A barátom szülei lenéznek engem, amiért fővárosi és több diplomás vagyok? Mit tehetnék, hogy elfogadjanak?
A barátom a fővárosban tanul (illetve ez talán túlzás, büfé Bsc-re jár 6 éve, de ez engem nem zavar, inkább aranyosnak tartom). A szülei egy faluban élnek, és amikor megismertek engem, éreztem, hogy nem becsülnek semmire.
Ők a mezőgazdaságban dolgoznak, vannak földjeik is. Én meg egy polgári lakásban nőttem fel a Belvárosban, a szüleim diplomás emberek. Jelenleg az egyik állami kutatóintézetben dolgozom, a PhD-met most végeztem el, és ők olyasmiket mondanak a barátomnak, hogy választhatott volna rendes barátnőt is, aki fel tud ásni egy kertet...
Meg, hogy ezzel a szakmával (nemzetközi gazd.) mit lehet dolgozni? És nem értik, hogy dolgozom a Bsc-m vége óta, mert szerintük egyetem mellett nem lehet dolgozni, meg a budapestiek nem dolgoznak, bárki el tudná végezni az én munkámat...
Nem tudom, hogy fogadtassam el magam velük.:(( Én teljesen kedvesen, normálisan elmondtam, hogy jelenleg melyik főiskolán tanítok, hol dolgozom, milyen iskolákat végeztem, amikor rákérdeztek erre. Egyáltalán nem voltam fellengzős, de azért büszke vagyok az életutamra, ezt hozzátenném.
28N
Szia.
Engem anyósom retkesp...hmm..körmű, suttyó fejőnőnek titulált, holott ugyanaz a szakmánk a férjemmel.
De az ingyen hús, tojás, tejtermék az jöhet hó végén.
Gratulálok a munkádhoz, végzettségedhez, anyósékkal ne törődj, sajnos minden társadalmi rétegben vannak ilyenek. Komolyan mintha kasztendszerben élnének.
Legyél boldog, a párod is és csak ez számít!
Szomorú, hogy az emberek sokszor lenézik egymást, mert másfajta életet választottak.
Semmivel nem értéktelenebb mondjuk egy becsületes, dolgos, rendes, értelmes, jólelkű fővárosi diplomás, vagy egy falusi, mezőgazdaságban dolgozó.
Lehet, hogy a párod szülei azt szerették volna, ha a párod majd átveszi a munkájukat, a közelükben fog élni és most veled, egy teljesen más mentalitású emberrel ez a lehetőség még távolabb kerül, ezért csalódottak.
De az is lehet, hogy egyszerűen begyöpesedett, szűklátókörű emberek.
Akkor meg nem sokat tehetsz, maximum azt, hogy nem sokat találkozol velük és ha találkozol is, megpróbálod figyelmen kívül hagyni a megjegyzéseiket.
"Lehet, hogy a párod szülei azt szerették volna, ha a párod majd átveszi a munkájukat, a közelükben fog élni és most veled, egy teljesen más mentalitású emberrel ez a lehetőség még távolabb kerül, ezért csalódottak. "
Ez eszembe sem jutott! Mondjuk akkor miért járatják a gonosz fővárosban egyetemre? Na mindegy, sok mindent nem értek még.:)
Egyébként nem vagyok teljesen ellene a vidéki faluba költözésnek, amennyiben lenne autónk és be tudnék járni dolgozni Bp-re, és az esetleges gyerekeinket behordani iskolába.
Lakni falu, dolgozni város.
Mi így csináljuk, meg sokan a környezetemben..
Persze az útiköltség magasabb, de nem nagy ár azért, hogy a gyerekem csoportjában összesén 18an vannak, 7évesen egyedül járhat suliba, foci az utcán, stb. Nem kekl attól félnem, hogy meglopnak, kirabolják a házamat.
Szeretem ezt a falut.
A fejőnő :)
8éve alatt nem sikerült a mestert megcsinálni neki, jaj de kis aranyos :)
de majd anyuci (te) megnyomja valahova dolgozni, ahol majd vagy dolgozik vagy nem... gondolom abba is annyi melót fektet mint a tanulásba
otthon lakik még?
"amúgy tökéletes férfi, és emiatt ez egy különlegesség, hogy ennyire lusta."
Bocs! De szerintem az agyadra húzódott már az a sok tanulás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!