Gyerekkel otthon 3 évig?
Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!
Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?
Az én anyukám 10 évig nem dolgozott, szépen sorban jöttünk 4-en. Mikor én elkezdtem oviba járni (én vagyok a legkisebb) akkor kezdett újra dolgozni.
Szerintem egy kicsit eltúlozta, de ez nem baj. Viszont szerintem 2 év kevés, de ettől nem leszel rossz anya, de lehet nem lesz nagyon jó a kapcsolat meg egyéb dolog..
Ez olyan vicces. 3 évig? Miért pont 3 évig? Mi történik a gyerek 3 éves korában?
Jaaaaa, hogy azért harsogja ezt mindenki, mert ennyit enged a törvény, uhuh,értem.
Hát elarulom, hogy csak ezekben a nyomorék posztszoci országokban divat ez, nyugaton (ahol egyébként szellemileg és érzelmileg is sokkal fejlettebbek a gyerekek) pár hónap után mennek anyuka munkahelye által fenntartott bölcsibe (daycare). Szóval aposodnak egyrészt semmi beleszolasa, másrészt még hülyeséget is beszél.
Engem 1 évesen "adtak" bölcsibe a szüleim, mert még egyetemre jártak mikor születtem és még a sima előadások alatt meg tudták oldani, hogy amikor egyikőjük órán volt a másikuk vigyázott rám, a gyakorlatok alatt már nem, ott nem tudtak egyéni tanrendet kérvényezni. Káromra nem vált, 3 éves koromig kb minden létező "gyerek" betegségen átestem, azóta háromévente egyszer egy hétvégére leszek beteg, így az immunrendszerem elég jó lett. Ráadásul anyukámmal nagyon jó a kapcsolatom, amíg otthon laktam addig minden este beszélgetünk legalább 1-2 órát, voltak hétvégi "csajos" programjaink és ugyan már naponta nem beszélünk, de elég gyakran beszélünk telefonon akár órákat, vagy facebookon és havonta találkozunk (elég messzire költöztem). Nem azon múlt, hogy 1 évesen bölcsibe adott anyukám hanem, hogy a bölcsi után nem beültetettek a tv elé hanem foglalkoztak velem.
Egyébként pedig felnőttek vagytok, ha a férjeddel egyetértettek, akkor a ti dolgotok. Ha apóséknak nem tetszik, akkor legyen ő vele otthon. Egyik tesómmal pl nekem nagyszülők voltak 1,5 éves koráig amíg bekerült bölcsibe, mert anyunak féléves korában vissza kellett menni dolgozni, mert nem tudta megoldani a helyettest. (háziorvos)
Hat nem tudom, anno engem anyukam egy eves koromban bölcsibe adott, azt mondta azert, mert keresett annyit, hogy megerje visszamenni dolgozni. Nem lett vele rossz a kapcsolatom, nem erzem, hogy ez barmennyire is artott volna nekem. ( Akkoriban amugy ez volt a normalis, legalabbis felenk)
Gyerekem meg nem volt, de tanulni tanultam eleget. Szerintem nyugalomban es egyedül tanulni könnyebb mint egy keteves gyerek mellett. Plane, ha mondjuk orakra kell jarni, addig mi lesz a kislannyal.
Szerintem se gonosz nem vagy, se rossz anya, teljesen erthetöek az indokaid. En sosem ereztem, hogy anyukam kevesbe szeretne, mert bölcsibe adott engem anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!