Anyósom szerint aki otthon van a gyerekkel, az ingyenélő
semmirekellő, folyton a képembe vágja hogy eltart a fia
és hogy legyek hálás. Hogyan tudnám leállítani?
Ez most ugyanaz a sztori mint a gyerekvàllalàsnàl? Gondolom igen. Anyòsodnak igaza van semmirekellő vagy, ha a fèrjedet kirugtàk te meg nem mèsz vissza dolgozni...
Lassan vège a nyàrnak :-)
2013. júl. 31. 09:24
Nem mindegy, hogy GYED-et vagy GYES-t kapsz. Ha GYED-et, azért annyira nem tart el, ha GYES-t, akkor igen.
2013. júl. 31. 09:25
Én a férjemmel megbeszéltem a dolgot, azt is elmondtam neki, hogy az zavar, hogy az anyja eleve mit üti bele az orrát, meg miket mond és gondol. Ő elegánsan elküldte a pcsába. Nem nagyon hatott, mert innentől a férjem háta mögött és burkoltan nyomta a hülye dumáját. Én meg mondtam a férjednek, hogy megmondom anyádnak, hogy úgy bejött az ingyenélés, hogy sose többet nem dolgozok, van aki dolgozzon helyettem is stb. Nevetett és mondta, hogy oké. És tényleg direkt elkezdtem bosszantani mikor felhozta a hülyeségét. Így legalább élvezem a dolgot.
2013. júl. 31. 09:25
4/24 A kérdező kommentje:
A férjem dolgozik, honnan vetted hogy kirúgták?
GYED-et kapok, 110e-t.
anyós pajtás dolgozott e valaha is, vagy egész életébe háztartásbeli volt?
Nálunk a nők általában véve háztartásbeliek voltak, anyám kb 3 évet dolgozott, aztán szült 2 gyereket és 3-3 évet volt otthon, ami mindjárt duplája a munkában eltöltött időnek. Mégsem mondta azt rá senki, hogy ingyenélő. 6 év után természetesen volt egy rendszerváltás, munkahelye megszűnt, másba fogott bele, mint azelőtt. Nem tudom mitől ingyenélő az, aki gyereket nevel. Aki meg visszamegy dolgozni, az meg nem jó anya??? Sztem anyósodnak akkor is lenne vmi kifogása. Ne foglalkozz vele, az ilyennek az is baj, ha van rajtad sapka, meg az is, ha nincs.
2013. júl. 31. 09:32
6/24 A kérdező kommentje:
Anyósom a férjemmel 4 hónapot, a sógornőmmel hatot volt otthon. Bárki, aki ennél többet mer otthon láblógatni, ingyenélő a szemében. A saját lánya is egyébként.
Engem sem visel el az anyósom. A férjemnek olyan állása van,hogy nagyon sokszor itthon van (főleg nyáron),nem kötött a munka ideje és bőven jól élünk a gyerekkel. Azt mondta,hogy nem hagyja,hogy minden nap bejárjak 7re gyárba meg ilyesmi. Ezzel nem lehet mit csinálni,max ha a PÁROD felvilágosítja
2013. júl. 31. 09:45
-Miért is ne sz@@rnánk le, hogy évmilliókig jól működött az a rendszer, hogy a nő maradt otthon a kisgyerekkel annak kiskorában és ennek nem csak társadalmi, de evolúciós okai is vannak, hiszen amíg biológiailag a nő gondoskodóbb és a férfi erősebb, addig érthető hogy a gyerek kiskorában a férfi dolgozik és a nő vállalja a nagyobb részt a gyerek felneveléséből? -kérdezte magától a kérdező anyósa.
2013. júl. 31. 09:47
Szerintem ne foglalkozz ezzel. Ha látja, hogy torony magasról teszel az egészre, látja majd, hogy nincs értelme bármit is hozzád vágnia. Azért 110e ft GYED szép összet, tehát egyáltalán nem tart el a férjed:)
2013. júl. 31. 09:49
Azt a 110-et dugd szépen a szeme közé, és kérdezd meg, hogy "vaknak tetszik-e lenni?!".
Mi is együtt élünk anyósommal, de ha ilyen hárpia lenne, inkább nyomorognék egy akármilyen albérletben, mint hogy napi szinten elviseljem :S
2013. júl. 31. 10:29
Kapcsolódó kérdések: