Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyerekkel otthon 3 évig?

Gyerekkel otthon 3 évig?

Figyelt kérdés

Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!

Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?

2014. szept. 10. 14:04
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
16%
A lényegen ez nem változtat!(1-es vagyok) Az idősebb korosztály meg pláne ki van ezen akadva,de a ti döntésetek.Csak leírtam a véleményem!
2014. szept. 10. 14:25
 12/52 anonim ***** válasza:
29%

Az én anyukám 10 évig nem dolgozott, szépen sorban jöttünk 4-en. Mikor én elkezdtem oviba járni (én vagyok a legkisebb) akkor kezdett újra dolgozni.

Szerintem egy kicsit eltúlozta, de ez nem baj. Viszont szerintem 2 év kevés, de ettől nem leszel rossz anya, de lehet nem lesz nagyon jó a kapcsolat meg egyéb dolog..

2014. szept. 10. 14:30
 13/52 anonim ***** válasza:
20%
Ezt Ti döntitek el . DE ha a gyereket nézem akkor igen kell neki a 3 év otthon veletek NAGYON !!! nekem is 2 eves a lányom es most kezdek el egy 1 eves szakmát tanulni , esti oktatásban , így a gyerek otthon van az apjával (heti 2x 5ora du- tol estig ! ha ez így nem menne akkor tutti hogy inkább nem csinálnám es otthon maradnék vele ....
2014. szept. 10. 14:32
 14/52 anonim ***** válasza:
75%

Ez olyan vicces. 3 évig? Miért pont 3 évig? Mi történik a gyerek 3 éves korában?

Jaaaaa, hogy azért harsogja ezt mindenki, mert ennyit enged a törvény, uhuh,értem.

Hát elarulom, hogy csak ezekben a nyomorék posztszoci országokban divat ez, nyugaton (ahol egyébként szellemileg és érzelmileg is sokkal fejlettebbek a gyerekek) pár hónap után mennek anyuka munkahelye által fenntartott bölcsibe (daycare). Szóval aposodnak egyrészt semmi beleszolasa, másrészt még hülyeséget is beszél.

2014. szept. 10. 14:33
 15/52 anonim ***** válasza:
12%
10 Hát, attól, hogy te a gyereket bölcsibe rakod és melózol egy évet, attól még nem lesz kertes házatok. Nem lehet 1 év alatt kitanulni valami hihetetlenül jól fizető szakmát. Ráadásul ha a párod 10 éve ezt így nyomja, akkor valószínűleg csak bírja valahogy. Minden a te döntésed, de ennyire naivnak szerintem felesleges lenni. Menj vissza dolgozni, ha akarsz, de nem fog alapjaiban megváltozni ettől a helyzet.
2014. szept. 10. 14:37
 16/52 anonim ***** válasza:
100%

Engem 1 évesen "adtak" bölcsibe a szüleim, mert még egyetemre jártak mikor születtem és még a sima előadások alatt meg tudták oldani, hogy amikor egyikőjük órán volt a másikuk vigyázott rám, a gyakorlatok alatt már nem, ott nem tudtak egyéni tanrendet kérvényezni. Káromra nem vált, 3 éves koromig kb minden létező "gyerek" betegségen átestem, azóta háromévente egyszer egy hétvégére leszek beteg, így az immunrendszerem elég jó lett. Ráadásul anyukámmal nagyon jó a kapcsolatom, amíg otthon laktam addig minden este beszélgetünk legalább 1-2 órát, voltak hétvégi "csajos" programjaink és ugyan már naponta nem beszélünk, de elég gyakran beszélünk telefonon akár órákat, vagy facebookon és havonta találkozunk (elég messzire költöztem). Nem azon múlt, hogy 1 évesen bölcsibe adott anyukám hanem, hogy a bölcsi után nem beültetettek a tv elé hanem foglalkoztak velem.

Egyébként pedig felnőttek vagytok, ha a férjeddel egyetértettek, akkor a ti dolgotok. Ha apóséknak nem tetszik, akkor legyen ő vele otthon. Egyik tesómmal pl nekem nagyszülők voltak 1,5 éves koráig amíg bekerült bölcsibe, mert anyunak féléves korában vissza kellett menni dolgozni, mert nem tudta megoldani a helyettest. (háziorvos)

2014. szept. 10. 14:40
 17/52 A kérdező kommentje:
Nincs segítségem ebben a városban, egyedül vagyok! Mint mondtam a férjem 3 műszakban dolgozik, tehát 2 hétig nincs is itthon esténként! Esti iskola kizárva! Hétvégén dolgozik!!
2014. szept. 10. 14:41
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem tudom, anno engem anyukam egy eves koromban bölcsibe adott, azt mondta azert, mert keresett annyit, hogy megerje visszamenni dolgozni. Nem lett vele rossz a kapcsolatom, nem erzem, hogy ez barmennyire is artott volna nekem. ( Akkoriban amugy ez volt a normalis, legalabbis felenk)

Gyerekem meg nem volt, de tanulni tanultam eleget. Szerintem nyugalomban es egyedül tanulni könnyebb mint egy keteves gyerek mellett. Plane, ha mondjuk orakra kell jarni, addig mi lesz a kislannyal.

Szerintem se gonosz nem vagy, se rossz anya, teljesen erthetöek az indokaid. En sosem ereztem, hogy anyukam kevesbe szeretne, mert bölcsibe adott engem anno.

2014. szept. 10. 14:42
 19/52 A kérdező kommentje:
Nem értem miért írod hogy nem változik meg semmi attól hogy lesz még egy fizetés??!! neked 100 ezer plusz nem számít? úgy tudom 20 pár ezer jár 2 év után?! miért lennék naiv????
2014. szept. 10. 14:45
 20/52 A kérdező kommentje:
15-ös nem értelek! nem egy 1 évet akarok dolgozni! 1 év a tanulás aztán elhelyezkedek vhol, a kislány bölcsi után ovis lesz! 2 fizetésből azért csak kinyögünk egy hitelt vhogy :D
2014. szept. 10. 14:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!