Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mennyi pénzzel...

Szerintetek mennyi pénzzel kellene támogatnunk a párom szüleit?

Figyelt kérdés

A párom mostani fizetése netto 145000Ft (családi adókedvezménnyel együtt), ebből 21000Ft a közös hitelünk. Én jelenleg még gyeden vagyok a 3. gyermekünkkel.

Eddig is támogattuk a szüleit, mert elég kevés a bevételük havi 50000Ft körüli. Mikor a párom néhány hónapja egy másik munkahelyre kényszerült az előzőnél jóval kevesebb fietésért, megmondtuk nekik, hogy ezután csak kevesebbet tudunk nekik adni. Azóta vagyunk mi (illetve főleg én) pénzéhesek, sóherek, hálátlanok, kegyetlenek és még sorolhatnám.

Az érdekelne, hogy szerintetek ilyen bevételből, a páromnak mennyivel kellene támogatnia a szüleit?

2014. ápr. 14. 16:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
8%
Utolsó azért ilyent kijelenteni akkor sem szép. Tudatosan vállal az embergyerek és nem Ft-ra kiszámolva, ha tud az ember igenis segítsen a szülein.
2014. ápr. 14. 19:38
 22/32 anonim ***** válasza:
95%
de ők nem tudnak
2014. ápr. 14. 19:49
 23/32 anonim ***** válasza:
1%

De tudnak ha eddig is megoldották és ezután is szeretnék valamennyivel támogatni pont ezt írta a kérdező is.

Tudod ha a többi gyereke is olyan lenne mint a kérdező férje és nem olyan mint te akkor nekik is kisebb gond lenne. Gyereket nem kifogás miatt szüli az ember.

2014. ápr. 14. 19:51
 24/32 anonim ***** válasza:
81%
Semennyivel nem támogatnám őket.
2014. ápr. 14. 21:53
 25/32 anonim ***** válasza:
Számoljátok ki, mennyiből lehet megélni, ha minden pénzt arra költesz, amire szükséges. Na, én annyit adnék, és ha cigi és alkohol lenne belőle, az már legyen az ő gondjuk.
2014. ápr. 14. 22:01
 26/32 anonim ***** válasza:
83%
Az ilyen "szülőket" ezek után semmivel. A bevételetek nektek is kevés a normális életre, nemhogy két dohányos, öreg alkoholistát támogatni.
2014. ápr. 14. 23:13
 27/32 anonim ***** válasza:
90%
adjatok 20.000-t a többi testvér meg pótolja ki...
2014. ápr. 15. 08:49
 28/32 anonim ***** válasza:
95%

igen, nagyon furcsa, hogy a háromgyerekes család áll mindent.

persze, ha hagyjátok, akkor jó vicc, hogy a többi testvér csak röhög a markába.

Kell egy megbeszélést tartani, vagy akár egy köremail is írható, hogy úgy alakult, hogy ennyi meg ennyi összeget tudtok kifizetni nekik havonta, legyen mondjuk 20 ezer, ennyit tudtok adni, punktum. A többit a testvérek pótolják ki. Legyetek határozottak, mert az ilyen manipulátorok megéreznek minden bizonytalanságot, és kihasználják.

Ne a kisgyerekeitek szenvedjenek már mert a többi testvér semmi felelősséget nem vállal.

2014. ápr. 15. 09:29
 29/32 anonim ***** válasza:
Én kb annyit,hogy mint két szülőt tudnánk támogatni. Főleg ha a kérdező szülei sem élnek nagy lábon. Mert itt most csak az egyik fél szüleiről beszélünk.
2014. ápr. 15. 12:08
 30/32 anonim ***** válasza:
97%

Én csak azt nem értem, hogy mi a lófäszt csináltak egész életükben, ha már nyugdíjasok, de nincs saját lakásuk, és a nyugdíjuk annyi, hogy kettőjüknek összesen 75 ezer forint (ugye a letiltás nélkül ennyi). Értem én, hogy a szülei, de mikor a gyerek a felelőtlen stb. akkor arra is azt mondja mindenki, hogy nehogy már a szülein élősködjön, holott az még csak kezdi az életét. De ezek meg ezekszerint egész életükben semmirekellők voltak és akkor most meg a gyerekük vigye a hátán őket, mikor neki már a saját családjára kéne koncentrálni?

Én is megvárnám míg kérnek, addig nem adnék pénzt. Nem érdekel, hogy kevés van. Azért álljon már meg a menet még pofázik, hogy nem adtok eleget. Örüljön, ha tudtok adni és adtok is. Aztán ha majd megbecsüli amit kap, akkor adnék annyit, amennyit feltétlenül szükséges. Addig is pályázzanak szépen az önkormányzatnál nyugdíjas házban lakásra meg ilyenekre. Akinek ennyi pénze van, az ezt se szégyellje, próbálja meg, hátha megkapják, nehogymár a gyereke pénzén éljen a normál albérletben.

2014. ápr. 15. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!