Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátom szülei lenéznek...

A barátom szülei lenéznek engem, amiért fővárosi és több diplomás vagyok? Mit tehetnék, hogy elfogadjanak?

Figyelt kérdés

A barátom a fővárosban tanul (illetve ez talán túlzás, büfé Bsc-re jár 6 éve, de ez engem nem zavar, inkább aranyosnak tartom). A szülei egy faluban élnek, és amikor megismertek engem, éreztem, hogy nem becsülnek semmire.

Ők a mezőgazdaságban dolgoznak, vannak földjeik is. Én meg egy polgári lakásban nőttem fel a Belvárosban, a szüleim diplomás emberek. Jelenleg az egyik állami kutatóintézetben dolgozom, a PhD-met most végeztem el, és ők olyasmiket mondanak a barátomnak, hogy választhatott volna rendes barátnőt is, aki fel tud ásni egy kertet...

Meg, hogy ezzel a szakmával (nemzetközi gazd.) mit lehet dolgozni? És nem értik, hogy dolgozom a Bsc-m vége óta, mert szerintük egyetem mellett nem lehet dolgozni, meg a budapestiek nem dolgoznak, bárki el tudná végezni az én munkámat...

Nem tudom, hogy fogadtassam el magam velük.:(( Én teljesen kedvesen, normálisan elmondtam, hogy jelenleg melyik főiskolán tanítok, hol dolgozom, milyen iskolákat végeztem, amikor rákérdeztek erre. Egyáltalán nem voltam fellengzős, de azért büszke vagyok az életutamra, ezt hozzátenném.

28N

2014. aug. 9. 11:24
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Mindkettő v egyik sem:) te meg hajnalig ittál?:) igazad is van!:)
2014. aug. 10. 08:36
 32/43 anonim ***** válasza:
91%

Feltetelezni, ugy tudod, hogy nagyon csalos tevekenyseg.

Ha International Business-t tenyleg tanultal, akkor ismeros kell hogy legyel ezzel a mondassal, amit a mai napig tanitanak kulfoldon.

To assume is to make an ASS out of U or ME.

Szoval nem feltetlen, hogy nalam meg hajnal van, Budapest, M.O. nem a vilag kozepe.

2014. aug. 10. 08:47
 33/43 anonim ***** válasza:
85%
Ilyeneket írsz, hogy a barátod "büfészakra jár", és szerinted még te vagy lenézve? (külön aranyos, hogy vmelyik válaszoló még feltételezte, hogy felnézel rá.) Mondjuk aranyosan akarod mentegetni, hogy csak 6 éve tanul 2006 óta :)
2014. aug. 10. 22:39
 34/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm az olyan válaszokat, amiket értelmezni tudtam:)
2014. aug. 10. 23:01
 35/43 anonim ***** válasza:
9%

Nem tudsz a szüleivel mit csinálni, úgy nőttek fel hogy csak az a munka amit a két kezeddel csinálsz és csak olyan foglalkozások léteznek hogy ács meg sírásó. Azt nem tudod bennük megváltoztatni, amit 70 éve hallgatnak az ugyanilyen szüleiktől és nagyszüleiktől.

Annyit tehetsz hogy segítesz amikor náluk vagy, megmutatod hogy tudsz pl főzni, vagy gyomlálni. Nekem se füllene a fogam az ilyenhez, de egyszer kibírod.

Viszont az írásaidból úgy tűnik hogy kicsit lenézed a barátod, tudat alatt vagy tudatosan. Mindenképp fel kell néznünk a párunkra, ha nem tudunk az nem fog működni. Én is többdiplomás vagyok, a barátomnak csak érettségije van, de amiket a szakmájában elért azokra csak felnézni tudok és bármennyit tanulhatok, nem tudnám megcsinálni amiket ő csinál.

2014. aug. 14. 09:43
 36/43 A kérdező kommentje:

35: köszönöm, lehet, hogy úgy tűnik, de nem nézem le őt egyáltalán. Csak ő maga is sokat nevet ezen a barátaival, hogy mennyire nem viszik semmire, és ez egy mémmé nőtte ki magát:)) Tragikomikus dolog inkább.:)

Igazából megpróbálok majd segíteni nekik, csak arra meg mindig azt mondják, hogy "jaj, ne a festett körmöddel", pedig bármikor újra tudom festeni...és ami a legfurcsább, az anyukájának meg műkörmei vannak, de mégis engem szólnak meg.

2014. aug. 15. 09:27
 37/43 anonim ***** válasza:
44%

"Fogadd el, hogy nekik más az értékrendjük, mint neked, esetleg mondd el, hogy a lényeg, hogy szereted a fiukat, és ez kéne, hogy számítson."

Ezt nekik is el kéne fogadni.

Egyébként szerintem teljesen feleslegesek ezek a seggnyaló "felásom a kertetek" körök. Az ilyen begyöpösödött parasztokkal nem lehet mit kezdeni. Mondom ezt úgy, hogy én is falun nőttem fel, de ilyen embereket nem tudnék mondani, mint a szülők.

És a párodról is meg van a véleményem. Egy lusta, semmirekellő, élősködő kisfiú. Ha nem kell a diploma, akkor menjen dolgozni, de ez így vicc.

Egyébként a szüleinek nem tűnik fel, hogy a fiúk egy semmirekellő?

Viszont tényleg nem akarlak bántani a párod miatt, de elég súlyos eset. Az ilyenekkel nem lehet tervezni.

2014. aug. 15. 12:00
 38/43 anonim ***** válasza:
71%

Ha a párod netán befejezi a sulit, akkor hogy fog dolgozni, ha ilyen lusta? Vagy azt is poénosnak fogja tartani a haverjaival, ha kirúgják majd?

Igazán összeilletek! Egy karrierista nő és egy lébecoló pasi.

2014. aug. 24. 14:16
 39/43 anonim ***** válasza:
0%
Semmit ne erőlködj, ők azok akik kisebbségi érzéssel kinlódnak
2014. okt. 3. 14:56
 40/43 anonim ***** válasza:
17%

Ha tényleg azt hiszik, hogy a munkádat bárki el tudná végezni, akkor meséld el nekik, hogy milyen témában végzel kutatásokat és mondják el a véleményüket. :D Hozzá sem tudnának szólni a témához szerintem. Vagy kérdezd meg tőlük, hogy hogyan kell elemezni vmi pénzügyi folyamatot, vagy ilyesmi :DD

Inkább tisztelniük kéne, hogy ilyen tanult ember vagy. Én most szeptemberben fogom kezdeni a nemzetközi gazdálkodás szakot, nekem is a PhD a cél :D

2015. febr. 14. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!