Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti szóvá tennétek ezt a...

Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?

Figyelt kérdés

Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.

Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.

Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.

Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.

Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?

2014. nov. 28. 09:14
 41/91 anonim ***** válasza:
66%

Ha jól veszem ki a szövegből, az anyósod jóban volt a menyével és nem örül, hogy te széttúrtad a családodat. Gondolom annak sem örül, hogy az unokája most csonka családban nő fel miattad.

Nem szóltál arról, hogy ne beszéljen az esküvőtökről mert titok. Természetesnek tartod, hogy az emberek tudják maguktól, hogy ilyenről nem szabad beszélni, holott épeszű embereknél az ilyen sosem titok. Zavar téged, hogy az anyósod kedveli a volt menyét, téged meg utál. Ki akarod játszani a volt feleséget, pedig nagyon is tiszteletben kellene tartanod, hogy ha ő NEM akarja elengedni a gyerekét az esküvőtökre. Én személy szerint rohadtul nagy pofátlanságnak tartom, hogy önkényesen elrángattad volna a gyereket a házasságkötésre az anyja beleegyezése nélkül. Meg is érdemled, hogy ezután a volt feleség be fog keményíteni. Egyszerűen nem söpörheted le a gyerek anyját az asztalról, mert tetszik vagy sem, hozzá tartozik, sőt a jövőbeli férjedhez is. Lesznek még ebben a családban kemény viták, mert ahol az anyós nem szereti a menyét ott kemény az élet, téged pedig itt sosem fognak szeretni. És a gyerekedet sem fogják úgy mint az első unokát. A volt feleség pedig ott fog betenni ahol tud (anyóssal együtt).

2014. nov. 28. 10:36
 42/91 A kérdező kommentje:

"Ha jól veszem ki a szövegből, az anyósod jóban volt a menyével és nem örül, hogy te széttúrtad a családodat. Gondolom annak sem örül, hogy az unokája most csonka családban nő fel miattad."

Anyósom szidta a leghangosabban a párom exnejét anno, amikor épp váltak. Ezt mondjuk a páromtól tudom, mert én akkor még nem voltam a képben. Mégis miért van az, hogy amint valaki "második feleség", vagy "új nő", akkor ti rögötn azt feltételezitek, hogy biztos miatta történt a válás? Semmi közöm se volt hozzá, az exnej akart válni, mi a válás után ismerkedtünk meg.

2014. nov. 28. 10:40
 43/91 Antal Tamás 95 válasza:
23%
Nézd: elég gyakori jelenség, hogy az anyós-meny (v)iszony nem megfelelő. Mindenki a magáét védi, és az anyós a fiát magáénak gondolja, senki másénak! Le merném fogadni, hogy amíg az első felesége volt meg a vőlegényednek, vele sem voltak jóban. Az exxel ne foglalkozz, anyóst meg vagy próbáld meg elviselni, vagy minél messzebb tőle!
2014. nov. 28. 10:41
 44/91 anonim ***** válasza:
79%

Véletlenül nem azon a hétvégén lesz az esküvő, amikorra a gyerek láthatása is esik?

Csak mert akkor anyuci tehet egy szivességet...

Ha nem engedi el láthatásra a gyereket... hát ő jár(hat) rosszul.

Ha nem aznap lenne a láthatás, akkor tényleg a belátásán múlik, hogy ott lesz e vagy sem.

2014. nov. 28. 10:49
 45/91 anonim ***** válasza:
91%
Valamelyik kommentedben írtad, hogy közös a felügyelet, oda viszi apuka ahová akarja. Akkor hogy teszi meg hogy nem engedi el? Én exfeleség vagyok, és mondjuk szerintem a stílusod nem a legjobb, de én nem akadnék ki ha a volt férjem házasodna. Babájuk már van, elsők között gratuláltam, ha beszélünk mindig megkérdezem, hogy van a pici. Mondjuk azt nem értem, miért kéne az exnek bejelenteni az esküvőjüket. Ha már úgyis együtt élnek valóban semmit nem számít a gyerek szempontjából. Legyetek határozottak, a gyerek megy és kész. Mi az hogy nincs ott az apukája esküvőjén? Persze vannak dolgok amik engem is rosszul érintenek (igen, kicsit nekem is "fájt" mikor elmondták, hogy babát várnak, erre meg volt az okom), de hát a sérelmeket nem szabad kivetíteni a gyerekre és eszközként használni. Szerintem Te ne szólj az anyósodnak. A fia beszélgessen el vele, hogy így most a kisgyereket nem akarja elengedni az anyuka. Csak szépen mondja el neki, hogy máskor inkább ne mondjon semmit, mert csak a gyereknek árt, ha kever.
2014. nov. 28. 10:50
 46/91 A kérdező kommentje:

"és mondjuk szerintem a stílusod nem a legjobb"

Igen, tudom hogy nem valami kedvesen nyilatkozom akár az exről, akár anyósomról. De megvan rá az okom, évek óta tűröm hogy az ex ott tesz keresztbe, ahol tud, pedig anno ő akart válni, pasija is van (méghozzá ugyanaz, aki miatt válni akart), szóval nem értem, miért fáj neki, hogy mi boldogok vagyunk. A gyerekkel is jól kijövök, szeret engem, szóval még csak azt sem mondhatja, hogy én vagyok a "gonosz mostoha".

Anyósom detto ugyanez, két fia van, a másik fia feleségét is rühelli, és a párom exét is szidta, amíg együtt voltak. Most hogy a fia már velem jár, nyilvánvaló hogy az ex országos barátnője lett, én meg vagyok kettőjük közös ellensége.

Én igyekeztem mindkettővel jóban lenni, de pár hónappal ezelőtt feladtam, és inkább nem foglalkoztam velük. De az, hogy most meg az esküvőnket próbálják tönkretenni unalmukban, az azért már mégiscsak sok.

2014. nov. 28. 10:58
 47/91 anonim ***** válasza:
79%
Én elhiszem, hogy nehéz. Nem védeni akarom az exet, de nálunk is én akartam válni, még is vannak dolgok amik azért kicsit fájnak ideig-óráig. Példa: mikor én szültem, hat lóval nem lehetett volna bevontatni a szülésre, mert Ő ezt nem bírja, stb. Most egyértelmű volt hogy bemegy. Én akkor már 6 éve a felesége voltam, most 2 hónapos kapcsolatba jött a baba. Tudom hogy ez kívülállóként hisztinek tűnik. Lehet nem úgy alakul az ex élete kapcsolata, ahogy tervezte. Féltékeny a boldogságotokra. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, anyóssal se. A gyerek mennyi idős? Tud már az esküvőről?
2014. nov. 28. 11:03
 48/91 anonim ***** válasza:
Na ez olyan titkos esküvő,hogy a vőlegény is titok hol lesz.Nem értem miért titok egy esküvő.Amugy meg exék elváltak mi a cart foglalkozna vele az ex ujra nősül.te a meghívókat is titokba küld ám,hátha nem talál oda a postás:)))szerintem simán unatkozól,és gondoltad segítsünk már köpködni azt a fránya anyóst.
2014. nov. 28. 11:05
 49/91 A kérdező kommentje:

Hat éves. Nem, nem tud, és így, hogy az anyja nem akarja elengedni, nem is tudom, mikor mondjuk el neki. Biztos hogy nagyon szomorú lesz, ha nem jöhet.

Sajnálom, de én nem tudom megérteni a párom exét, azt még talán elfogadom, hogy féltékeny, irigy, stb, ezek emberi érzések. De hogy ez az irigység odáig megy, hogy erőszakosan bele akar mászni a mindennapi életünkbe a gyerekre hivatkozva, vagy hogy a gyerekkel próbál manipulálni minket, meg anyóssal karöltve engem szidnak boldog-boldogtalannak, az nagyon nem oké. Erre nem találok se okot, se mentséget.

2014. nov. 28. 11:08
 50/91 anonim ***** válasza:
53%

Én nem feltételeztem, hogy miattad váltak el. Már csak azért sem, mert ha meg tudtak egyezni a közös felügyeletbe a gyerek érdekében, akkor feltételezhető, hogy mindketten normális, intelligens emberként álltak a dolgaikhoz, váltak el. A viszony viszont gondolom azóta romlott el, mióta képbe kerültél. Te egyszerűen képtelen vagy elfogadni, hogy a párod gyerekének anyja is van, akinek ugyanannyi joga van a gyerekkel szemben mindenben, ami a gyereke életét érinti, mint az apának. Vagyis, jelen van a párod életében az ex, és ez így is marad. Miért nem tudtok leülni, és normális emberek módjára megbeszélni ezt az egészet? Nem lenne jobb mindenkinek?

Hogy ő akart válni, az nem magyaráz meg semmit, ezer oka lehetett miért, nem biztos, hogy csak ő volt a hibás benne. Hidd el, hogy jobban járnátok mindannyian, ha normalizálódna a kapcsolatotok. Szerintem ezt kellene tenni, főleg a gyerek érdekében.

Az ex érzéseit meg majd akkor érted meg, amikor te is exe leszel majd a párodnak, és te leszel most azon az oldalon, ahol a jelenlegi ex. Semmi nem kiárt, az életben nincs garancia semmire, megérheted még te is ezt.

2014. nov. 28. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!