Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Anyósomék általában nagyon aranyosak, sokmindenben segítenek. Ha kell vigyáznak a most 2 éves gyermekünkre. Szombaton ünnepeltük a 2. születésnapját és mivel 6 hónapos terhes vagyok így nem szerettünk volna mindenkihez külön elmenni vagy esetleg mindenkit külön fogadni. Arról nem is beszélve,hogy a férjem heti 6 napot dolgozik és nem lett volna rá időnk. Így nálunk tartottunk egy kis bulit. A szűk család 20 embert jelent. És tényleg ez a szűk család. Édesanyám 3 nap szabadságot kért,hogy segítsen nekem takarítani és hidegtálakat készíteni illetve szendvicseket. Emelett otthon még csinált sütit is mielőtt eljött bár mondtam,hogy nem kell. A férjem munka után készített dekorációkat is. Nagyon csinos lett minden. Anyósomék úgy döntöttek,hogy ők busszal szeretnének átjönni bár többször felajánlottuk nekik,hogy kihozzuk őket. Annyit kértek,hogy a megállóba menjen ki eléjük a férjem. Mikor megérkeztek már a kocsiba mondták a férjemnek,hogy mi nem is tudjuk,hogy kell szülinapot szervezni,mert mi az,hogy csak szerdán hívtuk meg a családot. Ami nem igaz mivel mi 1 hónapja személyesen felkerestünk mindenkit,hogy mikor lesz a szülinap és csak azért telefonáltunk,hogy egyeztessünk. Szerintem evvel semmi baj. Aztán mikor megérkeztek jött,hogy milyen csúnya a dekoráció és,hogy a szendvicseket nem így kéne. Mondtuk,hogy akkor csinálják meg erre jött a válasz,hogy nem az ő dolguk de mi tudjuk. Később a férjem nem nagyon örült az egyik ajándéknak,mert jóval nagyobbaknak való (ilyen gumilövedékes pisztoly) és mondta,hogy köszönjük szépen de ezt max kipróbáljuk és később megkapja a gyerek. Akitől kapta az természetesen mondta,hogy semmi baj de anyósom mondta a férjemnek,hogy minek neki a család ha nem tud örülni ilyeneknek. Aztán nekem is megjegyezte,hogy miért vagyok benn anyukámmal folyton a házban mire mondtam neki,hogy,mert szendvicseket csinálunk,sütiket vágunk szóval segít. Erre odébbment. Természetesen egész nap férjem unokahúgával volt elfoglalva míg apósom a gyermekünkkel amivel nincs is baj ha nem azt kéne hallgatnunk,hogy mennyire tökéletes a férjem unokahúga(a barátai gyerekeire vigyáz és emelett félállásban dolgozik egy cégnél mint titkárnő) míg a férjemnek lényegtelen munkája van(tanár ráadásul jól keres) és örüljön,hogy eltudta végezni a 2 egyetemet. Ezt elengedjük a fülünk mellett. De az,hogy a férjemet leszólja amiatt,hogy nem szép a lakás,kicsi a ház (60 nm) az teljesen kiakasztó. Szegény egész este depis volt pláne,hogy a szülei a buli közepén leléptek busszal pedig mondtuk,hogy a férjem elviszi őket. Ma pedig felhívta a férjem,hogy nagyon megbántottuk őket avval,hogy nem voltunk elég figyelmesek és,hogy mindenkit egyszerre hívtunk meg az milyen bunkóság volt meg amúgy is legközelebb figyeljünk oda arra,hogy több kaja legyen (ők csak 3szor ettek és 5 percenként jártam körbe megkérdezni,hogy kinek mit hozhatunk...mi megse kóstoltunk semmit). Volt kaszinótojás (36 db), sonkatekercs 30 darab, kukoricasaláta, töltött karaj, 20-30 szendvics amiket pótoltunk, 3 féle édes és sós süti illetve 30 szeletes torta és rengeteg üdítő. A férjem erre visszaszólt nekik,hogy mindenki más megvolt elégedve és ha segítettek volna lehetett volna olyan ami nekik is megfelel. Erre anyósom mondta,hogy emiatt álmatlan éjszakái lesznek és ne lepődjünk meg ha felmegy a vérnyomása és lecsapta a telefont. Mondtam a férjemnek,hogy abszolút nincs igaza ne törődjön vele. Szerintetek?
2015. máj. 18. 13:28
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
90%

Miért is kell beleállni a kérdezőbe? Megnézném, hogy a sok nagyszájú mennyi idő alatt takarítana ki egy egész házat a kerttel együtt, és sütne meg három féle sütit... terhesen, meg egy kisgyerekkel. az meg, hogy ti nem szerettek a családotokkal lenni, és szórakozni, a ti személyes problémátok, attól még más megteheti. Nem tudom mi a flancolás abban, hogy meghívják a rokonokat egy kerti bulira. Nem volt szó se limuzinról, se óriásmedencéről, se vándorcirkuszról. Abba meg aztán pláne semmi beleszólásotok, hogy a férj mennyit dolgozik. Ha keresek 200-at, de kereshetek 250-et is, akkor el fogom vállalni, főleg, mert szeretnék a családomnak jó életet biztosítani. Irigykedhettek, hogy másnak ennyivel jobban megy, de kevésbé lenne nyomorult az életetek, ha inkább megpróbálnátok ti is valamit elérni, nem a gyakorikérdéseken fröcsögni másokra.

Kedves kérdező, nagyon sajnálom, hogy egy szipirtyó az anyósod. Soha nem értettem az ilyen viselkedést. Valószínűleg valami komolyabb lelki problémája van, mert láthatóan betegesen vágyik a kitüntetett figyelemre.

2015. máj. 18. 15:10
 22/43 A kérdező kommentje:
mivel a válaszok 99%-a szerint én vagyok a lusta és a rossz illetve a férjem,mert szerintetek túl nagy bulit csaptunk és szidjuk anyósomat így fel is hívjuk este és bocsánatot kérünk,hogy a mi hibánk az,hogy ő úgy érzi a fiának kár a család. Szó szerint :)De köszönöm a válaszokat és további szép napot mindenkinek :)
2015. máj. 18. 15:10
 23/43 anonim ***** válasza:
92%

Azért Kérdező, veled sincs minden rendben, ha csak a negatív válaszokat méltatod egyáltalán szóra, aki neked ad igazat, meg se hallod.

Jó hogy nem kértek azért is bocsánatot, amiért éltek és lélegeztek, de te tudod. Itt némely válaszoló segíteni akart neked és adott jó tanácsokat, de te szépen ignoráltad az ő válaszaikat és csak a fröcsögést hallod meg, és most mész bocsánatot kérni.

Ez azért bőven furcsa.

2015. máj. 18. 15:14
 24/43 anonim ***** válasza:
16%

" Nem tudom mi a flancolás abban, hogy meghívják a rokonokat egy kerti bulira"

Hat ezert nem vagyunk egyformak, mert nem tudod.

2015. máj. 18. 15:15
 25/43 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk nem a rokon előtt kellett volna mondani, hogy nem adjátok oda az ajándékot a kicsinek. Megköszönitek, aztán ha akarjátok 5 évre is elrakhatjátok a szekrénybe. De biztos nem esett jól az ajándékozónak. A többiben viszont nincs igazuk, ahogy írod volt elég kaja, nem hinném, hogy bárki is éhezett. Amúgy meg nem egy 2 éves ártatlan gyermek születésnapjának ünneplése a megfelelő időpont a szitkozódásokra. Anyósodék enyhén szólva bunkók.
2015. máj. 18. 15:16
 26/43 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es!

Nagyon szépen köszönöm a te válaszodat is. Mi se éreztük soknak pláne ennyi emberre és komolyan a szűk család volt. Sajnálom,hogy szeretnek enni. Majd legközelebb kimérem xd

Nem szipirtyó szerencsére csak néha rájön,hogy ő jobban tudja. Ez nem ia lenne baj de a férjemet úgy megbántotta,hogy szegény most teljesen úgy érzi,hogy a mi hibánk és,hogy ő milyen rossz ember. Múltkor azt kapta meg,hogy egy ember mindig szeresse jobban a házastársát mint a gyermekét,mert a gyermek úgyis elhagyja. Utána egész úton úgy érezte,hogy valamit biztos nem tesz meg a szüleiért vagy nem szeretik. De 20 év alatt se tudta megszokni ezeket amiket néha kap de mégis a szülei.

Gondolom ezek senkinek nem esnének rosszul.

A férjem keresetéről pedig annyit,hogy 200-at kap ami manapság jónak számít szerintem de mivel 1 ilyen plusz napért 23 ezret kap így nem akarta visszautasítani. Ha ti megtennétek szóljatok van felvétel oda.

2015. máj. 18. 15:23
 27/43 A kérdező kommentje:

Bocsánat próbálok mindenre válaszolni csak kevés volt az aki nem minket hibáztatott vagy nem volt még kérdése.

Amit írtam,hogy bocsánatot fogunk kérni nyilván nem úgy gondoltam azért volt ott a mosolygós fej. Sajnálom ha nem volt egyértelmű. Meg persze azért is írtam,hogy akik ezt válaszolták lássák,hogy pontosan mit is mondtak. Hogy hunyászkodjunk meg. Nyilván nem fogunk.

Mondjuk arra egyikük se válaszolt,hogy mikor szidtam az anyósom de mindegy.

2015. máj. 18. 15:32
 28/43 acelsziv ***** válasza:
77%

Kérdező: Ne mentegetőzz. Most megtalált két-három patkány akik mások szekálásával próbálják elterelni a figyelmüket saját értéktelen és nyomorult életükről.

NE etesd a trollt, hagyd figyelmen kívül. Az ilyen sehol nem kap figyelmet annyira jelentéktelen ember, ezért itt is erre ácsingózik amikor így viselkedik.

A kérdésedre válaszolva: Anyósodék meglehetősen idióták. Én értem, hogy a férjednek ők szinte az egyetlen rokonság de lehet, hogy össze kéne szednie magát és elmondani, hogy ezzel a viselkedéssel a kapcsolatotok jövőjét kockáztatják, mert nem fogjátok keresni őket.

Most őszintén: Kell a férjednek ez az idegbaj? Csak mert a szülei?

2015. máj. 18. 15:39
 29/43 A kérdező kommentje:

Kedves Acélszív!

Először is köszönöm. Lehet igazad van.

A kérdésedre válaszolva: A férjem nagyon nagyon jó ember és szereti a szüleit. Akik nem mindig ilyenek csak ez most pont rosszul jött ki és talán én is érzékenyebb vagyok. Mivel kiskorától kezdve az van,hogy mindig más a jó mindenben és nem neki adnak igazat így mindig arra törekedett,hogy már csak azért is megmutatja,hogy ő képes ezekre. Illetve vissza szokott szólni csak akkor meg a szülei sértődnek meg. Most először mondtam,hogy ne is törődjön velük. De biztos vagyok benne,hogy este már hívja is anyósom ami nem is baj,mert legalább beszélnek. Csak anyósomék úgy vannak,hogy ami probléma arról soha nem beszélnek. Mintha nem is lenne. Így ha vita lenne vagy kimegy vagy tereli a témát és nem hajlandó erről beszélni. Sajnos ez mindig így lesz. Csak ez most a férjemnek minden eddiginél jobban rosszul esett.

2015. máj. 18. 15:47
 30/43 acelsziv ***** válasza:
68%

Elhiszem, hogy szereti őket. De lássa már be, hogy széjjel alázzák őt is és bántják a családját. Az ilyesmi keményen rombolja az önbizalmat és az önbecsülést is. Az övét is, a tiédet is és a gyerekét is.

A sarkára kell álljon a szüleivel szemben, mert megeszik az életeteket. Leültetni őket és elmondani határozottan a problémát. Ki akar menni a szobából? Visszanyomni a helyére: "Most meg fogsz hallgatni" ÉS nem szabad hagyni, hogy tereljék a szót. Ezek egyszerűen menekülnek a problémák elől, vagy agyonhallgatják, de egyik sem jó megoldás hosszú távon.

2015. máj. 18. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!