Van olyan akinek a férje/párja fegyvert tart otthon? Mi a véleményed arról, ha éles lőfegyver van a lakásban?
Nekem a párom tart itthon fegyvert,sportlövészként szerzett engedélyt, persze csak az engedély volt az elsődleges célja,hogy legálisan tarthasson fegyvert.Azt mondja,hogy ettől jobban érzi magát,biztonságérzetet ad neki.
Én nem igazán örülök ennek, nem azért mert félek,hogy valaha is ellenem fordítaná a fegyvert, de mégis csak egy pisztoly, és történhetnek balesetek is...
úgy kell tartani, hogy ne lehessen baleset.
nekünk MÉG nincs, de már erősen gondolkodunk rajta. nem épp egy biztonságos városban lakunk, engem megnyugtatna, ha lenne.
Sőt, még légpisztolyt is fogunk venni, mert a munkám miatt a városon belül is a "leggázosabb" helyekre kell járnom, lakásokba bemennem...
A fegyver egy darab vas, az nem bánt. A fegyvert kezelő ember tud bántani, de ő meg is tud védeni, ha úgy alakul.
Ha felelősségteljes a párod, akkor nem lehet baj.
#2: LÉGPISZTOLYT? Olvasgass kicsit a témában, mert rossz úton jársz. 7,5J alatt nem ér semmit, fölötte meg jogilag lőfegyver, ha már 2-8 év szabadságvesztést kockáztatsz, akkor azt Kalasnyikovval kellene, nem játékpisztollyal :)
Kérdező:
"de néha elő kell venni megtisztítani és akkor történhet baleset"
Nem történhet. Az ilyet nem részegen kell csinálni :)
"vagy ha esetleg betörnek akkor is kitudja mi történhet..."
Fegyvertelenül bármi. Fegyverrel meg van esély az életre...
Engem egyedül akkor zavarna igazán, ha lenne gyerek és félnék, hogy egyszer véletlenül nem zárjuk be a fegyvert, megtalálja, esetleg a töltényeket is és akkor a fene se tudja, mi lesz. Lehet, hogy felesleges az aggodalmam, de sok "rémtörténetet" hallottam.
Más esetben nem aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!