Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti szóvá tennétek ezt a...

Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?

Figyelt kérdés

Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.

Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.

Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.

Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.

Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?

2014. nov. 28. 09:14
 81/91 anonim ***** válasza:
70%

Előbb születtél és utána házasodtak a szüleid? Régebben ez nem volt szokás.

Csak kíváncsiságból kérdezem.

2014. nov. 28. 14:31
 82/91 A kérdező kommentje:
Igen, az ötödik szülinapomon házasodtak össze. Egyébként nem volt az olyan nagyon "régen", még 30 éves se vagyok. :)
2014. nov. 28. 14:32
 83/91 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem a kérdező tök normális!!figyelj, ne engedd, hogy tönkretegyék a te napodat.Sőt azt se, hogy egyáltalán bármelyik napodat tönkretegyék, főleg ne az ex.Szerintem ha ez már így alakult, akkor a párod még beszélhetne az exxel, hátha jobb belátásra tudná téríteni, hogy engedje el a kisfiút.De ha nem, akkor nem!Ez a ti napotok, nem kell alkalmazkodni senkihez.Az meg, hogy a párod gyereke nem tud ott lenni, ne okozzon neked lelkiismeretfurdalást, hiszen nem te tehetsz erről!Hanem az anyja.Szerintem tőled még ponthogy szép is, hogy ennyire ragaszkodsz, hogy ott legyen.Az anyós meg, én a helyedben azt csinálnám, hogy nem veszekednék vele, meg semmi, az esküvőn nagyon kedves lennék vele, hogy ne lehessen egy szava sem, utána meg le se tojnám, ha továbbra is bunkózik.
2014. nov. 28. 14:46
 84/91 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező! Az időponttal van a baj, sajnos előbb kellett volna gondolkodnotok. Akkora kellett volna kérni, amikor a láthatása van az apának. Ha az a születésnapjára esik a gyereknek, akkor tovább válogatni, valamilyen keresztmetszet csak lett volna!

Egyébként én nem érzem akkora traumának, hogy egyszerre van a születésnap és házassági évforduló. Napközben ünnepik a gyereket (torta, ajándékok), este pedig a szülők elmennek vacsorázni és kész. Nem kell ennyire túlbonyolítani a dolgot.

2014. nov. 28. 14:53
 85/91 anonim ***** válasza:
50%
Bírom, mikor jönnek ilyen dumákkal, hogy "fogadd el, hogy mindig a gyereke lesz az első és mindig össze lesz kötve a gyerek anyjával".Ez nem igaz!!Ezt csak azok az exnők nyomatják, akik nem tudják elviselni, hogy az exférjük nélkülük is boldog tud lenni.Nálunk Anya kétszer vált el, az én apukám meg tesóm apukája is új családot alapított.Soha nem zavarták egymást, nem volt összejárás, fizették a gyerektartást, volt láthatás, de semmiben nem keserítették meg az új párok életét.Az én férjemnek is van két nagy lánya, az előző házasságából, nem érzem úgy, hogy őket jobban szeretné, mint engem.A két dolgot össze se lehet hasonlítani!Máshogy szereti őket.Amúgy az exnő itt is tök normális, sosem zavar minket!!Neki is megvan a saját élete.Szóval ez az összekötősdi egy hülyeség.
2014. nov. 28. 15:07
 86/91 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy meg ezzel a hülye viselkedéssel az ex csak maga alatt vágja a fát, mert idővel, ha a gyerek már nagyobb lesz, akkor felfogja magától is, hogy ezt meg azt azért nem lehet, mert ő nem engedi meg.aztán majd jobban szeret nálatok lenni, mint otthon.Úgyhogy az ex nem tud a végtelenségig ugrálni.
2014. nov. 28. 15:16
 87/91 A kérdező kommentje:

Azt még elfogadom, hogy a gyerek egy életre összeöti őket. Mert úgyis mindig lesz valami, a gyerekkel kapcsolatos dolog, amit meg kell beszélniük vagy oldaniuk. Ez rendben is van így.

De azt képtelen vagyok felfogni, hogy egyes nők (mint a párom exe is), miért várják el a volt férjüktől, hogy a válás után egész életében utánuk sírjon.

Itt is kb azt várja el a nő, hogy a párom oldja meg minden nyűgjét (pl ugorjon át megjavítani a szekrényt), viselkedjen úgy, mintha még mindig a férje lenne, csak ne legyen otthon láb alatt, és nyugodtan szexelhessen mással is, ha úgy tartja kedve. Meg a gyerekük anyjaként mindent úgy forgat, hogy "az a gyerek érdeke", és ezzel próbálja a volt férjét manipulálni. Például egyik kedvencem az extől, amikor megsértődött, mert a párom a válás után nem vitte őt kocsival munkába. Mondván, hogy "akkor fél órával tovább alhatna reggelente, és hát az a gyerek érdeke, hogy egy kipihent anyuka várja otthon délután". :D

Szóval nekem ez a mentalitás nem tetszik, amit az ex képvisel, azzal nem lenne bajom, ha a párom életének része maradna, de szépen a háttérben, és nem akarna belemászni a mi közös életünknek abba a részébe, ami nem tartozik rá.

2014. nov. 28. 15:22
 88/91 anonim ***** válasza:
67%
Na pont erre mondtam azt, hogy itt a pasinak kell észen lenni, és nem ugrani minden hülyeségre.Akkor majd rájön a kedves ex, hogy bármennyire is szeretné, nem körülötte forog a világ, és nem ő az első a pasi életében, sőt a második sem. és attól, hogy van egy közös gyerekük, ő már egy lejárt lemez a pasi számára.
2014. nov. 28. 16:00
 89/91 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem igazad van. Főleg úgy, ha azt nézzük, hogy anyósod elmondásod szerint utál téged. Biztos hogy ő kavarta a szart, és mondta el exnejnek a dolgot. És ha megkértétek, ha nem, mivel utál, így is, úgyis elpletykálta volna az esküvőt, hogy betegyen nektek.

Boldog babavárást.:)

2014. nov. 29. 04:11
 90/91 anonim ***** válasza:
24%
Akárhogy kevered, kavarod, a végén csak oda csapódik le ez a nagy titkolózás, hogy szégyellitek a házasságotokat.
2014. nov. 29. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!