Szerintetek kinek van igaza?
A testvére egyszer elmondta neki,hogy mi a probléma és nem beszélt vele 1 évig. Mi is próbáltuk már elmondani. Szerencsére az én családom ellensúlyozza de akkor is. A férjem kolléganője (iskolapszihológus) mondta a férjemnek,hogy amit vele csináltak és csinálnak az a lelki terror tipikus példája. Csak,hogy nála az ellenkezőjét érték el. Ilyenkor a férjem úgy állítja le őket,hogy olyan dolgot mond nekik amin kiakadnak de nem annyira sértődnek meg. Például amikor anyósom mondta,hogy nem ad a férjemnek igazat,mert nem jól neveljük a gyereket akkor a férjem mondta,hogy akkor most felmegy és rárúgja az ajtót a fölöttük lakóra. Erre anyósom annyira kiakad,hogy bemegy a szobába.
Amikor nekem mondta,hogy a szendvicseket nem így kéne akkor mondtam,hogy csinálja meg akkor már rögtön jó volt és inkább nem mondott semmit. Sajnos ha belemegyünk akkor mindig az van,hogy neki miattunk felment 200-ra a vérnyomása meg ienek.
ha felment felment. Tetszett volna nem belekötni az élő fába is.
Ahogy írod a férjed nem igazán tudja konfrontálni a szüleit. Nem veszi észre, hogy a drága anyja titeket is bánt. Ti vagytok a családja. Nektek kellene az első helyen állni és nem anyuci lelki világának.
De most komolyan: Anyós szóban terrorizál mindenkit és nem meri senki elküldeni az anyjába mert féltek, hogy megsértődik? Tudod ha attól félsz, hogy valakit megbántasz akkor az az illető irányít téged. Soha nem lesztek felhőtlenül boldogok és szabadok amíg attól rettegtek, hogy "jaj a mamát csak meg ne bántsuk Igaz, hogy szóban üt ver minket de ne szóljunk vissza mert jaj mi lesz"
100%-ig igazat adok. Tudod én hiszek abban,hogy egy kívülálló mindig jobban látja a helyzetet. És ez így is van. Én elfogult vagyok és mivel benne vagyok talán nem látom reálisan a helyzetet. Elmondom a férjemnek is hátha ő is belátja és megpróbáljuk velük végre normálisan megbeszélni.
Szerencsére a gyermekünkkel nem ilyenek és velem se de ha a férjemnek rossz nekem is. Remélem változni fog a helyzet ha megmondjuk nekik mi a problémánk. :) mindenképpen megírom a fejleményeket ha érdekel természetesen :) remélem este sort is tudunk rá keríteni.
Én is kíváncsi vagyok a fejleményekre, mert nálunk szerencsére nincs ilyen energiavámpír anyós egyik oldalról sem (áldom az eget), azért nekünk is meggyűlt egy-két ilyen ismerőssel a bajunk. Talán lehet az a megoldás, hogy jól a szeme közé kell mondani, hogy mikkel bántott meg az évek folyamán aztán rákérdezni, hogy mégis neki mi a baja, mert véleményem szerint valami személyes frusztráció miatt ilyen szúrós az ember. Amit a férjeddel tettek, ez a negatív diszkrimináció, kegyetlen. Főleg, ha már gyerekkora óta éreztetik vele, hogy nem felelnek meg a szülei elvárásainak. Annyi ilyen beszólással szúrhatjuk el a gyerekünk életét, hogy ezzel felnőtt korára se tud kibékülni, de ez egy másik téma.
Minden esetre kitartást nektek. Még ha időszakos is ez a piszkálódás én akkor is meggondolnám, hogy jó ötlet-e gyakran megvendégelni/meglátogatni az anyóst, főleg, amikor már a picurotok nagyobb lesz, mert akkor felfogja a rossz szavakat, amiket nektek mond. Ez a széthúzás meg kitudja, mit eredményez a gyermeketekben.
1. 60nm-en mi a fenét kell 3(!) napig takarítani? A mi lakásunk is akkora, és még ha dzsuva van is max. egy óra alatt kitakarítok
2. 6 napos a suli, vagy a férjed mégsem keres olyan jól, hogy szombaton is be kell menni?!
4. de mire a nagy felhajtás? Ez csak egy szülinap, de kb. mintha esküvőről olvastam volna itt...
Amúgy anyósod sem százas, ignoráljátok őket egy darabig.
Kedves 34-es!
Mindenképp megfogom írni :) Este megpróbálunk beszélni velük hátha megértik mi is a baj. Sajnos a férjem egész nap levolt törve remélem ez megváltozik. Max átmegyünk egy kávéra és megbeszéljük velük.
Kedves 35-ös!
1.Nem takarítottunk 3 napig. Én ezt sehol nem is írtam csak,hogy anyum ennyi napot vett ki.
Korábban leírtam mi történt a 3 nap alatt nos ezt bemásolom. Anyukám csütörtök délután 3-ig dolgozott aztán megcsinálta a sütit. Még aznap este kijött hozzánk este 8-ra ért ki. Aztán vacsoráztunk és aludtunk. Másnap reggel eljött velem az orvoshoz a státuszra aztán összepakoltunk a gyerek után,porszívózás,felmosás és ennyi volt a takarítás. Utána megcsináltam én a másik sütit ő pedig a harmadikat. Utána megcsináltuk a franciasalátát és a kukoricasalátát és a hidegtálakat. Közben a gyerekkel is foglalkoztunk így lehet mi voltunk lassúak de délután 4-re végeztünk ezekkel utána pedig a férjemmel is beszélgettünk. Másnap megcsináltuk a szendvicseket és 10-re jöttek a vendégek este 6-ig itt voltak. Harmadnap nyilván ő is pihent otthon.
2. A férjem nettó 200 ezret keres heti 5 nap munkával. Emellett kapott egy olyan lehetőséget,hogy másodállásban ami azt jelenti,hogy egyéni vállalkozó is, heti 1 napot ami hétvége időszakosan taníthat. Reggel 9-től délután fél 4-ig 23 ezer forintért. Mivel időszakos ezért most pl április-május-júni-júli közepéig vannak ilyen órái. Mi ezeket a pénzeket félrerakjuk mint megtakarítás. Nem kell a mindennapokhoz de mivel amúgy is a szakterületéhez tartozik rutinból tartja azokat az órákat és jó pénzt kap értük.
4. 20 főre ez nem nagy felhajtás,hisz senkinek se porciózhatom ki,hogy ennyi van. Így is minden elfogyott.
Amúgy igen mindenképp beszélünk velük és meglátjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!