Van olyan akinek a férje/párja fegyvert tart otthon? Mi a véleményed arról, ha éles lőfegyver van a lakásban?
Nekem a párom tart itthon fegyvert,sportlövészként szerzett engedélyt, persze csak az engedély volt az elsődleges célja,hogy legálisan tarthasson fegyvert.Azt mondja,hogy ettől jobban érzi magát,biztonságérzetet ad neki.
Én nem igazán örülök ennek, nem azért mert félek,hogy valaha is ellenem fordítaná a fegyvert, de mégis csak egy pisztoly, és történhetnek balesetek is...
# 6/10
Na pont emiatt jönnek ki a rendőrök megvizsgálni hol lesz tartva mielőtt megkapnád a fegyvertartási engedélyt, erre kialakított páncélszekrényben kell tartani, elhiheted nem fog véletlenül előkerülni a vasárnapi ebédnél, túl reagálod a dolgot.
Az én páromnak is a munkája miatt van fegyvere. Sokszor éjszakás, ilyenkor nyilván azzal együtt megy el itthonról, de nekem vett egy kis gázpisztolyt a biztonság kedvéért. Egyelőre azt sem tudom hogyan kell használni, kicsit ódzkodom tőle, de ennek ellenére végülis ha nincs itthon megnyugtat, hogy van hova nyúlnom, ha gond van.
Az ő fegyvere sem zavar. Külön széfben tartja elzárva. Amint hazaér bepakol és nem is látom, amíg másnap munkába menet elő nem veszi.
Ha felelős fegyvertartó, akkor nem érhet senkit baleset. Egy felelős fegyvertartó semmilyen fegyvert nem fog poénból sem másra, sem magára (akkor sem, ha üresnek hiszi a tárat) így ha véletlenül elsülne (ami szinte lehetetlen), akkor sem érne senkit baleset.
Apámnak volt vadászpuskája (sörétes), illetve légpuska. Az utóbbival sokszor kivitt tárgyakra lövöldözni; sörösdoboz, kupak, stb.
Azt nagyon korán elmagyarázta, hogy mindig a föld felé tartsam és MINDIG úgy kell kezelni, mintha töltve lenne.
Egyszer viccből ráfogtam a töltetlen puskát. Életemben akkor egyszer kaptam egy hatalmas pofont.
Gyerekként a sörétes puskával is szerettem volna lőni, de elmagyarázták, hogy az én vállamat még eltörné, ahogy visszarúg. Vadászni se mehettem vele a veszélyessége miatt.
Ennek ellenére nem tartanék itthon fegyvert, max légpuskát, hobbi célra. Lőni szeretek, de inkább ott tartott, bérelt fegyverrel lőtéren. Használni máshol úgysem használnám.
Az "itthon van, megnyugtat" azért lehet veszélyes, mert ijedtem már meg a saját férjemtől, aki éjjel lábujjhegyen jött haza, hogy ne ébresszen fel, én meg betörőnek néztem. Ha van pisztoly, lehet, hogy ijedtemben lelövöm.
De fordítva, ő is ijedt már meg tőlem, mert olyan időpontban jöttem haza, amikor nem számított rám.
Fegyver tartásnak nagyon szigorú szabályai vannak. Külön kell tartani a fegyvert, és külön a lőszert.
Tisztításnál sem történhet baleset.
Balesetek megfelelő tárolásnál, szakértelemmel nem történhetnek. Amik előfordulnak, azok felelőtlenségből, nem megfelelő tartásból erednek.
Balta, kés is veszélyes, ha illetéktelen, és ártó szándékkal használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!