Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
Szerintem túlreagálod, mért ne mondhatta volna el, hogy házasodtok, ha ez az infó nem jelent egy olyan objektív veszélyt rátok nézve, hogy kifejezetten megkértétek volna arra, hogy legyen kedves eltitkolni már valakik előtt?
Egyébként az unokára azé hét eléggé tartozik, hogy az apukája megházasodik!
"Hisztizel. Mondtad anyosnak, hogy ez a hir titok es ne adja tovabb senkinek? Ja, azt elfelejtetted? Akkor honnan tudna az anyos, hogy mihez tartsa magat?"
Az én szüleimnek se mondtuk, hogy ne reklámozzák a hírt, de anyukámban van annyi kultúra, hogy mielőtt szétkürtölte volna a rokonságban, előtte megkérdezett minket, hogy elmondhatja-e.
Anyósnak is lehetne annyi esze, hogy ha azt akrjuk, hogy valaki tudjon róla, akkor majd mi közöljük vele személyesen.
És már bocs, de a gyerek felügyeleti joga közös, így apuka oda viszi, ahová csak akarja, és a gyereknek joga van ott lenni az apja esküvőjén. Nem tartozik az exnejre, hogy a gyereke apja mikor és kivel házasodik.
"Másodszor: az ex nejt igenis érinti a volt férj házasságkötése, pont a gyermek miatt. Ugyanis a gyereket láthatásra elviszi, s te is ott vagy."
Eddig is együtt éltünk, eddig is ott voltam, ha az apja elhozta a gyereket. Eddig is a "mostohája" voltam, szóval a házasság ezen nem változtat.
nem jogos szerintem
1. vajon a párod előző házassága nem miattad ment szét? -nem tudhatom, tehát ez csak egy gondolat-
ha igen, akkor nekem se tetszene mint anyósnak
2. az ex eddig nem tudta,hogy exének ujkapcsolata van?
3. viszont az exnek miért is kellett volna kikérni a véleményét????
4. elsőre ne az anyóst akard elásni!!!
5. ha ilyen gondolatod van, beszéld meg leendő anyósoddal.
6. azért ekkora lovon ne ülj már!!! alaposan elbeszélgetsz a jómodorról? nem ismerem anyós jelöltedet, lehet, hogy tényleg tett olyan ami nemhelyes, de az utolsó előtti mondatodat azért olvasd párszor vissza.
7. kivánnák Neked csak fiuggyerekeket, már ssak azért is, hogy megtapasztald, milyen mikor utálnak. netán többszörösen is!!!! -akár jogos akár nem-
8. ne háborogj!!!!! tök fölös.
-bocsánat,ha nem tetszőt irtam-
12: Lesznek még itt komolyabb gondok is ebben a családban, ha ilyen meggyőződéseid vannak arra nézvést, hogy kire mi tartozik és mi nem, és hogy kit milyen infóba volnál alapból köteles beavatni és mibe nem, mik a közös és mik a magánügyek.
Nagyon téves határvonalaid vannak etekintetben ugyanis.
"Ti hazugságra akarjátok kényszeríteni a gyereket?!"
Miért kényszerítenénk hazugságra? Az esküvő napján megmondjuk neki, hogy gyere, esküvőnk lesz, utána meg bulizunk. Utána már nyugodtan elmondhatja az anyjának. Továbbra sem értem, hogy az exnejnek mégis mi köze van hozzá, hogy a volt férje házasodik-e vagy sem.
Ha közös a felügyeleti jog, akkor a gyermek anyjának is ugyanannyi köze van az esküvőtökről tudni, mint neked.
De nem is hallottam még olyanról, hogy az esküvő titok lenne! Vagy minden vendéget megkértetek, hogy tartsa titokban? Az sem biztos, hogy az anyósodtól tudta meg.
Nem jogos felháborodásod.
Mióta nem két ember magánügye, hogy összeházasodnak? Vagy esetleg nekem is tájékoztatnom kellene mindegyik exemet, hogy férjhez megyek?
Az esküvő a párra tartozik, meg azokra, akik meg vannak hívva, másra nem.
Kerdezo!
Nem is csoda, hogy mar most utalva vagy. Kevered a sz@rt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!