Ti szóvá tennétek ezt a leendő anyósotoknak?
Januárban lesz az esküvőnk. A párom anyja a kezdetektől utál engem, de különösebben nem foglalkoztatott eddig a dolog.
Természetesen az esküvőre azért meghívtuk, ez néhány napja történt. Erre tegnap a páromat azzal fogadta az exneje, amikor a közös gyereküket ment elhozni, hogy tud az esküvőről, szégyellje magát hogy elvesz feleségül, és egyébként is hogy képzeli a párom, hogy nem kérte ki az ő véleményét.
Egyértelmű, hogy anyósom közölte vele a hírt, ráadásul a mi tudtunk nélkül, pedig mi nem igazán szándékoztunk őt beavatni a terveinkbe, mert hát semmi köze sincs hozzá.
Nagyon gusztustalan dolognak tartom, hogy anyósom így kavar a hátunk mögött, és komolyan gondolkozunk rajta a párommal, hogy alaposan elbeszélgetünk vele a jó modorról, illetve közöljük vele, hogy ha annyira látványosan nem örül az esküvőnknek, akkor nem kötelező részt venni rajta.
Szerintetek jogos a felháborodás, vagy túlreagálom?
73. Azért kellett volna úgy alakítania, mert ismeri az exet, tudja (ezt ő is leírta), hogy ha megtudja, abból balhé lesz. Innentől meg aztán az van, hogy az ex "bekeményített", hogy a gyerek nem mehet sehová.
Valóban nincs köze az exnek az esküvőhöz, de az sajnos úgy néz ki tőle függ, hogy a gyerek ott lehet-e vagy sem.
Nekem ilyen esetben az lenne a cél, hogy a gyerek ott tudjon lenni az esküvőn. Azt hiszem a kérdezőéknél is ez (lett volna) a cél.
"Én ebben azt nem értem, hogy miért anyósodra haragszol ezért? Én sokkal jobban haragudnék a volt feleség hozzáállására, mint arra, hogy anyós elmondta neki."
Azért, mert az extől nem nagy meglepetés ez a gusztustalan hiszti, ő egy ostoba és gonosz nő, tőle nem is nagyon vártam mást. Eddig is voltak hasonló húzásai, nem véletlenül rühellem.
De anyósomtól azért nem számítottam arra, hogy tönkreteszi a fia esküvőjét, meg hogy megfúrja hogy az unokája ott lehessen, mindezt csak azért, mert utál engem.
"Kérdező, én igazából nem értem, hogy ha kérhettétek volna arra a napra is, amikor amúgy is nálatok van a gyerek (hiába szülinapja), akkor miért nem kértétek? Tudom, mert nem örült volna annak, hogy a szülinapjával egy napon van az apjáéknak a házassági évfordulója, de az rajtatok múlik, hogy ezt a későbbiekben ne úgy érezze, hogy ezzel ő nincs középpontban. Ha tudod az exről, hogy ilyen, akkor egyrészt nem értem, miért nem lehetett olyan napra szervezni, amikor nálatok a gyerek, másrészt nem értem, miért nem lehetett azt kérni anyósodtól (nem te hanem a fia), hogy legyen szíves ne mondja senkinek se. Tehát igazából előkészülhettetek volna a problémára, ha már ismeritek az ex-et, de nem tettétek, most meg mindenki más rossz, mert nem úgy alakul, ahogy szeretnétek."
Egyrészt: képzeld magad az ötéves gyerek helyébe. Szülinapja van, és ahelyett hogy mindenki vele foglalkozna, meg a tortájával és az ajándékával, a tény hogy ő hat éves lesz csak másodlagos amellett, hogy az apja elveszi a csaját. Azért ez biztosan nem esett volna jól neki, nem akartuk semmiképpen sem így csinálni.
Másrészt: azért nem kértük meg anyóst, mert fel sem merült bennünk, hogy esetleg továbbadja az exnek. Mindkettőnk szerint az alapvető kultúra része, hogy az ifjú párra bízzuk, hogy kivel és mikor osztják meg a hírt, nem újságoljuk helyettük boldog-boldogtalannak. Mondom, az én anyukám is felhívott és megkérdezte, hogy elmondhatja-e xy rokonnak, nem pedig a hátunk mögött szétkürtölte. Anyósból is kinéztünk ennyi intelligenciát, de úgy tűnik, hiba volt.
De ha tudtad anyósodról, hogy utál, azt nem gondoltad volna, hogy igyekszik keresztbe tenni? Akkor ez most tanulópénz volt.
A férjed beszéljen az ex-szel, hogy a gyerek érdekeit, vágyait nézze, mint ahogy talán tette ezt ő is a válásnál, a gyermekelhelyezésnél. Jobb ötletem nincs.
Amúgy 6 éves a lányom, tehát pontosan tudom azt, hogy hogyan érez egy kisgyerek, ugyanakkor azt is tudom, hogy az, hogy mi marad benne, elsősorban a felnőttektől függ. Tehát ha ti nem azt éreztetitek vele, hogy az ő szülinapja nem fontos, nem a legfontosabb, akkor ő sem látta volna ennek kárát.
És aki pont úgy születik, hogy valami más ünnep, évforduló stb. napján, annak gondolod, hogy teljesen el van rontva a születésnapja?
Ez csakis a többiektől függ!!!!!
"Na hát ezt is meg lehetett volna oldani. Odamentek a gyerekhez és elmondjátok neki, hogy pont aznap lesz az esküvőnk, de kitűzünk egy napot, amikor csakis téged ünneplünk, elmegyünk sokfelé, csinálunk sok olyan dolgot, amit szeretnél."
Velem is ezt csinálták a szüleim minden évben, mivel ők is pont aszülinapomon házasodtak össze. És emlékszem, hogy kicsiként nekem rosszul esett, és nem értettem, hogy miért az én szülinapomat kell mindig máskorra tenni, miért nem ők házasodtak anno máskor.
Ha ugyanezt eljátszottuk volna a gyerekkel,0 akár csak most az egyszer, úgy hogy ráadásul a szülei elváltak, akkor joggal érezhetné úgy, hogy én elvettem tőle az apját. Nem akartuk ezt megkockáztatni, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!