Anyósom szerint aki otthon van a gyerekkel, az ingyenélő semmirekellő, folyton a képembe vágja hogy eltart a fia és hogy legyek hálás. Hogyan tudnám leállítani?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
bocs azt hittem ez a kérdés lesz átírva...
Le kell szärni.
Az enyém azt mondta,
1. helyzet: amíg kevesebbet keresek, mint a fia, addig én csak egy kis eltartott kva vagyok.
2. helyzet: ő utálja azokat, akik nem dolgoznak és ingyenélők, élősködők.
Na hát én még iskolába járok, olyan órarendem van, hogy nem nagyon tudok mellette munkát vállalni. A szüleim támogatnak otthonról. Őszi, téli, tavaszi szünetben szoktam dolgozni és egy ideje úgy is, amikor volt pár szabad órám két iskolai óra előtt vagy inkább nem mentem be órára, hogy tudjak menni dolgozni... Meg is látszik a tanulmányi eredményemen.... Szóval én így vagyok eltartott kis kva.
Anyós meg kb. 2-3 évig nem dolgozott és nem azért, mert nem volt munka, csak büdös volt neki... ezért a fiának kellett kimaradni az egyetemről és elmenni dolgozni. Szegény azóta sem fejezte be... Már talán sose fogja.
Ne érdekeljen mit mond.
Szerintem csináld azt amit a 3-as válaszoló. :) Ha előhozza anyósod az ingyenélős dumáját, akkor fejtsd ki neki, hogy neked mennyire bejön ez, hogy otthon vagy, és sosem szándékozol visszamenni dolgozni, ne is vergődjön emiatt. Azt is mondd meg, hogy a férjed majd keres másodállást ha extra igényeid lesznek.:) Lényeg, hogy eltartson valaki.:)
Ezt jó meggyőzően add elő.:)
Nem élünk együtt szerencsére.
A másik kérdést nem én írtam, nekünk 2 gyerekünk van és nem vagyok ápolónő sem.
Férjem szerint az a legegyszerűbb, ha nem foglalkozok vele, akkor előbb-utóbb leáll.
A gyed-et és a tgyás-t a fizetésem helyett kapom. Nem tehetek róla, hogy maximalizálva van az összeg.
A lányom még nem volt 2 éves, amikor visszamentem dolgozni. A kicsi most 9 hónapos. Mindkét terhességem alatt dolgoztam a 36. hétig.
Igen, nekem is jó hogy közel 2 évet itthon lehetek velük. De anyagilag sem érné meg bölcsibe adni a kicsit, mert állami bölcsiben nincs hely. Bölcsidíj, utazás, bébiszitter amikor túlórázunk mindketten meg a szünetekben - nem éri meg.
15-ös te egy kicsit el vagy varázsolva. GYED-et az kap, akinek megvan az ahhoz szükséges munkaviszonya. Ezt nem a férjecskéjének köszönheti a kérdező. Attól, hogy van egy idióta sógornőd, még nem mindenki olyan. Nekem is idióta a sógornőm, de a tesóm is, hogy elviseli.:(
De azért ha valaki a 9 hónapos gyerekével otthon van, és nem adja fizetős bölcsibe, amire kb. a fele fizetése elmenne, az még nem ingyenélő. Ingyenélő aki szül a nagy semmire, hogy kapjon GYES-t meg CSP-t, de akinek jár a GYED az legalább dolgozott előtte.
"Azt is mondd meg, hogy a férjed majd keres másodállást ha extra igényeid lesznek.:)"
Hármas vagyok, igen ilyet is mondtam neki, egyszer felhívott a vonalason szombaton és kérdezte a férjem. Mondom nincs itthon. Hol van? Dolgozik. Ilyenkor? Jaj, hát ez nem a rendes munkahelye, talált még egyet, újra akarom parkettáztatni a nappalit. Nagyon jó hatással van rá, mert a múltkor mikor hazajött megbeszélték ott valakivel, akivel együtt dolgozik, hogy nekik férfiaknak meg kell keresni a pénzt, mi nők meg elköltjük, mert jobban értünk hozzá.
Majdnem rosszul lett. Valójában a barátaival volt, de rámhagyta, hadd húzzam az anyja agyát. Amiket ő már eljátszott velünk meg is érdemli. Különben is erre vágyik, azért lovagol mindig a témán, hogy szörnyülködhessen milyen szemét nő vagyok. :) Persze nem tudja, hogy ez így nem igaz, sőt azt sem, hogy újra dolgozok, de nem is látom szükségét, sőt érdekes a férjem sem.
Aki meg itt beszéli a hülyeséget, hogy igenis ingyen élő, meg nem azért kapja, hanem az a gyerek pénze, az jól kapaszkodjon meg, mert a gyed az a GYErmekgondozási Díj, a gyes a GYErmekgondozási Segély, sőőőőt a családipótlékot is a szülő kapja, nem a gyerek. A gyerek lófäszt nem kap már elnézést, a szülő kap mindent, azért, hogy beossza, és eldöntse, hogy elég-e vagy kell-e helyette/mellette dolgozni is. Jól néznénk már ki, hogy csak azért, mert megszületett valaki mindjárt havi 100 ezer forintokat küldenének neki. Az azért van, mert az anyja előtte eleget dolgozott és eleget keresett ahhoz, hogy ha akar, akkor otthon maradhasson egy időre, nem azért, mert azt a gyerekre kell költeni. Nem is tudom, egy 8-9 hónapos gyerekre hogy lehetne egyáltalán havi 110-120 ezret rákölteni.
Jaj 3-as ez nagyon vicces.:) Persze csak így leírva, mert amúgy meg szörnyű lehet! Igen, vannak ilyen emberek akik szeretnek szörnyülködni, az igazság viszont kevésbé érdekli őket.
A havi 110 GYED pedig a maximum ha jól tudom, szóval nem gondolnám, hogy pont ezeket az anyukákat kellene eltartani. Amúgy én is itthon vagyok a 8 hónapos kisfiammal, GYED-et kapok, a férjem reggeltől estig dolgozik (2 helyen). Akkor én is egy rohadt ingyenélő vagyok...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!