Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátom szülei lenéznek...

A barátom szülei lenéznek engem, amiért fővárosi és több diplomás vagyok? Mit tehetnék, hogy elfogadjanak?

Figyelt kérdés

A barátom a fővárosban tanul (illetve ez talán túlzás, büfé Bsc-re jár 6 éve, de ez engem nem zavar, inkább aranyosnak tartom). A szülei egy faluban élnek, és amikor megismertek engem, éreztem, hogy nem becsülnek semmire.

Ők a mezőgazdaságban dolgoznak, vannak földjeik is. Én meg egy polgári lakásban nőttem fel a Belvárosban, a szüleim diplomás emberek. Jelenleg az egyik állami kutatóintézetben dolgozom, a PhD-met most végeztem el, és ők olyasmiket mondanak a barátomnak, hogy választhatott volna rendes barátnőt is, aki fel tud ásni egy kertet...

Meg, hogy ezzel a szakmával (nemzetközi gazd.) mit lehet dolgozni? És nem értik, hogy dolgozom a Bsc-m vége óta, mert szerintük egyetem mellett nem lehet dolgozni, meg a budapestiek nem dolgoznak, bárki el tudná végezni az én munkámat...

Nem tudom, hogy fogadtassam el magam velük.:(( Én teljesen kedvesen, normálisan elmondtam, hogy jelenleg melyik főiskolán tanítok, hol dolgozom, milyen iskolákat végeztem, amikor rákérdeztek erre. Egyáltalán nem voltam fellengzős, de azért büszke vagyok az életutamra, ezt hozzátenném.

28N

2014. aug. 9. 11:24
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Felém is voltak ilyen 'fenntartásai' a volt barátom anyukájának. Még mondta is (jóban voltunk amúgy, sokat beszélgettünk) hogy félt is, mi lesz ha majd a budapesti lány odakerül hozzájuk vidékre, mit fogok szólni, biztos nem fog tetszeni, stb... :D Aztán amikor jobban megismert mondta, hogy nem is gondolta volna hogy ilyen könnyen 'hozzászokom' az ottani dolgokhoz (nem laktam ott, de volt hogy 1-2 hetet ott voltam folyamatosan), de mondjuk én segítettem is neki mindenben, bevásárolni, főzni, még a kertjében is amikor leszedett valami zöldséget. Szóval az hogy segítesz jó ötlet lenne, ha meg a körmödet sajnálják mondd hogy nem számít, meg lehet csinálni újra. :)
2015. febr. 14. 18:06
 42/43 mi a fene ***** válasza:
Bocsika, de ha ilyen az értékrendjük,miért engedték a fiúkat egyetemre. tanult volna állattenyésztőnek.Egyébként ő mit segit otthon ? Ne engedd hogy rád szokjanak, a segitésbe fogd vissza magadat. Esetleg főzés, befőzés,/néha/ de ki ne menj a földre dolgozni, Te attól értékesebb vagy. Fogadjanak segitséget, Ti nem szorultok rá remélem,azért nem kell nekik hajtani.
2015. febr. 14. 19:21
 43/43 anonim ***** válasza:

A vidéki, mezőgazdaságból élő szülők általánosságba mindenkit lenéznek, aki nem kétkezi, kemény munkával dolgozik. Hogy miért? Nem tudom.

Minálunk is anyós és após egész tavasztól őszig kapálnak még délben is, ők mindent mindenbe jobban tudnak.

Én bármit is csinálok, az nem jó, mert nem úgy kell csinálni, bezzeg a tv-be vagy ismerős, barát mondja, akkor máris jó, máris szuper.

Szeretnek, de fenntartásaik vannak velem szemben.

Jelenleg nincs nagy munkám, próbálom a kertet gondozni, light-osan, kedvtelésből, egzotikus növényeket, eladásra majd, múcsozással és miegymással.

Már megkaptam, hogy nem úgy kell csinálni, nem fogom tudni eladni, nem érdekel itt senkit sem, csak pazarlom az időmet.

Minap lelkesen meséltem nekik, hogy ha az egyik növény bejön, lenne rá vevő is, míg ők pislogtak, és a fejüket csóválták hitetlenkedve.

Bezzeg mikor múlt évbe levittem pár növény termését, alig győzték dicsérni, hogy milyen finom. ( Josta, Rikő).

Az uborkámon csodálkoztak, hogy milyen érdekesen néz ki, a paradicsomjaimból sűrűn vittem le, ahogy a paprikáiból is, lecsónak. Nekik annyi nem termett. Míg őket ilyen téren a tapasztalat hajtja, engem a kíváncsiság az újdonságra, az ismeretek minél mélyebb elsajátítása.

Ne aggódj, biztos lesz olyan is, amikor sikerül bevágódni náluk, főleg, ha egyszer kétszer besegítesz nekik a kerti munkákba akár kapálni, ásózni. Nem kell nagy feneket keríteni neki. Tisztába vannak vele, hogy nem tudtak annyit tanulni, amennyit szerettek volna, mert régen másabb volt a helyzet, talán szégyellik a végzettségüket, vagy a hiányukat, és ezért védekeznek így. Majd elfogadnak, ha már évek óta együtt lesztek a pároddal

2015. febr. 14. 19:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!