Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
"Te egyszerűen képtelen vagy elfogadni, hogy a párod gyerekének anyja is van, akinek ugyanannyi joga van a gyerekkel szemben mindenben, ami a gyereke életét érinti, mint az apának."
De NEM befolyásolja a gyereke életét az a tény, hogy mi házasok vagyunk-e vagy sem. A gyerek öt éves, neki a házasság csak egy szó, édesmindegy neki, hogy én az apja barátnője, vagy az apja felesége vagyok. És igen, ráadtuk volna az ünneplőt az esküvő napján, azzal a címszóval, hogy gyere, megyünk bulizni. Őszintén? A saját ötévesemnek is kb az esküvőm napján szólnék, hogy gyere, öltözz, összeházasodunk apával. Azért meg hadd ne sajnáljam a gyereket, mert testvére lesz, jó? Vagy hadd ne tőle meg az anyjától kérjek engedélyt rá, hogy szülhetek-e és hogy mikor.
"A párom megkérte a kezem, gyorsan elintéztük az időpontot meg mindent, és amint fixáltuk a dolgot, rögtön szóltunk anyósnak meg mindenkinek"
Vagyis MINDENKINEK!
...és ti MINDENKINEK szóltatok, hogy ez egy titkos esküvő lesz?!
De mivel te az anyóst utálod, ezért -kizárólag- csak őtőle tudhatta meg az exfeleség.
(Szerintem a pasid, már visszasírja a volt feleségét.)
"De azt még mindig nem értem, hogy teheti meg hogy nem engedi el, ha közös a felügyelet? A láthatás szabályozva van?"
Igen, szabályozva van, és pont nem kaptunk úgy időpontot, hogy akkor épp nálunk legyen. Lehetett volna, de az meg pont a szülinapjára esik, és azt nem akartam. Nekem is a szülinapomon van a szüleim házassági évfordulója, és emlékszem, kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.
kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.
Na, hát pont ilyen vagy ma is... ha te lennél az ex, sakazértse engednéd el a gyereket. Egyformák vagytok, és talán pont ez fáj a legjobban.
"Vagyis MINDENKINEK!
...és ti MINDENKINEK szóltatok, hogy ez egy titkos esküvő lesz?!
De mivel te az anyóst utálod, ezért -kizárólag- csak őtőle tudhatta meg az exfeleség.
(Szerintem a pasid, már visszasírja a volt feleségét.)"
Miután a család többi tagja nem tárgyal az exnejjel, ezért kizárólag anyóstól tudhatta meg, igen. Szerintem meg ne te döntsd el, hogy a "pasim" kit sír vissza. Ha elolvastad volna rendesen a kérdést, láthatnád, hogy a "pasim" ugyanannyira haragszik emiatt a húzása miatt az anyjára, mint én. Biztos azért, mert ő is utálja a saját anyját, nem? Sőt, én kényszerítem rá szegény "pasimat", hogy utálja az édesanyját, azt a szent asszonyt, aki a világra hozta, és az életével ajándékozta meg, igaz?
"kicsiként nekem se nagyon tetszett, hogy nem csak én vagyok a középpontban a születésnapomon.
Na, hát pont ilyen vagy ma is..."
Bocsánat, hogy törődöm a gyerek lelkivilágával, és nem szeretném, ha bármilyen módon is rossz érzéseket kapcsolna a mi esküvőnkhöz. Tényleg, mekkora szemét vagyok már. Egyébként mutassál már nekem olyan kisgyereket, aki örül neki, hogy a szülinapján anyuci meg apuci kettesben mennek el vacsorázni. Micsoda ro.hadék voltam már ötévesen is, felháborítüó hogy nem tetszett hogy anyámék nincsenek velem a szülinapomon!
Vegigolvastam.
Gusztustalan vagy, kérdező.
Nincs kedvem részletezni, úgysem értenéd, csak fújod a saját szöveged.
Leszel te is ex hamarosan....
Bocsánat, hogy törődöm a gyerek lelkivilágával
nem, nem törődsz vele. HA törődnél, nem titokban csempésznétek az esküvőre, hanem megmondtátok volna az exnek, hogy házasodtok, felkészítitek erre a kicsit is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!