Szerintetek mennyi pénzzel kellene támogatnunk a párom szüleit?
A párom mostani fizetése netto 145000Ft (családi adókedvezménnyel együtt), ebből 21000Ft a közös hitelünk. Én jelenleg még gyeden vagyok a 3. gyermekünkkel.
Eddig is támogattuk a szüleit, mert elég kevés a bevételük havi 50000Ft körüli. Mikor a párom néhány hónapja egy másik munkahelyre kényszerült az előzőnél jóval kevesebb fietésért, megmondtuk nekik, hogy ezután csak kevesebbet tudunk nekik adni. Azóta vagyunk mi (illetve főleg én) pénzéhesek, sóherek, hálátlanok, kegyetlenek és még sorolhatnám.
Az érdekelne, hogy szerintetek ilyen bevételből, a páromnak mennyivel kellene támogatnia a szüleit?
Orulok neki ha ennyien vannak akiket a szulei tudnak segiteni, de az enyemek nem gazdagok.
Mi ugy oldottuk meg, hogy hozzank koltoztek, igy nagyobb lakast kell kivennem es messzebb, de ez van. Az ember megse rakhatja utcara a sajat szuleit.
Amig az ember gyerek es nem tud magatol megelni, addig a szulok segitik. Amikor meg mar a szulo oreg es nem tud magatol megelni, akkor meg a gyerek segiti.
Aki meg azt irja, hogy semennyivel, attol megkerdeznem hogy hagyna-e az utcan koldulni a sajat apjat/anyjat.
Annyival, amiből meg tudnak élni! 50.000.- Ft két embernek még akkor is kevés, ha nem kell rezsit fizetni.
Felnevelék a férjedet. erkölcsi kötelességetek támogatni őket. Még akkor is, ha ma a gyerekek nem törődnek a szülőkkel.
A férjed keresete mellett kapsz Gyest, és családi pótlékot. Ebből ti is tisztességesen megtudtok élni.
Ha mégis kevesebb pénzt akartok adni, akkor adjatok nekik napota ebédet. Annyit, hogy vacsorára is elég legyen.
Mi is 3 gyereket neveltünk, és édesanyám is velünk élt. Apámtól elváltak, aki alkoholista volt. Pénzt csak pár forintot adtunk neki néha. De mindennap kapott ebédet és vacsorát.
Ezt kötelességünknek éreztük, és a férjem is ezt tartotta természetesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!