Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátom szülei lenéznek...

A barátom szülei lenéznek engem, amiért fővárosi és több diplomás vagyok? Mit tehetnék, hogy elfogadjanak?

Figyelt kérdés

A barátom a fővárosban tanul (illetve ez talán túlzás, büfé Bsc-re jár 6 éve, de ez engem nem zavar, inkább aranyosnak tartom). A szülei egy faluban élnek, és amikor megismertek engem, éreztem, hogy nem becsülnek semmire.

Ők a mezőgazdaságban dolgoznak, vannak földjeik is. Én meg egy polgári lakásban nőttem fel a Belvárosban, a szüleim diplomás emberek. Jelenleg az egyik állami kutatóintézetben dolgozom, a PhD-met most végeztem el, és ők olyasmiket mondanak a barátomnak, hogy választhatott volna rendes barátnőt is, aki fel tud ásni egy kertet...

Meg, hogy ezzel a szakmával (nemzetközi gazd.) mit lehet dolgozni? És nem értik, hogy dolgozom a Bsc-m vége óta, mert szerintük egyetem mellett nem lehet dolgozni, meg a budapestiek nem dolgoznak, bárki el tudná végezni az én munkámat...

Nem tudom, hogy fogadtassam el magam velük.:(( Én teljesen kedvesen, normálisan elmondtam, hogy jelenleg melyik főiskolán tanítok, hol dolgozom, milyen iskolákat végeztem, amikor rákérdeztek erre. Egyáltalán nem voltam fellengzős, de azért büszke vagyok az életutamra, ezt hozzátenném.

28N

2014. aug. 9. 11:24
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
írtam, hogy nem lakik otthon, hanem Budapesten lakik.:) hagyjuk a fiúmat most szerintem, a szüleiről van szó a kérdésben. Azért írtam, hogy tanul, hogy tudjátok, hogy mi hasonlítunk, csak a szüleivel nem.
2014. aug. 9. 14:24
 22/43 anonim ***** válasza:
90%

Tanulás kérdésében pont nem hasonlítotok, mert amit ő tanulásnak nevez, az viccnek is rossz. De mindegy, ha neked jó, felőlem hajrá.

A szüleivel szerintem sokat nem tudsz kezdeni, úgy tűnik, számukra csak a fizikai munka a munka, csak annak van becsülete. Magyarázhatod nekik akárhogy, hogy mennyire fontos a munkád, valószínűleg nem is akarnák, és nem is lennének képesek soha megérteni. Esetleg tehetsz azzal egy próbát, hogy ha náluk vagy, megpróbálsz besegíteni a fizikai munkába, de van egy olyan gyanúm, hogy ha nem csinálsz valamit tökéletesen, egyből megerősítve érzik majd magukat abban, hogy semmire se vagy jó.

Nem kötelező jóban lenni velük, évente egy karácsonyi látogatást ki lehet bírni, amúgy meg majd a fiuk látogatja őket és kész. Nyilván kellemesebb, ha jó a viszony, de jelen esetben ez nem rajtad múlik, ha ők nem akarják, úgyis hiába tepersz.

2014. aug. 9. 14:39
 23/43 anonim ***** válasza:
38%
Ne foglalkozz velük. Szó szerint irigy parasztok :D fő, hogy a barátoddal ketten boldogok vagytok. Olyat mondani, hogy "miért nem ilyen-olyan barátnőt választottál" rettentően sértő a te és a barátod részére is.
2014. aug. 9. 15:00
 24/43 anonim ***** válasza:
67%

"A barátom a fővárosban tanul (illetve ez talán túlzás, büfé Bsc-re jár 6 éve, de ez engem nem zavar, inkább aranyosnak tartom)"

"állami kutatóintézetben dolgozom, a PhD-met most végeztem el"

"Meg, hogy ezzel a szakmával (nemzetközi gazd.)"

Olyan szivmelengeto, mikor a bufe-ruhatar szakos megszolja a bufe szakost! Koszonom! Mara megvan a jokedvem! :-)

2014. aug. 9. 16:49
 25/43 anonim ***** válasza:
43%

Az elozo vagyok.

Lehetsz buszke ra, de a szulei sem vakok, latjak, hogy a kicsi fiuknak nem nagyon megy a suli. A Bsc 4-eves? Mar nem tudom mennyi, mert meg a korabbi rendszerben vegeztem, nekunk 5 ev volt (Msc). Azert kedezem, mert ha a fiunak nem megy az nyilvanvaloan nem tetszik a szuleinek, mert sokba is kerul(het), illetve nem lehetnek TELJES mertekben buszkek ra. Ezzel semmi gond nincs, emberek vagyunk, hiaba probaljuk elrejteni a fusztracionkat, elobb utobb kibukik. Az ovek most rajtad. Ennyi, nem kell vele foglalkozni, elmulik.

2014. aug. 9. 17:00
 26/43 anonim ***** válasza:
53%

Kb olyan helyzet ez, mint nekem több excsajomnál a szülők Budapestet valami utópisztikus városnak képzelték el, ahol mindenki bűnöző, és ha az utcára lépsz akkor küzdesz a túlélésért. Meg jöttek azzal hogy az ő lányuk nem fog ilyen veszélyes helyen lakni...az hogy ők a saját utcájukban nem mertek kimenni a vélt félelmeik miatt, meg a szomszédban is ellenséget láttak nem számított. Az se hogy a pici lányuk veszélyesebb helyen lakik mint én :D

Off vége.

Egyszerűen vannak szűk látókörű szülők, akik a szó negatív értelmében "parasztok" és csak az az ember aki kétkezi munkás. Meg biztos van bennük egyfajta irigység is, hogy valaki többre vitte mint ők, vagy az ő pici fiúk.

Amúgy legjobb tényleg az, ha megpróbálsz nekik besegíteni, akkor látják hogy nem büdös neked a kétkezi munka, vagy legalább értékelik hogy igyekszel. Ha ez se jön be akkor meg le kell sz..rni őket, fejre is állhatsz az se fog nekik tetszeni.

2014. aug. 9. 17:02
 27/43 A kérdező kommentje:

24: szerintem a nemzetközi gazdaságtan nem büfészak, na mindegy. És nem zavar, hogy ő mit tanul, azt tartom cukinak, hogy lusta és évekig csinálja.

A BA-je 3 éves lett volna, de van olyan Bsc, ami 3,5. (pl az enyém annyi volt)

2014. aug. 9. 20:05
 28/43 anonim ***** válasza:
89%

Én nem értem, mi a cuki abban, hogy valaki lusta és képtelen normálisan elvégezni az iskolát. Nem azt mondom, hogy nem csúszhat, de ennyit?

És te még cukinak is tartod? (A büfé-nem büfé vitába nem mennék bele)

A párodnak biztos baromi jó lesz HA EGYSZER befejezi a szakot amit elkezdett. A protekciós részen meg mondjuk úgy, hogy meg sem lepődtem. Csodálatos.

2014. aug. 9. 23:15
 29/43 A kérdező kommentje:

utolsó: a kérdés az volt, hogy a barátom a tökéletes ember-e? nem. azok ti vagytok:))

a kérdésre tudsz válaszolni?:)

2014. aug. 9. 23:26
 30/43 anonim ***** válasza:
77%
PhD ide vagy oda, kerdezonk egy kicsit lokott vagy egy aranyos, cuki kis troll.
2014. aug. 10. 05:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!