Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyerekkel otthon 3 évig?

Gyerekkel otthon 3 évig?

Figyelt kérdés

Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!

Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?

2014. szept. 10. 14:04
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%
Én csak leírom a saját tapasztalatomat. Anyukám mindhármunkkal 3 évig volt otthon, mindhárman felnőttünk és ritka szar kapcsolatban vagyunk vele. Én már anyaként csak azt tudom mit NEM úgy fogok csinálni mint ő. Anyósom mindkét gyerekét 2 évesen bölcsődébe adta, irigylésre méltóan jó a kapcsolatuk. Minden ember más, minden gyerek más. Van aki szeret csak otthon lenni, van akinek hiányzik a munkája. Nem ettől lesz valaki jobb, vagy rosszabb. Apósodnak pedig semmi beleszólása nincs, ez a te és a férjed döntése :D
2014. szept. 11. 21:05
 42/52 zabmester ***** válasza:

40-es, ennyi hülyeséget hogy bírtál belesűríteni egy ilyen rövid válaszba? A bölcsisek nagy része pelenkásan kerül oda, és képzeld, tisztába teszik őket, sőt, segítenek a bilire szoktatásban, rá szokták őket ott is ültetni, figyelik, hogy melyik ébred a délutáni alvásból rendszeresen száraz pelussal, ők egy idő után már nem kapnak alváshoz pelenkát, ébredés után viszik őket a bilihez/kis wc-hez, stb.

A másik, hogy sok alapvetően rossz evő gyerek a bölcsiben egyáltalán nem válogat, mert látja, hogy a többi eszik, ezért ő is. Az én fiam pl. elég válogatós volt, a bölcsiben viszont MINDENT megevett, a gondozónők el sem akarták hinni, hogy otthon finnyáskodik.

2014. szept. 12. 20:41
 43/52 anonim ***** válasza:
Nálunk anya 6 évig volt otthon, nem voltam bölcsis, pedig jobb lett volna szerintem. 3 évesen nehezebb volt szocializálódnom. Ha lesz saját gyerekem, biztos beadom max. 2 évesen bölcsibe.
2014. szept. 13. 09:02
 44/52 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell szegény kérdezőt letámadni. Vannak akik ide-oda passzolják a gyereküket, hogy bulizgatni menjenek.. De könyörgöm! Ő tanulni akar és dolgozni, hogy ezzel besegítsen a férjének! Mi ezzel a probléma!?

Szerintem tedd, ahogy jónak látod, a te gyermeked, a te döntésed. Én soha nem hagytam hogy beleszóljon valaki a dolgomba. A mi szüleink állandóan osztották/osztják az észt, mert ők "tökéletes" szülők voltak.

(remélem érződik az irónia)

2014. szept. 13. 23:20
 45/52 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! szerintem sokan nem értik miért akarom beadni, nem bulizni akarok, hanem tanulni!
2014. szept. 15. 21:16
 46/52 anonim ***** válasza:
50%

"a férjem nem bírja a 3 műszakot, 10 éve csinálja, egy 1 szobás panelben élünk, ahol aludni sem tud.... múltkor sírógörcsöt kapott"

ha ennyire komoly a helyzet akkor a férjeddel együtt üljetek le a családdal és nagyon komolyan beszélgessetek el a helyzetetekről, arról hogy neked is be kell szállnod a kasszába mert ez így reménytelen helyzet. A férjednek is ki kell mondania ezeket a szavakat, többször, hogy tudatosuljon bennük a döntésetek. Egyébként meg semmi közük hozzá, véleményt lehet mondani, meg lehet köszönni és ennyi. De tényleg csak a tanulás miatt kellene otthon 1 év? Mi az amit 1 év alatt tanul meg az ember, ráadásul napi 24 óra kell rá otthon ülve gyerek nélkül? Én inkább elmennék melózni, mellette tanulni - ha már a gyerek bölcsiben van.

2014. szept. 16. 17:44
 47/52 anonim ***** válasza:
Egyrészt bekattannál 3 év alatt, másrészt a 3 legjobb évedet pocsékolnád el erre. Az apóséknak semmi közük hozzá, hogy nevelitek a gyereket. És 3 műszak tényleg nagyon sok, a gyereknek apa is kell.
2014. szept. 21. 14:44
 48/52 anonim ***** válasza:
32%

Mondjuk a bölcsit én kerülném, eléggé leseszarják a gyereket... hogy naponta kétszer pelenkázzák, és ha közvetlenül utána fossa össze magát, akkor fél napig benne fekszik, az az alap.

De erre pl. jó lenne az após, vakargassa ki a trutyiból, amíg te dolgozol. Az arca meg alapállásba, mert pénzt hozol, és a kicsifiát is kímélitek.

2014. szept. 21. 14:47
 49/52 anonim ***** válasza:
Azért ne feledjük el hogy ez a hatalmas szabadság az anyáknak csak a mi kis országunkban dívik. Mindenhol másutt 3 -12 hónapax távollét van engedélyezve támogatva maximum. Tehát nem muszáj a 3 év. Nem beszélve arról hogy a férjednek is könnyebb lenne ha te is dolgoztnál. A gyerek még szépen szocializálódik a bölcsiben.
2014. okt. 6. 12:07
 50/52 anonim ***** válasza:
0%
Érdemes megnézni is a többi országot, hogy viselkednek a kölykök. Nálunk a legtesznyébb, legtahóbb, mélyszegénységben felnőtt legalja is jobb a nyugati átlagnál. 3 év nem sok, foglalkozzon a gyerekével. Utána úgysem fog ráérni.
2014. okt. 6. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!