Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti szóvá tennétek ezt a...

Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?

Figyelt kérdés

Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.

Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.

Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.

Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.

Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?

2014. nov. 28. 09:14
 61/91 A kérdező kommentje:

"nem, nem törődsz vele. HA törődnél, nem titokban csempésznétek az esküvőre, hanem megmondtátok volna az exnek, hogy házasodtok, felkészítitek erre a kicsit is..."

Ha megmondtuk volna az exnek, akkor nem engedte volna el a gyereket. (Mint ahogy most sem engedi, hála anyósnak.) Ha "felkészítjük rá", szerinted hogy fog esni neki, hogy összeházasodunk (azaz az ő nyelvén: lesznek szép ruhák meg nagy buli), de ő nem lehet ott?

És mit kell egy ötévest "felkészíteni" arra, hogy az apja meg az apja nője szép ruhát vesz, ott lesz a család, és meghallgatják, ahogy azt mondják, hogy igen? Komolyan gondolod, hogy egy ötéves kisgyereknek ez trauma, amire "fel kell készíteni"?

2014. nov. 28. 11:44
 62/91 anonim ***** válasza:
23%
Te egyszerűen hü.yének nézed a gyereket, akit kedvedre rángathatsz, ahogy akarsz. Pedig nem az, csak gyerek. Csoda, hogy ez nem tetszik az anyjának? Hát nem! Ha érdekelne a lelkivilága, akkor nem így állnál hozzá, nem kezelnéd fogyatékosként, nem akarnád semmiben megkerülni az anyját, stb. Kezdem sajnálni a párodat miattad.
2014. nov. 28. 11:47
 63/91 A kérdező kommentje:

Mert szerinted egy ötévesnek mond valamit az, hogy házasság? Szerinted nem tesz rá magasról a gyerek, hogy az apja meg az apja nője, akik eddig is együtt éltek, mostantól házasok-e vagy sem?

Nekem maga az a tény se jelentett sokat ennyi idősen, amikor a saját szüleim háuasodtak össze. Hogy miért nem? Mert rohadtul nem változott tőle semmi az én életemben. Szerintetek a párom ötéves gyerekének a mindennapjait mennyiben fogja befolyásolni, illetve megváltoztatni a tény, hogy nekünk van egy papírunk a házasságról?

2014. nov. 28. 11:51
 64/91 A kérdező kommentje:

"Ha érdekelne a lelkivilága, akkor nem így állnál hozzá, nem kezelnéd fogyatékosként, nem akarnád semmiben megkerülni az anyját, stb."

Ezek szerint akkor a párom is "fogyatékosként kezeli" a gyerekét, és őt sem érdekli a lelkivilága, igaz? Mert ugye egyértelmű számotokra, hogy nem én egyedül döntök abban, hogy tájékoztatjuk-e a gyerek anyját, vagy hogy a gyereknek mikor szólunk az esküvőről?

2014. nov. 28. 11:54
 65/91 anonim ***** válasza:
31%
Vihar a biliben
2014. nov. 28. 11:58
 66/91 anonim ***** válasza:
55%
Én ebben azt nem értem, hogy miért anyósodra haragszol ezért? Én sokkal jobban haragudnék a volt feleség hozzáállására, mint arra, hogy anyós elmondta neki.
2014. nov. 28. 12:50
 67/91 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Nagyon sajnállak. Sajnállak azért, mert ennek a sok hülye embernek itt feltetted a kérdésedet és élvezik, hogy fröcsöghetnek rajta. Ilyen ez az oldal. Én megfogadtam, hogy soha nem fogok ilyen jellegű kérdéseket feltenni, mert, egy nem tudják úgyse a helyedbe képzelni magukat, kettő, a problémára csakis te fogsz tudni megoldást találni. Legközelebb számolj el 10-ig mielőtt ide kiírsz. Ha meg tanácsra van szükséged vannak sokkal normálisabb fórumoldalak is mint ez a hely.

A kérdésedre vonatkozólag. Totálisan melletted állok, megértem a helyzetet. Én is elvált pasi párja vagyok, szintén egy ötéves gyermekkel. Az ex ott tesz keresztbe ahol akar, mindenben az apát hibáztatja. De megtanultuk, hogy peregjen le rólunk. Azóta csöndben van. Jogosan háborodtál fel. Amit tehetsz, hogy a pároddal leültök és szépen átbeszélitek a helyzetet és közösen megoldást találtok, és leszarod, hogy itt ki mond.

Sok sikert, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és a születendő gyermeketeknek :) Fel a fejjel ;)

2014. nov. 28. 12:59
 68/91 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, én igazából nem értem, hogy ha kérhettétek volna arra a napra is, amikor amúgy is nálatok van a gyerek (hiába szülinapja), akkor miért nem kértétek? Tudom, mert nem örült volna annak, hogy a szülinapjával egy napon van az apjáéknak a házassági évfordulója, de az rajtatok múlik, hogy ezt a későbbiekben ne úgy érezze, hogy ezzel ő nincs középpontban. Ha tudod az exről, hogy ilyen, akkor egyrészt nem értem, miért nem lehetett olyan napra szervezni, amikor nálatok a gyerek, másrészt nem értem, miért nem lehetett azt kérni anyósodtól (nem te hanem a fia), hogy legyen szíves ne mondja senkinek se. Tehát igazából előkészülhettetek volna a problémára, ha már ismeritek az ex-et, de nem tettétek, most meg mindenki más rossz, mert nem úgy alakul, ahogy szeretnétek.
2014. nov. 28. 13:11
 69/91 anonim ***** válasza:
78%
Itt a férjednek kellene helyre rakni anyóst is meg ex-et is.. de gondolom behúzza fülét farkát, aztán csak bólogat
2014. nov. 28. 13:28
 70/91 anonim ***** válasza:
64%
Emberek gondolkozzatok már! Mégis mi köze lenne az exnek ahhoz,hogy az előző férje újra házasodik? Már nincsenek együtt nem tartozik neki beszámolóval a magánéletével kapcsolatban. Nyilván való,hogy nem akarták neki elmondani mert tisztába voltak vele,hogy féltékenységből és rosszindulatból bele akar avatkozni és senki sem akar konfiktust az esküvője előtt. Ezt olyan nehéz felfogni?
2014. nov. 28. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!