Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyerekkel otthon 3 évig?

Gyerekkel otthon 3 évig?

Figyelt kérdés

Van egy 14 hónapos lányom, itthon vagyok vele! nagyon barátkozós, szereti az embereket, kutyákat... Szeretném bölcsibe adni 2 évesen, a nyár végén született. tehát szeptemberben nyugodtan mehetne! Szeretném kihasználni azt az 1 évet, így úgy gondoltam, tanulok még egy szakmát, hátha azzal jobban el tudnék helyezkedni! (régi helyemre nem tudok visszamenni, meg keveset is kerestem) Apuka 3 műszakban van, én arra is gondolok mi van ha ő egyszer nem bírja a tempót és kiesik?! így én is hozzá szeretnék JOBBAN járulni a családi kasszához! Apósom pedig itt jön a képbe, ő azt mondja hogy a gyereknek 3 évig az anyja mellett a helye! Én annyit mondtam hogy ezt majd mi eldöntjük! Igazából azt láttam hogy a családban senkinek sem tetszik a döntésünk! Nem várom azt hogy egyet értsenek velem, vagy hogy rábólintsanak, de most úgy érzem rossz anyuka vagyok emiatt!

Van egyáltalán beleszólása apóséknak ebbe?

2014. szept. 10. 14:04
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok benne biztos, hogy van-e még a világon olyan ország, ahol ez az "otthon-ülök-három-évet-mert-kell-mert-anélkül-szar-anya-vagyok"-rendszer működne vagy éppen működik. Remélem, sehol, mert nem normális (persze, ez az én véleményem, nem kell egyetérteni)... Hátráltatja a szociális kapcsolatok mind a szülők, mind a gyerek részéről, arról meg ne is beszéljünk, hogy ez milyen hatással van később a gyerekre. Nyugodtan menj dolgozni, tanulj szakmát, baba pedig irány a bölcsibe! Apósod meg vagy csöndesebben legyen ilyen hú, de okos, vagy vegyen nektek egy házat, hogy a fiának ne kelljen sírógörcsöt kapnia, mert a családja egyrészt nem anyagilag előre lépni, másrészt pedig ő sem tudja kipihenni magát. Senkinek semmi köze nincs ehhez egyébként, csak bele vannak gyepesedve ebbe a magyar gyerekcsüngés rendszerbe.
2014. szept. 10. 14:51
 22/52 A kérdező kommentje:
nekem eddig az összes anyuka azt mondta hogy jobb beadni a gyereket 2 évesen bölcsibe mert jót tesz neki a társaság stb. leszakad az anyukájáról! Én úgy gondolom naponta 5-6 órát lenne bent, vagy pedig ebéd utáni szieszta után elhoznám! Attól függ meddig lennék suliban! Egyébként nagyon anyás, jön utánam, rajtam csimpaszkodik!
2014. szept. 10. 15:01
 23/52 anonim ***** válasza:
50%
Látod? Pont erre mondtam, hogy ennek a 3 évig otthon csücsülünk, és gyerekezünknek ez az eredménye: egy gyerek, aki állandóan csak csimpaszkodik az anyjába, és komoly lelki törésként éli meg, hogy el kell válnia tőle. Ez borzalmas... Amúgy, nem kötözködésből kérdezem, de írtad, hogy nem túl jók a körülményeitek. Akkor mégis miért kellett gyermeket vállalni egy egyszobás panelba?
2014. szept. 10. 15:15
 24/52 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! a gyereknek megvan mindene, és a lakás azért egy szobás mert ennyire telt!
2014. szept. 10. 15:25
 25/52 A kérdező kommentje:

igazából én azt hittem nem is lehet gyerekem (betegség miatt)

sokkot kaptam mikor kiderült terhes vagyok! kicsit korán jött, de nem ez a lényeg!

2014. szept. 10. 15:28
 26/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó, hogy tanulni szeretnél, hogy haladjatok előre az életben, jó példát mutatsz a gyerekednek is. Ne engedd, hogy beleszóljon bárki is a férjeden kívül ebbe, semmi közük hozzá, hogy mit hogyan csináltok. Sok sikert és kitartást a tanulmányaidhoz!
2014. szept. 10. 15:32
 27/52 A kérdező kommentje:
utolsó kedves Tőled, köszönöm!
2014. szept. 10. 15:32
 28/52 anonim ***** válasza:
8%

19 Nem tudom, hogy mennyi a gyes, amit kapsz, de az, hogy 100 ezerrel több lenne a bevételed egyáltalán nem biztos, a jövedelmedből le kellene vonni, a jelenlegi gyest, amit akkor már nem fogsz kapni ha dolgozol, lehet, hogy csak néhány 10 ezerrel több, te meg szétdolgozod magad, vezeted a háztartást, gyerek pedig a bölcsiben. Ennek nem látom értelmét. Ha ez a lakás a saját tulajdonotok én biztosan kiadnám albérletbe és bérelnék egy kétszobásat, hogy jobban pihenni tudjon a férjem (lehet, hogy több lesz 20 ezerrel, de megéri).

Az, hogy kell-e, érdemes-e a gyerekkel otthon maradni 3 évet, azt gyereke válogatja. Van amelyikkel otthon kell maradni, van amelyik már 2 évesen unja az anyját és társaságba menne. Én egyébként is úgy gondolom, hogy szoktatni kell a gyereket, már jóval a bölcsi előtt is, tudjon másnál is aludni, ne zokogjon azonnal ha fél percig nem látja az anyját (mondjuk nem egyévesekre vonatkozik), szóval vinni kell a gyereket mindenfelé, ne egy nagy sokk legyen neki az óvoda. Én ha megtehetném kihasználnám, azt, hogy ez a 3 év biztosítva van az anya és a gyerek számára, mivel ez a legfontosabb időszak a gyerek fejlődése szempontjából. A családunkban olyan megoldás is volt, hogy 2 évesen fizetős napközibe adták fél napokra a gyereket, nyilván jó sokba kerül, de ez a gyerek tényleg nemcsak az anyján akart lógni és pénzük is volt rá.

2014. szept. 10. 15:37
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Gyes mellett lehet dolgozni! És nem csak részmunkaidőben, hanem teljes munkaidőben is!

2014. szept. 10. 15:48
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
Hárman vagyunk testvérek, mindhárman 1 évesen mentünk bölcsibe. Én most vagyok 22hetes várandós, de egy évesen a baba már megy a bölcsibe. Mifelénk ez a természetes, én eddig még nem is nagyon láttam olyat, hogy vki 3 évig otthon ül, csak hallottam. Én pl. orvos vagyok. Megnézném azoknak az anyukáknak az arcát, akiknek azt mondom, hogy 3 évet otthon voltam a gyerekkel, és ma én kezelem a gyerekét.... Vannak szakmák (pl. az enyém) ahol már egy év is hatalmas kiesés, nemhogy 3. És nem papirokat tologatok, hanem életekkel dolgozom.
2014. szept. 10. 16:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!