Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti szóvá tennétek ezt a...

Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?

Figyelt kérdés

Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.

Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.

Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.

Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.

Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?

2014. nov. 28. 09:14
 51/91 anonim ***** válasza:
89%
Az esküvő napján akartátok elmondani a gyereknek, hogy ma, ma összeházasodunk? Főleg, amikor hamarosan féltestvére is születik? Meg sem fordult a fejedben, fejetekben, hogy a gyereknek ez akkor is változás, ha eddig is együtt éltetek, amire jó lenne felkészíteni, nem pedig azt mondani, nesze, itt az ünneplő, vedd fel, mert ünnep van?
2014. nov. 28. 11:17
 52/91 anonim ***** válasza:
72%
Persze, nem is azt mondom hogy értsd meg, én se értem meg ex feleségként. Soha nem vetítettem ki semmit a gyerekre (5 éves amúgy), nem tiltottam. De azt még mindig nem értem, hogy teheti meg hogy nem engedi el, ha közös a felügyelet? A láthatás szabályozva van?
2014. nov. 28. 11:20
 53/91 A kérdező kommentje:

"Te egyszerűen képtelen vagy elfogadni, hogy a párod gyerekének anyja is van, akinek ugyanannyi joga van a gyerekkel szemben mindenben, ami a gyereke életét érinti, mint az apának."

De NEM befolyásolja a gyereke életét az a tény, hogy mi házasok vagyunk-e vagy sem. A gyerek öt éves, neki a házasság csak egy szó, édesmindegy neki, hogy én az apja barátnője, vagy az apja felesége vagyok. És igen, ráadtuk volna az ünneplőt az esküvő napján, azzal a címszóval, hogy gyere, megyünk bulizni. Őszintén? A saját ötévesemnek is kb az esküvőm napján szólnék, hogy gyere, öltözz, összeházasodunk apával. Azért meg hadd ne sajnáljam a gyereket, mert testvére lesz, jó? Vagy hadd ne tőle meg az anyjától kérjek engedélyt rá, hogy szülhetek-e és hogy mikor.

2014. nov. 28. 11:22
 54/91 anonim ***** válasza:
47%

"A párom megkérte a kezem, gyorsan elintéztük az időpontot meg mindent, és amint fixáltuk a dolgot, rögtön szóltunk anyósnak meg mindenkinek"

Vagyis MINDENKINEK!

...és ti MINDENKINEK szóltatok, hogy ez egy titkos esküvő lesz?!

De mivel te az anyóst utálod, ezért -kizárólag- csak őtőle tudhatta meg az exfeleség.

(Szerintem a pasid, már visszasírja a volt feleségét.)

2014. nov. 28. 11:24
 55/91 A kérdező kommentje:

"De azt még mindig nem értem, hogy teheti meg hogy nem engedi el, ha közös a felügyelet? A láthatás szabályozva van?"

Igen, szabályozva van, és pont nem kaptunk úgy időpontot, hogy akkor épp nálunk legyen. Lehetett volna, de az meg pont a szülinapjára esik, és azt nem akartam. Nekem is a szülinapomon van a szüleim házassági évfordulója, és emlékszem, kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.

2014. nov. 28. 11:25
 56/91 anonim ***** válasza:
52%

kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.

Na, hát pont ilyen vagy ma is... ha te lennél az ex, sakazértse engednéd el a gyereket. Egyformák vagytok, és talán pont ez fáj a legjobban.

2014. nov. 28. 11:28
 57/91 A kérdező kommentje:

"Vagyis MINDENKINEK!

...és ti MINDENKINEK szóltatok, hogy ez egy titkos esküvő lesz?!

De mivel te az anyóst utálod, ezért -kizárólag- csak őtőle tudhatta meg az exfeleség.

(Szerintem a pasid, már visszasírja a volt feleségét.)"

Miután a család többi tagja nem tárgyal az exnejjel, ezért kizárólag anyóstól tudhatta meg, igen. Szerintem meg ne te döntsd el, hogy a "pasim" kit sír vissza. Ha elolvastad volna rendesen a kérdést, láthatnád, hogy a "pasim" ugyanannyira haragszik emiatt a húzása miatt az anyjára, mint én. Biztos azért, mert ő is utálja a saját anyját, nem? Sőt, én kényszerítem rá szegény "pasimat", hogy utálja az édesanyját, azt a szent asszonyt, aki a világra hozta, és az életével ajándékozta meg, igaz?

2014. nov. 28. 11:28
 58/91 A kérdező kommentje:

"kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.

Na, hát pont ilyen vagy ma is..."

Bocsánat, hogy törődöm a gyerek lelkivilágával, és nem szeretném, ha bármilyen módon is rossz érzéseket kapcsolna a mi esküvőnkhöz. Tényleg, mekkora szemét vagyok már. Egyébként mutassál már nekem olyan kisgyereket, aki örül neki, hogy a szülinapján anyuci meg apuci kettesben mennek el vacsorázni. Micsoda ro.hadék voltam már ötévesen is, felháborítüó hogy nem tetszett hogy anyámék nincsenek velem a szülinapomon!

2014. nov. 28. 11:31
 59/91 anonim ***** válasza:
29%

Vegigolvastam.

Gusztustalan vagy, kérdező.

Nincs kedvem részletezni, úgysem értenéd, csak fújod a saját szöveged.

Leszel te is ex hamarosan....

2014. nov. 28. 11:38
 60/91 anonim ***** válasza:
38%

Bocsánat, hogy törődöm a gyerek lelkivilágával

nem, nem törődsz vele. HA törődnél, nem titokban csempésznétek az esküvőre, hanem megmondtátok volna az exnek, hogy házasodtok, felkészítitek erre a kicsit is...

2014. nov. 28. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!