Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
"nem, nem törődsz vele. HA törődnél, nem titokban csempésznétek az esküvőre, hanem megmondtátok volna az exnek, hogy házasodtok, felkészítitek erre a kicsit is..."
Ha megmondtuk volna az exnek, akkor nem engedte volna el a gyereket. (Mint ahogy most sem engedi, hála anyósnak.) Ha "felkészítjük rá", szerinted hogy fog esni neki, hogy összeházasodunk (azaz az ő nyelvén: lesznek szép ruhák meg nagy buli), de ő nem lehet ott?
És mit kell egy ötévest "felkészíteni" arra, hogy az apja meg az apja nője szép ruhát vesz, ott lesz a család, és meghallgatják, ahogy azt mondják, hogy igen? Komolyan gondolod, hogy egy ötéves kisgyereknek ez trauma, amire "fel kell készíteni"?
Mert szerinted egy ötévesnek mond valamit az, hogy házasság? Szerinted nem tesz rá magasról a gyerek, hogy az apja meg az apja nője, akik eddig is együtt éltek, mostantól házasok-e vagy sem?
Nekem maga az a tény se jelentett sokat ennyi idősen, amikor a saját szüleim háuasodtak össze. Hogy miért nem? Mert rohadtul nem változott tőle semmi az én életemben. Szerintetek a párom ötéves gyerekének a mindennapjait mennyiben fogja befolyásolni, illetve megváltoztatni a tény, hogy nekünk van egy papírunk a házasságról?
"Ha érdekelne a lelkivilága, akkor nem így állnál hozzá, nem kezelnéd fogyatékosként, nem akarnád semmiben megkerülni az anyját, stb."
Ezek szerint akkor a párom is "fogyatékosként kezeli" a gyerekét, és őt sem érdekli a lelkivilága, igaz? Mert ugye egyértelmű számotokra, hogy nem én egyedül döntök abban, hogy tájékoztatjuk-e a gyerek anyját, vagy hogy a gyereknek mikor szólunk az esküvőről?
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnállak. Sajnállak azért, mert ennek a sok hülye embernek itt feltetted a kérdésedet és élvezik, hogy fröcsöghetnek rajta. Ilyen ez az oldal. Én megfogadtam, hogy soha nem fogok ilyen jellegű kérdéseket feltenni, mert, egy nem tudják úgyse a helyedbe képzelni magukat, kettő, a problémára csakis te fogsz tudni megoldást találni. Legközelebb számolj el 10-ig mielőtt ide kiírsz. Ha meg tanácsra van szükséged vannak sokkal normálisabb fórumoldalak is mint ez a hely.
A kérdésedre vonatkozólag. Totálisan melletted állok, megértem a helyzetet. Én is elvált pasi párja vagyok, szintén egy ötéves gyermekkel. Az ex ott tesz keresztbe ahol akar, mindenben az apát hibáztatja. De megtanultuk, hogy peregjen le rólunk. Azóta csöndben van. Jogosan háborodtál fel. Amit tehetsz, hogy a pároddal leültök és szépen átbeszélitek a helyzetet és közösen megoldást találtok, és leszarod, hogy itt ki mond.
Sok sikert, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és a születendő gyermeketeknek :) Fel a fejjel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!