Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
Előbb születtél és utána házasodtak a szüleid? Régebben ez nem volt szokás.
Csak kíváncsiságból kérdezem.
Kérdező! Az időponttal van a baj, sajnos előbb kellett volna gondolkodnotok. Akkora kellett volna kérni, amikor a láthatása van az apának. Ha az a születésnapjára esik a gyereknek, akkor tovább válogatni, valamilyen keresztmetszet csak lett volna!
Egyébként én nem érzem akkora traumának, hogy egyszerre van a születésnap és házassági évforduló. Napközben ünnepik a gyereket (torta, ajándékok), este pedig a szülők elmennek vacsorázni és kész. Nem kell ennyire túlbonyolítani a dolgot.
Azt még elfogadom, hogy a gyerek egy életre összeöti őket. Mert úgyis mindig lesz valami, a gyerekkel kapcsolatos dolog, amit meg kell beszélniük vagy oldaniuk. Ez rendben is van így.
De azt képtelen vagyok felfogni, hogy egyes nők (mint a párom exe is), miért várják el a volt férjüktől, hogy a válás után egész életében utánuk sírjon.
Itt is kb azt várja el a nő, hogy a párom oldja meg minden nyűgjét (pl ugorjon át megjavítani a szekrényt), viselkedjen úgy, mintha még mindig a férje lenne, csak ne legyen otthon láb alatt, és nyugodtan szexelhessen mással is, ha úgy tartja kedve. Meg a gyerekük anyjaként mindent úgy forgat, hogy "az a gyerek érdeke", és ezzel próbálja a volt férjét manipulálni. Például egyik kedvencem az extől, amikor megsértődött, mert a párom a válás után nem vitte őt kocsival munkába. Mondván, hogy "akkor fél órával tovább alhatna reggelente, és hát az a gyerek érdeke, hogy egy kipihent anyuka várja otthon délután". :D
Szóval nekem ez a mentalitás nem tetszik, amit az ex képvisel, azzal nem lenne bajom, ha a párom életének része maradna, de szépen a háttérben, és nem akarna belemászni a mi közös életünknek abba a részébe, ami nem tartozik rá.
Szerintem igazad van. Főleg úgy, ha azt nézzük, hogy anyósod elmondásod szerint utál téged. Biztos hogy ő kavarta a szart, és mondta el exnejnek a dolgot. És ha megkértétek, ha nem, mivel utál, így is, úgyis elpletykálta volna az esküvőt, hogy betegyen nektek.
Boldog babavárást.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!