Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mennyi pénzzel...

Szerintetek mennyi pénzzel kellene támogatnunk a párom szüleit?

Figyelt kérdés

A párom mostani fizetése netto 145000Ft (családi adókedvezménnyel együtt), ebből 21000Ft a közös hitelünk. Én jelenleg még gyeden vagyok a 3. gyermekünkkel.

Eddig is támogattuk a szüleit, mert elég kevés a bevételük havi 50000Ft körüli. Mikor a párom néhány hónapja egy másik munkahelyre kényszerült az előzőnél jóval kevesebb fietésért, megmondtuk nekik, hogy ezután csak kevesebbet tudunk nekik adni. Azóta vagyunk mi (illetve főleg én) pénzéhesek, sóherek, hálátlanok, kegyetlenek és még sorolhatnám.

Az érdekelne, hogy szerintetek ilyen bevételből, a páromnak mennyivel kellene támogatnia a szüleit?

2014. ápr. 14. 16:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%
Ez az 50000 ft az össz. nyugdíjuk? Vagy milyen ellátást kapnak ők?
2014. ápr. 14. 17:24
 12/32 anonim ***** válasza:
94%

Igaz, hogy az ember, ha bajban van a szülője, akkor segítse. Én is ezt tenném, a férjem is ezt tenné, ez nem téma.

De nem tudom, itt egyesek végig olvasták-e, hogy a kérdező pontosan mit írt. Hogy kevesebb lett a jövedelmük, nem állt szándékukban nem segíteni már őket, csak közölték a szülőkkel, hogy kevesebbet tudnak adni, mire le lettek mindennek hordva, mert miért adnak kevesebbet?

Azért az ilyen szülőn tényleg el lehet gondolkodni, hogy milyenek! Pláne, hogy nem tudom azt egyesek olvasták-e, hogy a kérdezőnek még van 3 gyereke! Tehát nem elég, hogy saját magukat 3 gyerekkel el kell, hogy tartsák, még a szülőket is segítik, mire a szülők mindennek elhordják őket, mert már nem adnak annyit.

Nem feltétlenül gondolom úgy, hogy ezek a szülők valóban érdemelnek-e segítséget...

Mert én alapvetően úgy gondolom, hogy ha szükséges, akkor persze, támogassa a gyerek is megszorult helyzetben a szülőket, de attól, hogy én felnevelem a gyerekemet, attól nekem még megvan a magam élete, nekik is utána meglesz, ha családot alapít és biztos nem várnám el, hogy a saját családja mellett még engem is eltartson! Márpedig gyanítom, hogy a kérdező párjának szülei kicsit erre hajtanak!

Én a helyedben kérdező megmondanám kerek perec nekik, hogy becsülitek őket, mert felnevelték a párodat, meg emberileg is, stb. és látjátok, hogy szükségük van a ti segítségetekre, de ezt becsüljék meg és inkább köszönetet mondanak nektek és ne elhordjanak mindennek.

2014. ápr. 14. 17:40
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az én bevételem 110000Ft (gyed, csp, családi adókedvezmény).

Mi 40000Ft-ot ajánlottunk fel úgy, hogy dönthetnek, mire fizetjük be, de szerintük ez kevés és a régi összeget követelik (fizettük az albérletet, a rezsit és a hiteleikbe is betörlesztettünk, de ez most nem megy). Készpénzt nem adunk nekik, mert az cigivé vagy itallá alakul át, sőt volt, hogy már a kapott élelmiszert is italra cserélték, tehát csak számlákat fizetünk.

Azért is írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy miként látják ezt a kívülállók. A párom testvérei és közelebbi családtagjai például még minket idiótáztak le, hogy minek kellett nekünk 3 gyerek, ha nem boldogulunk velük. Mikor megmondtuk nekik, hogy ők is beszállhatnának akár csak 1-2000Ft-al, akkor azonnal jöttek a mentegetőzések, hogy ők éppen miért nem tudnak adni, de a mi helyzetükben mindegyikük legalább 100000Ft adna a szülőknek.

Ez az 50000Ft az, amit már meg is kapnak, mert mindkettejük nyugdíjának tiltják a harmadát.

2014. ápr. 14. 18:02
 14/32 anonim ***** válasza:
91%

Mennyit adtatok eddig és mennyit adnátok ezek után?

Egyébként elég pofátlanok már nem azért...

2014. ápr. 14. 18:03
 15/32 anonim ***** válasza:
68%
Hát nagyon szomorú a történet, és én csak azon drukkolok, hogy a 3 gyerek ne szenvedjen semmiben hiányt az alkoholista nagyszülők miatt.
2014. ápr. 14. 18:06
 16/32 anonim ***** válasza:
97%

ezek után semmivel....

Az eddigi segítséget "Hálátlansággal, sóherséggel, pénzéhességgel..stb" minősítéssel megköszönni....????

ezek után tripla ennyinél sem... ők eleve elvárják a segítséget, és nem hálásak érte, és nem is becsülik... magas ívből le__arják, hogy te nem dolgozol(gyed), és többletkadásotok van (gyerek), és még kevesebb bevételetek van (párod új munkahelye)

Pénzzel eddig sem támogattam volna.. egy-egy számla befizetése, vagy bevásárlás, vagy nagyobb kadásba beszálltam volna.. de ezek után ennyivel sem (a saját szüleimnek se)

2014. ápr. 14. 18:12
 17/32 anonim ***** válasza:
73%
De ők mit csináltak eddig? Az én anyukám alsó tagozatig otthon volt velünk nem hivatalosan de neki egyedül van ennyi nyugdíja, apunak meg 3x ennyi. Idejelenne elkezdeni dolgozni, egy dolog, hogy a család ott segít ahol tud, de ez már pofátlanság.
2014. ápr. 14. 18:14
 18/32 anonim ***** válasza:
88%
Semmivel...3 gyereked van. Azokra költsd inkább! Ha "dúskálnátok" a pénzben akkor megérteném..de így?
2014. ápr. 14. 18:20
 19/32 anonim ***** válasza:
94%

Nehéz helyzet. Legszívesebben nem adnék egy forintot sem, mert úgy tűnik, nagyon nem tudnak a pénzzel bánni, ha tele vannak hitelekkel és amit kapnak, azt is elherdálnák, ha nem figyelnétek oda, hogy milyen módon kapják meg.

Viszont megértem a párodat, mégiscsak a szülei, és gondolom, nem tudná nézni, hogy utcára kerüljenek.

Az a baj, hogy csak rátok támaszkodnak. Az lenne a megoldás, hogy azért más családtagok, rokonok is segítsenek, ne csak a ti felelősségetek legyen az életük.

2014. ápr. 14. 18:36
 20/32 anonim ***** válasza:
94%
18-as vagyok..hiába pontoztatok le! Az én szüleim sem élnek sajnos fényesek, én 4 gyermeket nevelek de el sem fogadnák, mert azt mondják költsem a gyerekekre!
2014. ápr. 14. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!