Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyerekkel otthon 3 évig?

Gyerekkel otthon 3 évig?

Figyelt kérdés

Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!

Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?

2014. szept. 10. 14:04
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
28, 29! nekem 2 szakmám is van, egyikhez sem értek már, nem ebben helyezkedtem el! Gyári munkás voltam, igaz én papír munkát végeztem, nem volt annyira rossz sorom, de ide azért nem tudok visszajönni mert látástól mikulásig dolgoztunk! Nem akarom kivárni a 3 évet! Gyerek mellett ezt nem tudom végigcsinálni! A férjemre is gondolnom kell, ki féltse ha nem én? 2 fizuból már tudnánk mit kezdeni magunkkal! Mondtam 1x 2x hogy adjuk ki albérletbe de hallani sem akar róla!
2014. szept. 10. 16:13
 32/52 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, már régen döntöttél. Akkor mi is a kérdésed? Csináld ahogyan kedved tartja. Apósoddal pedig ne foglalkozz.
2014. szept. 10. 16:18
 33/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért oltogatják egyesek a kérdezőt, aki előbbre akar lépni, s nem egy pici babát rak be valahova, ha úgy dönt, hanem egy 2 évest. Én ugyan 3 évig voltam otthon anyámmal, de nem hiszem, hogy lelki törés lett volna számomra egy jó bölcsi, ami után hazamegyek és azért csak rám néz az anyám az este folyamán... Nem rázza le a gyereket, csak nincs vele egész nap, hanem korábban szocializálódik a kicsi. Ráadásul a család érdekében teszi.

S csak mert a férj bírja 10 éve, nem jelenti azt, hogy ne lenne közel a pont, amikor már nem. Az én párom is elvolt fura műszakban 8 évig, igen stabil helyen, majd stresszelte az új műszakja, de mielőtt kilépett volna, hogy ne őrüljön meg, kifúrták. Ráadásul a tapasztalata máshol nem ér semmit, most kvázi pályakezdő, aki nem ért semmihez és diplomája sincs, bár ez utóbbi szerintem nem túl fontos az informatikában.

De amúgyis nagyon okos lépésnek tartom, hogy a kérdező is jobb munkát akar, mint az előző, írta, egy szobás lakás hármuknak... Ez sokaknak nem elég s meg is tudom érteni.

Az apósnak természetesen nincs beleszólása.

2014. szept. 10. 17:43
 34/52 anonim ***** válasza:
100%
A második gyerek 2 éves sem volt amikor én is visszamentem dolgozni. A Gyes mellett mára már dolgozhatsz, így több lesz a fizetésed. Ez a tény és, hogy a férjedet tehermentesíted talán megnyugtató válasz lehet az apósodéknak. Mert velük sem kellene haragban lenned, ha a gyerekekért érte kell majd menni valakinek.
2014. szept. 10. 19:18
 35/52 anonim ***** válasza:
82%
Jó tanács: amellett, hogy elkezdesz tanulni, minimum két idegen nyelvet tanulj meg jó társalgási szinten, hidd el ez nagyon sok helyre belépő, és meg is fizetik, nem mellesleg akár magánórákat is lehet adni, fordításokat elvállalni, stb.
2014. szept. 10. 19:29
 36/52 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az utolsó 3 embernek hogy megértették a lényeget!

azért kaptam hideget meleget, de köszönöm Nekik is :D

nyelv vizsgát is szeretnék, csak szépen sorjában! :)

2014. szept. 10. 20:06
 37/52 fGhw39-84th válasza:
90%

Arra kell gondolni, hogy olyan a világon sehol nincs, hogy az anya 3 évig otthon van a gyerekkel. És most körbe kell nézni, hogy akkor magyarországon annyira nagyon szuperül egészséges az emberk lelke? Egy frászt! A 2 éves gyereket SIMÁN bölcsibe lehet adni, az égvilágon semmi nem baja nem lesz, amikor veletek van, foglalkozni kell vele, szeretni kell és kész.

"Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye!"

Az apósod elég nagy tapló! Nem akarja, hogy tanulj, őskövület fazon lehet, pár év, és az ilyeneket múzeumban fogják mutogatni.

2014. szept. 11. 11:25
 38/52 A kérdező kommentje:
Apósomnak 2 gyereke van, az egyiket viszont nem is nevelte! Apósom alapított új családot, onnan van a párom! A páromat egyszer sem fogta meg mikor kicsi volt, sőt otthon sem volt! Meg is látszik! Én azt gondoltam lehet bánja már, és a kislányunkat nagyon szereti mindig ölelgeti! De bepótolni a hiányosságokat már nem tudja! Én nem gondolom hogy szar anya lennék mert bölcsibe akarom adni a lányomat! Lásson mást is, ne csak azt ami otthon van! Sokat foglalkozok vele itthon, van is eredménye! Napi pár órát ki kell hogy bírjon nélkülem!
2014. szept. 11. 11:57
 39/52 anonim ***** válasza:
46%
-- Hát elarulom, hogy csak ezekben a nyomorék posztszoci országokban divat ez, nyugaton (ahol egyébként szellemileg és érzelmileg is sokkal fejlettebbek a gyerekek) pár hónap után mennek anyuka munkahelye által fenntartott bölcsibe (daycare). Szóval aposodnak egyrészt semmi beleszolasa, másrészt még hülyeséget is beszél--- !!!- ezt Te Sem mondod komolyan.. :D a nyomorék lelki szegény , állatias gyerekek 99 % - a ezekben a nyugati :/ országokban Nő fel , erzeketlen tudatlan , szülő i tiszteletnek a szikraja sincs bennük ... Ugyan mar , ne beszelj hülyeseggeket En is hollandiabban élek , ez előtt meg 8 évig nemet országban , nekem ne mutasd be , es ne híresztelj valótlan dolgokat , Isten őrizzen attól hogy a Magyar gyerekeknek ez jusson ....
2014. szept. 11. 14:06
 40/52 anonim ***** válasza:
0%
mar rég eldöntődted , akkor mit nyavalyogsz meg rajta (BOCSI ) , ad be a bölcsibe aztán majd el dől , bírja ? beteges ? lehet az elején 2-3 hó többet lesz így is otthon mint a bölcsiben ?szobatiszta ? mert legálabb ezt meg kellene tanítanod neki ! - a bölcsibe nem fogjak biliztetni ... , 3- 4 eves koráig pelusos lesz, eszik szépen , mindent ? Mert ott nem csak NEKI főznek , immunerösitöt szed ? mert a közösség be kerülés előtt jó lenne fel tunningolni ... Ilyeneken gondolkodj !!!
2014. szept. 11. 15:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!