Gyerekkel otthon 3 évig?
Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!
Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?
40-es, ennyi hülyeséget hogy bírtál belesűríteni egy ilyen rövid válaszba? A bölcsisek nagy része pelenkásan kerül oda, és képzeld, tisztába teszik őket, sőt, segítenek a bilire szoktatásban, rá szokták őket ott is ültetni, figyelik, hogy melyik ébred a délutáni alvásból rendszeresen száraz pelussal, ők egy idő után már nem kapnak alváshoz pelenkát, ébredés után viszik őket a bilihez/kis wc-hez, stb.
A másik, hogy sok alapvetően rossz evő gyerek a bölcsiben egyáltalán nem válogat, mert látja, hogy a többi eszik, ezért ő is. Az én fiam pl. elég válogatós volt, a bölcsiben viszont MINDENT megevett, a gondozónők el sem akarták hinni, hogy otthon finnyáskodik.
Nem tudom miért kell szegény kérdezőt letámadni. Vannak akik ide-oda passzolják a gyereküket, hogy bulizgatni menjenek.. De könyörgöm! Ő tanulni akar és dolgozni, hogy ezzel besegítsen a férjének! Mi ezzel a probléma!?
Szerintem tedd, ahogy jónak látod, a te gyermeked, a te döntésed. Én soha nem hagytam hogy beleszóljon valaki a dolgomba. A mi szüleink állandóan osztották/osztják az észt, mert ők "tökéletes" szülők voltak.
(remélem érződik az irónia)
"a férjem nem bírja a 3 műszakot, 10 éve csinálja, egy 1 szobás panelben élünk, ahol aludni sem tud.... múltkor sírógörcsöt kapott"
ha ennyire komoly a helyzet akkor a férjeddel együtt üljetek le a családdal és nagyon komolyan beszélgessetek el a helyzetetekről, arról hogy neked is be kell szállnod a kasszába mert ez így reménytelen helyzet. A férjednek is ki kell mondania ezeket a szavakat, többször, hogy tudatosuljon bennük a döntésetek. Egyébként meg semmi közük hozzá, véleményt lehet mondani, meg lehet köszönni és ennyi. De tényleg csak a tanulás miatt kellene otthon 1 év? Mi az amit 1 év alatt tanul meg az ember, ráadásul napi 24 óra kell rá otthon ülve gyerek nélkül? Én inkább elmennék melózni, mellette tanulni - ha már a gyerek bölcsiben van.
Mondjuk a bölcsit én kerülném, eléggé leseszarják a gyereket... hogy naponta kétszer pelenkázzák, és ha közvetlenül utána fossa össze magát, akkor fél napig benne fekszik, az az alap.
De erre pl. jó lenne az após, vakargassa ki a trutyiból, amíg te dolgozol. Az arca meg alapállásba, mert pénzt hozol, és a kicsifiát is kímélitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!