Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Anyósomék általában nagyon aranyosak, sokmindenben segítenek. Ha kell vigyáznak a most 2 éves gyermekünkre. Szombaton ünnepeltük a 2. születésnapját és mivel 6 hónapos terhes vagyok így nem szerettünk volna mindenkihez külön elmenni vagy esetleg mindenkit külön fogadni. Arról nem is beszélve,hogy a férjem heti 6 napot dolgozik és nem lett volna rá időnk. Így nálunk tartottunk egy kis bulit. A szűk család 20 embert jelent. És tényleg ez a szűk család. Édesanyám 3 nap szabadságot kért,hogy segítsen nekem takarítani és hidegtálakat készíteni illetve szendvicseket. Emelett otthon még csinált sütit is mielőtt eljött bár mondtam,hogy nem kell. A férjem munka után készített dekorációkat is. Nagyon csinos lett minden. Anyósomék úgy döntöttek,hogy ők busszal szeretnének átjönni bár többször felajánlottuk nekik,hogy kihozzuk őket. Annyit kértek,hogy a megállóba menjen ki eléjük a férjem. Mikor megérkeztek már a kocsiba mondták a férjemnek,hogy mi nem is tudjuk,hogy kell szülinapot szervezni,mert mi az,hogy csak szerdán hívtuk meg a családot. Ami nem igaz mivel mi 1 hónapja személyesen felkerestünk mindenkit,hogy mikor lesz a szülinap és csak azért telefonáltunk,hogy egyeztessünk. Szerintem evvel semmi baj. Aztán mikor megérkeztek jött,hogy milyen csúnya a dekoráció és,hogy a szendvicseket nem így kéne. Mondtuk,hogy akkor csinálják meg erre jött a válasz,hogy nem az ő dolguk de mi tudjuk. Később a férjem nem nagyon örült az egyik ajándéknak,mert jóval nagyobbaknak való (ilyen gumilövedékes pisztoly) és mondta,hogy köszönjük szépen de ezt max kipróbáljuk és később megkapja a gyerek. Akitől kapta az természetesen mondta,hogy semmi baj de anyósom mondta a férjemnek,hogy minek neki a család ha nem tud örülni ilyeneknek. Aztán nekem is megjegyezte,hogy miért vagyok benn anyukámmal folyton a házban mire mondtam neki,hogy,mert szendvicseket csinálunk,sütiket vágunk szóval segít. Erre odébbment. Természetesen egész nap férjem unokahúgával volt elfoglalva míg apósom a gyermekünkkel amivel nincs is baj ha nem azt kéne hallgatnunk,hogy mennyire tökéletes a férjem unokahúga(a barátai gyerekeire vigyáz és emelett félállásban dolgozik egy cégnél mint titkárnő) míg a férjemnek lényegtelen munkája van(tanár ráadásul jól keres) és örüljön,hogy eltudta végezni a 2 egyetemet. Ezt elengedjük a fülünk mellett. De az,hogy a férjemet leszólja amiatt,hogy nem szép a lakás,kicsi a ház (60 nm) az teljesen kiakasztó. Szegény egész este depis volt pláne,hogy a szülei a buli közepén leléptek busszal pedig mondtuk,hogy a férjem elviszi őket. Ma pedig felhívta a férjem,hogy nagyon megbántottuk őket avval,hogy nem voltunk elég figyelmesek és,hogy mindenkit egyszerre hívtunk meg az milyen bunkóság volt meg amúgy is legközelebb figyeljünk oda arra,hogy több kaja legyen (ők csak 3szor ettek és 5 percenként jártam körbe megkérdezni,hogy kinek mit hozhatunk...mi megse kóstoltunk semmit). Volt kaszinótojás (36 db), sonkatekercs 30 darab, kukoricasaláta, töltött karaj, 20-30 szendvics amiket pótoltunk, 3 féle édes és sós süti illetve 30 szeletes torta és rengeteg üdítő. A férjem erre visszaszólt nekik,hogy mindenki más megvolt elégedve és ha segítettek volna lehetett volna olyan ami nekik is megfelel. Erre anyósom mondta,hogy emiatt álmatlan éjszakái lesznek és ne lepődjünk meg ha felmegy a vérnyomása és lecsapta a telefont. Mondtam a férjemnek,hogy abszolút nincs igaza ne törődjön vele. Szerintetek?
2015. máj. 18. 13:28
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
26%
Melyik suliban dolgozik tanárként heti 6 napot a férj? Mekkora irgalmatlan kupleráj volt a házadban, amit édesanyádnak 3 napon át kellett ganézni, hogy vendégeket lehessen hívni? Ha elő.zőleg már sütött sütit, kaját, mindent megcsinált nektek, akkor te valóban mi a jóeget bújkáltál a konyhában a vendégség egész ideje alatt?
2015. máj. 18. 14:19
 12/43 anonim ***** válasza:
51%
tok mindegy mennyibe kerult. Ez az egesz nem a gyerekrol hanem rolatok szol. Szamomra visszataszito ez a fajta eletszemlelet, de vegul is nem vagyunk egyformak.
2015. máj. 18. 14:22
 13/43 anonim ***** válasza:
90%

Igazán nem tudom, miért kell bántani a kérdezőt és miért kell kötözködni.

Történetesen én is szoktam munkám mellett tanítani tanfolyamokon, amik jellemzően szombaton vagy esténként vannak.

Egyetemi tanárok is tanítanak szombaton, a levelezősök akkor járnak iskolába.

A ház takarításában pedig szokás segíteni, mi se palotában élünk, de kisebb összejövetelek előtt is (pl. Karácsonykor ) anyukámmal együtt takarítun, sütünk-főzünk.

Ssajnálom és szánom, ha valakinek ez gond és itt köpköd emiatt a kérdezőre.

2015. máj. 18. 14:22
 14/43 anonim ***** válasza:
17%
60nm-re nagyon kellett 20 ember. De tényleg, mit kellett ezen három napig takarítani meg főzni? Fele sem igaz...
2015. máj. 18. 14:27
 15/43 anonim ***** válasza:
86%

Szomorú, hogy így viselkedett, de ne foglalkozzatok vele, szerintem ti mindent megtettetek. Ha ahogy mondod, máskor anyósod aranyos, most nem tudom mi lehetett a hiszti oka, hogy mindenbe belekötött.

A 2-es válaszolót is figyelmen kívül lehet hagyni, szerintem csak kötözködni jött.

16/43 A kérdező kommentje:

A férjem heti 5 napot dolgozik a főállásában. Másodállása heti 1 nap általában hétvége de ezek a munkák időszakosak. Most július közepéig tart viszont minden hétvégén 1 nap.

Nem volt nagy kosz. Anyukám csütörtök délután 3-ig dolgozott aztán megcsinálta a sütit. Még aznap este kijött hozzánk este 8-ra ért ki. Aztán vacsoráztunk és aludtunk. Másnap reggel eljött velem az orvoshoz a státuszra aztán összepakoltunk a gyerek után,porszívózás,felmosás és ennyi volt a takarítás. Utána megcsináltam én a másik sütit ő pedig a harmadikat. Utána megcsináltuk a franciasalátát és a kukoricasalátát és a hidegtálakat. Közben a gyerekkel is foglalkoztunk így lehet mi voltunk lassúak de délután 4-re végeztünk ezekkel utána pedig a férjemmel is beszélgettünk. Másnap megcsináltuk a szendvicseket és 10-re jöttek a vendégek este 6-ig itt voltak.

Amit anyum megcsinált azt apukám hozta ki másnap,mert a mi hűtőnkbe nem lett volna hely. És mivel fogytak a szendvicsek így mi ezeket pótoltuk ami azt jelenti,hogy amikor Béla megevett 4-et és szólt,hogy kérne még megcsináltuk. És nem egész idő alatt voltunk benn csak közben folyton cseréltük a sütiket,hogy ne a napon aszalódjanak a kertben. Illetve a hidegtálakat

17/43 A kérdező kommentje:
Ha rólunk szólt volna ez a nap akkor bele se vágunk ennyi munkába. Csak azért tartottunk ekkora ünneplést,mert tavaly nem tudtuk megünnepelni,mert kórházba kerültem. Így most pótoltuk. Legközelebb ilyen úgyis csak az iskolai ballagásnál lesz és csak 4-en fogunk ünnepelni.
2015. máj. 18. 14:32
 18/43 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es!

Szívesen küldök képeket hogy lásd igenis igaz. És a lakás 60 nm de nem akartam kifejteni,hogy kert is van ahol ünnepeltünk. Sajnálom,hogy ezt kihagytam.

2015. máj. 18. 14:33
 19/43 anonim ***** válasza:
14%

Jól keres - akkor minek is a mellékállás szombatonként???

Csak a szülei vannak szinte - akkor hogy került mondjuk, az unokahúg a buliba?

A kevesebb néha több, csak egy tanács, ha újabb anyósköpködős kérdést írnál ki a közeljövőben.

2015. máj. 18. 14:35
 20/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot. Csak pontos szerettem volna lenni látom hiba volt :)

Nos igen jól keres ám kapott egy lehetőséget,hogy ha gondolja taníthat ilyen időszakosan. Azért nem rossz ha az ember a plusz pénzt félre is tudja tenni. Mármint nekünk jól jön ha jön egy váratlan kiadás.

Van unokahúga és nagynénje is ám mivel 9 éves kora óta azt hallgatja,hogy az unokahúga mennyivel csodásabb mint ő, milyen okos és tökéletes így elhiheted,hogy nincs túl jó kapcsolatuk. Neked se lenne ha te mindig rossz lennél ő meg csodás. Immár 20 éve.

Melyik mondatomban szidtam az anyósomat? Mert szerintem egy szóval se. Csak leírtam mit mondott szó szerint. Ha nektek ilyet mondana anyukátok akkor gondolom nem esne rosszul.

2015. máj. 18. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!