Szerintetek kinek van igaza? Villanyszámla ügy.
Éves villanyszámla elszámolás érkezett. Fizetendő 50.000Ft, eddigi években nem kellett ráfizetünk. Anyós itt lakik velünk, s fél faluban kipanaszkodta magát, hogy én akkora számlát csináltam stb.
Babával vagyok itthon, napközben max a tv + laptop megy, de az is csak annyi időre amíg ténylegesen használom (vagyis nappal 2-3 óránál nem több, amennyit a babámmal nézem vagy míg ő alszik)Főzéshez a gáztüzhelyt használom, a villanyos sütő részt általában max hétvégén, s nagyon ritkán mixert vagy ilyesmit. Szóval nem hinném hogy mióta itthon vagyok többet fogyasztanék, előtte is csak ennyit használtam, kivéve azt a kis plusz tévézős időt.
Viszont anyósomnak télen lett egy új szokása, reggelente a konyhában hajnalban bekapcsolta a villanysütőt és kinyitva az ajtaját avval fűtött órákig, mert nem volt kedve befűteni a cserépkályhába. Párom szólt neki akkor,hogy talán inkább begyújtani kéne, s utólag is szólt, mikor megkaptuk a számlát, de anyósom köti az ebet a karóhoz hogy akkor is én csináltam a nagy számlát.
Szerintetek mi fogyaszt többet hogy kb novembertől-áprilisig reggelente majd minden nap ott üldögélt a nyitott sütő mellett kávézgatva, vagy hogy 2-3 órával tovább megy a tévé mint egyébként?
A villanysütő nyert.
Rossz a közösködés, külön kellene mennetek, vagy külön villanyóra kellene.
A fogyasztás rá is van írva az egyes gépekre, de ki is bérelhetsz az ELMŰ-től egy fogyasztásmérőt, és avval le is mérheted őket.
Valamint kikapcsolhattok mindent, és egyesével mehetnek a gépek, és ekkor nézhetitek a villanyórát, mennyire pörög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!