Anyósomék általában nagyon aranyosak, sokmindenben segítenek. Ha kell vigyáznak a most 2 éves gyermekünkre. Szombaton ünnepeltük a 2. születésnapját és mivel 6 hónapos terhes vagyok így nem szerettünk volna mindenkihez külön elmenni vagy esetleg mindenkit külön fogadni. Arról nem is beszélve,hogy a férjem heti 6 napot dolgozik és nem lett volna rá időnk. Így nálunk tartottunk egy kis bulit. A szűk család 20 embert jelent. És tényleg ez a szűk család. Édesanyám 3 nap szabadságot kért,hogy segítsen nekem takarítani és hidegtálakat készíteni illetve szendvicseket. Emelett otthon még csinált sütit is mielőtt eljött bár mondtam,hogy nem kell. A férjem munka után készített dekorációkat is. Nagyon csinos lett minden. Anyósomék úgy döntöttek,hogy ők busszal szeretnének átjönni bár többször felajánlottuk nekik,hogy kihozzuk őket. Annyit kértek,hogy a megállóba menjen ki eléjük a férjem. Mikor megérkeztek már a kocsiba mondták a férjemnek,hogy mi nem is tudjuk,hogy kell szülinapot szervezni,mert mi az,hogy csak szerdán hívtuk meg a családot. Ami nem igaz mivel mi 1 hónapja személyesen felkerestünk mindenkit,hogy mikor lesz a szülinap és csak azért telefonáltunk,hogy egyeztessünk. Szerintem evvel semmi baj. Aztán mikor megérkeztek jött,hogy milyen csúnya a dekoráció és,hogy a szendvicseket nem így kéne. Mondtuk,hogy akkor csinálják meg erre jött a válasz,hogy nem az ő dolguk de mi tudjuk. Később a férjem nem nagyon örült az egyik ajándéknak,mert jóval nagyobbaknak való (ilyen gumilövedékes pisztoly) és mondta,hogy köszönjük szépen de ezt max kipróbáljuk és később megkapja a gyerek. Akitől kapta az természetesen mondta,hogy semmi baj de anyósom mondta a férjemnek,hogy minek neki a család ha nem tud örülni ilyeneknek. Aztán nekem is megjegyezte,hogy miért vagyok benn anyukámmal folyton a házban mire mondtam neki,hogy,mert szendvicseket csinálunk,sütiket vágunk szóval segít. Erre odébbment. Természetesen egész nap férjem unokahúgával volt elfoglalva míg apósom a gyermekünkkel amivel nincs is baj ha nem azt kéne hallgatnunk,hogy mennyire tökéletes a férjem unokahúga(a barátai gyerekeire vigyáz és emelett félállásban dolgozik egy cégnél mint titkárnő) míg a férjemnek lényegtelen munkája van(tanár ráadásul jól keres) és örüljön,hogy eltudta végezni a 2 egyetemet. Ezt elengedjük a fülünk mellett. De az,hogy a férjemet leszólja amiatt,hogy nem szép a lakás,kicsi a ház (60 nm) az teljesen kiakasztó. Szegény egész este depis volt pláne,hogy a szülei a buli közepén leléptek busszal pedig mondtuk,hogy a férjem elviszi őket. Ma pedig felhívta a férjem,hogy nagyon megbántottuk őket avval,hogy nem voltunk elég figyelmesek és,hogy mindenkit egyszerre hívtunk meg az milyen bunkóság volt meg amúgy is legközelebb figyeljünk oda arra,hogy több kaja legyen (ők csak 3szor ettek és 5 percenként jártam körbe megkérdezni,hogy kinek mit hozhatunk...mi megse kóstoltunk semmit). Volt kaszinótojás (36 db), sonkatekercs 30 darab, kukoricasaláta, töltött karaj, 20-30 szendvics amiket pótoltunk, 3 féle édes és sós süti illetve 30 szeletes torta és rengeteg üdítő. A férjem erre visszaszólt nekik,hogy mindenki más megvolt elégedve és ha segítettek volna lehetett volna olyan ami nekik is megfelel. Erre anyósom mondta,hogy emiatt álmatlan éjszakái lesznek és ne lepődjünk meg ha felmegy a vérnyomása és lecsapta a telefont. Mondtam a férjemnek,hogy abszolút nincs igaza ne törődjön vele. Szerintetek?
Nagyon sajnálom a férjedet, hogy ilyenek a szülei. De ne foglalkozzatok velük, ha ilyenek, akkor egy kicsit, minimum 1-2hétig én jegelném a kapcsolatot velük, a folytonos kritikák hallgatása nagyon megterhelő. Egyszerűen koncentráljatok magatokra, a ti boldogságotokra, és azokra a családtagokra, barátokra, akik pozitív dolgokat adnak lelkileg nektek, nem csak szívják el az energiát, kritizálnak, megszólnak ésboldogtalanná tesznek titeket. Egy idő után úgyis leülepedig ez a konfliktus is, és ti is jobban fogjátok magatokat érezni, ha olyanokkal vagytok, akik normálisan bánnak veletek. Az írásodból az derül ki, hogy a te anyukádsegítőkés, kedves, jó a kapcsolat, koncentráljatok most erre a családi szálra.
2015. máj. 18. 13:44
2/43 anonim válasza:
Anyukád kell a takarításhoz... hol laksz, a Buckingham palotában? Kit érdekel, hány darab kaszinótojás volt? Komolyan, eszméletlen vagy, és anyóst piszkálod...
2015. máj. 18. 13:52
3/43 anonim válasza:
hát én ezt el nem olvasom
2015. máj. 18. 14:01
4/43 anonim válasza:
ne is olvasd, kb arról szól, hogy magát fényezi, anyóst leszólja...
2015. máj. 18. 14:05
5/43 anonim válasza:
Anyósod nem normális, és az előző két válaszoló sem :-)
2015. máj. 18. 14:07
6/43 anonim válasza:
Jav.: három
2015. máj. 18. 14:07
7/43 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Én nem szidtam senkit csak leírtam a helyzetet. Bocsánat ha evvel valakinek felzaklattam a napját. :) A férjemnek szinte csak a szülei vannak így mindent megtesz a jó kapcsolatért csak évek óta folyton ezt hallgatjuk. Most hétvégén nem megyünk ezért is letolást kaptunk,hogy ne vigyük a gyereket a városligetbe,mert belemegy a kullancs.
Kedves 2-es!
Nos 6 hónapos terhesen úgy,hogy a férjem dolgozik estig és itt van egy 2 éves is igenis jólesik ha anyukám kijön segíteni takarítani és készülődni. Szerettük volna méltón megünnepelni a gyermekünk születésnapját csak sajnos nincs időnk minden nap vendégeket fogadni vagy menni. Pláne akikkel ritkán találkozunk. Azért tartottam fontosnak leírni,hogy miből mennyi volt,mert az egyik sértődése anyósomnak az volt,hogy kevés volt az étel és szerinte ez bunkóság volt.
2015. máj. 18. 14:08
8/43 A kérdező kommentje:
mindenkinek ment a zöld kéz természetesen :)
2015. máj. 18. 14:11
9/43 anonim válasza:
Biztos hogy szulinap volt egy 2 eves gyereknek es nem egy eskuvo?
anyam, ezt a rongyrazast :)
2015. máj. 18. 14:14
10/43 A kérdező kommentje:
mivel mi csináltunk mindent nem került olyan sokba és 20 főre muszáj volt ennyi mindennel készülni. Így is minden elfogyott szerencsére :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!