Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
Igazából azért baj, hogy az ex tud róla, mert így nem fogja elengedni a gyereket az esküvőnkre, mi viszont nagyon szeretnénk, ha ott lenne. Ráadásul a gyereknek sem fog valami jól esni, hogy ő nem lehet ott.
Tudtuk, hogy az ex hisztizni fog ha megtudja, ezért akartuk titokban tartani előtte.
Hisztizel. Mondtad anyosnak, hogy ez a hir titok es ne adja tovabb senkinek? Ja, azt elfelejtetted? Akkor honnan tudna az anyos, hogy mihez tartsa magat?
Amugy, ha a gyereket elvitettek volna az eskuvore az anyja nelkul, akkor is allna a bal es szserintem jogosan. Mit gondolsz meddig tudtatok volna titokban tartani a hazassagot az extol?
Mondjuk én nem értem, miért nem tőletek tudta meg az ex az esküvőt. Csak nem titok? Vagy talán a párod gyereke nem lesz ott? Nem is kell őt beavatni minden tervetekbe, csak azokba, amik a közös gyerekük életét is érintik. És az, ha az apja összeköti az életét valakivel, aki majd az övében is rész vesz "mostoha" formájában, az igenis tartozik rájuk is. A párodnak gyereke van, akinek mag anyja. Jobb lesz, ha tudomásul veszed, hogy ez a tény egy életre változatlan marad, mindig köze lesz hozzájuk. Ha ezt te nem tudod elfogadni, akkor "rossz lóra" tettél, és lesz még elég problémád ebben a házasságban. És akkor még ott van anyuka, aki utál, hááát....
Miért utál egyébként, tudod?
Először is: egy esküvő általában nem szokott titokban maradni, ha csak nem kéttanús.
Másodszor: az ex nejt igenis érinti a volt férj házasságkötése, pont a gyermek miatt. Ugyanis a gyereket láthatásra elviszi, s te is ott vagy. Nem mindegy a gyerek szempontjából. Lehet, hogy undok lesz veled, lehet, hogy nem. Mindenesetre azokat a hétvégeket, amikor láthatás van, erősen befolyásolja a gyermeke.
a felháborodásod nem jogos, anyósod nem "kavar", egyszerűen elmondta az esküvőt, és kész. Ha az anyósodat jó modorra akarod tanítani, gyakorolj egy kicsit, ugyanis a leendő férjedet felnevelte, nem tudom, ő mit szól ahhoz, hogy az anyjának nem kötelező részt venni az esküvőn. Te mit szólnál, ha a férjed a Te édesanyádra mondaná ugyanezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!