és baj az ha kérdezés nélkül elvesz valamit. Azt sem értem kivel megy bulizni, a férjével? Ne vigyázzon rá a nagymama akkor.
2015. máj. 17. 21:44
 12/17 A kérdező kommentje:

A barátnőjével megy bulizni, aki a gyerek keresztanyja. Ilyenkor elmennek táncolni vagy egy bárba iszogatni. De nem jön haza részegen. De ezt senki sem hányja a szemére, menjen ha akar.

Amúgy az az ő verziója is, amit elmeséltem. Tisztában van vele, hogy a gyereke neveletlen. De szerinte ez az apja hibája, ennyiben különbözik a történet, vagyis az anyám és a sógornőm meglátása. Mert az apa keveset van a gyerekkel, 12 órában dolgozik. Azt sem titkolja a nő, hogy megpofozza a gyereket. Szerinte ez így teljesen rendben van, hiszen nevelni kell. Az őszinteségéért mindig is tiszteltem, ezzel sosem volt baj. Sosem mesélték el máshogy a dolgokat. Csak bizonyos dolgokat élnek meg különbözően, ez természetes szerintem. De hiába tisztelem az őszinteségéért, jelen esetben ezzel nem megyünk sokra.

Az igazság az, hogy az anyám már nem fiatal, féltem őt. Most azon gondolkodom, hogy magunkhoz kéne költöztetni, de kicsi a házunk. Két szobánk van, egy a gyereknek, egy pedig nekünk.

Le fogok ülni az öcsémmel és az anyámmal is megbeszélni, hogy mi legyen. Nehéz ez a helyzet. Az öcsém szereti az anyját, ezért nem akarja hogy elmenjen. A felesége örülne a költözésének. Az anyám pedig nem tudja, hogy mit csináljon, csak azt tudja hogy így nem jó neki.

2015. máj. 17. 22:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem bűn de baj, ha beszélni tud kérni is tud. Nem pofonnal kell megoldani a dolgokat de elbagatelizálni sem kell mert minél inkább megszokja, hogy kérés nélkül bármit elvehet később annál nehezebb lesz róla leszoktatni, alapvető normákat bizony ennyi idősen már el kell kezdeni megtanítani, kérni, köszönni stb.
2015. máj. 17. 22:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt alapvető értékrendbeli különbség van anyós és meny közözz és az ebből adódó probléma csak akkor oldódna meg, ha a két felfogás közelíteni tudna egymáshoz.

Hozzám az anyós értékrendje áll közel, aki számára elképzelhetetlen, hogy egy udvarban lakva a fiával, menyével, a saját unokája ne mehessen be hozzá akármikor és ne érezhesse otthon magát. Egy 5 évesnél teljesen természetes, hogy eszik abból, amit a mama süt, főz és az asztalon talál, hiszen ő otthon érzi magát a mamánál és ez szerintem nagyon jó, az lenne a baj ha ott feszengeni kellene. Egy gyerek minél több embertől kap szeretetet, figyelmet, annál egészségesebb lesz.

Én egy több lakásos, közös udvaros házban éltem, amikor kicsi volt a nagyobbik fiam. Az egyik szomszédban egy idős házaspár lakott, a másikban egy fiatalabb, akik úgy szerették a fiamat,, mintha az unokájuk lenne. Déltájban néha körbejárta a fiam szomszédokat, hol készül finomabb ebéd:). Volt olyan is, hogy átcsempésztem a saját ebédet, amit főztem, mert neki az tetszett, ami a szomszédban készült. Mivel a szomszédaimnak nem volt unokájuk, tudtam, hogy ez elsősorban nekik okozott örömet, én viszont miért is vttem volne ezt el tőlük:

Saját unokák esetében elképzelhetetlen számomra, hogy bezárjam előttük az ajtóm és a szívem szakadna meg, ha látnám, hogy az anya azért üti meg az unokámat, mert az be mert jönni hozzám.

Az anyát végképp nem értem. Mit szeretne azzal elérni, hogy engedélyt kelljen tőle kérni, hogy a gyerek e bemehessen a nagymamájához?

Ha féltékeny a saját gyerekére, akkor kezeltesse magát.

2015. máj. 18. 06:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű a helyzet, elismerem. De valahol mindenkinek igaza van, és mindenki téved.

Szerintem már csak a picurka miatt le kéne ülni és kompromisszumot kötni. Vagy afféle béke-paktumot.

Nőknél gyakori a dominanciaharc. Valami olyasmi ez is.

Én a helyedben megpróbálnám külön-külön megbeszélni velük. A férjem mögöttem azt javasolja, hogy zárd be őket egy szobába, hadd rendezzék a territoriális vitáikat :).

A pofonról pedig: nem használ. Max megtanul a gyerek úgy osonni, hogy senki nem veszi észre. Ennyi idős a lányom, szóval tapasztalat.

2015. máj. 18. 08:17
 16/17 Nincsmásiknevem válasza:
Az "anya" tisztában van vele, hogy esetleges válás esetén a gyerek nála maradna, és ezt se a nagyi, sem a férj nem akarná. Ezzel sakkban tartja őket. Várnék, hátha jobb belátásra tér az anya, addig is szarnék a fejére. De hogy lehet sok hitelük, ha a telek ingyen volt, és kaptak 13 millát, amit nem kell visszacsengetni?
2015. jún. 1. 06:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Úgy szedték össze a sok hitelt, hogy amikor építkeztek nem volt elég a 13 millió, ezért felvettek hozzá még hármat. Így sikerült befejezniük a házat. Utána vettek 2 elég drága autót, szintén hitelre. Amikor megszorultak, akkor azt is személyi hitelekkel próbálták megoldani. Elég magas színvonalon próbálnak élni, csak a fizetésük kevés hozzá. De ezzel én nem foglalkozok, csak párszor már meghallgattam a nyavajgásukat.

Azóta egyébként nyugalom van, anyám még mindig megvan sértődve, a sógornőm pedig úgy csinál mintha semmi sem történt volna.

2015. jún. 1. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!