Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mennyi pénzzel...

Szerintetek mennyi pénzzel kellene támogatnunk a párom szüleit?

Figyelt kérdés

A párom mostani fizetése netto 145000Ft (családi adókedvezménnyel együtt), ebből 21000Ft a közös hitelünk. Én jelenleg még gyeden vagyok a 3. gyermekünkkel.

Eddig is támogattuk a szüleit, mert elég kevés a bevételük havi 50000Ft körüli. Mikor a párom néhány hónapja egy másik munkahelyre kényszerült az előzőnél jóval kevesebb fietésért, megmondtuk nekik, hogy ezután csak kevesebbet tudunk nekik adni. Azóta vagyunk mi (illetve főleg én) pénzéhesek, sóherek, hálátlanok, kegyetlenek és még sorolhatnám.

Az érdekelne, hogy szerintetek ilyen bevételből, a páromnak mennyivel kellene támogatnia a szüleit?

2014. ápr. 14. 16:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
44%
Nektek mennyi osszesen a beveteletek?
2014. ápr. 14. 16:37
 2/32 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen megnyilvánulás után, semennyivel. Pár hónapig szüneteltetném a nagy adakozást, és megvárnám amíg szépen kérik a segítséget. Addig semmi.
2014. ápr. 14. 16:38
 3/32 anonim ***** válasza:
80%
Mivel nem 1 háztartásban éltek: semennyivel! Nem vagytok kötelesek! Csupán emberségből tettétek) Van Nektek hova tenni a a "kicsi pénzt" ott vannak a gyerekek...
2014. ápr. 14. 16:40
 4/32 anonim ***** válasza:
78%
nézzétek meg, hogy mennyi a fix kiadásaik egy hónapba és azon felül kajára mondjuk még 20-30.000 Ft kellene.
2014. ápr. 14. 16:40
 5/32 anonim ***** válasza:
30%
Nem számít , Mennyi a Ti bevételetek!!!
2014. ápr. 14. 16:41
 6/32 anonim ***** válasza:
50%
Ha a szülei utcára kerülhetnek a segítség nélkül, akkor mindenképp kipótolnám. Én jelenleg a saját szüleimet tartom el. Édesanyámnak hol van megrendelése, hol nincs. Édesapám két éve küldözgeti az önéletrajzokat. Ötven felettiek. Hagyjam őket a csudába? Aztán elveszítik a házukat? Engem felneveltek tisztességgel, mindent megadtak nekem, most az én időm jött el, hogy visszaadjam nekik a gondoskodást és a támogatást. A férjem is pontosan tudja, hogy amíg élnek, gondoskodom róluk, ha szükség van rá. Ha apu kapna állást, akkor nem lenne erre szükség. De most van. Nem tudnék tükörbe nézni, ha hátat fordítanék nekik. Ha a férjem ellenezné, hogy segítsek nekik, beadnám a válópert.
2014. ápr. 14. 17:00
 7/32 anonim ***** válasza:
77%

Orulok neki ha ennyien vannak akiket a szulei tudnak segiteni, de az enyemek nem gazdagok.

Mi ugy oldottuk meg, hogy hozzank koltoztek, igy nagyobb lakast kell kivennem es messzebb, de ez van. Az ember megse rakhatja utcara a sajat szuleit.

Amig az ember gyerek es nem tud magatol megelni, addig a szulok segitik. Amikor meg mar a szulo oreg es nem tud magatol megelni, akkor meg a gyerek segiti.

Aki meg azt irja, hogy semennyivel, attol megkerdeznem hogy hagyna-e az utcan koldulni a sajat apjat/anyjat.

2014. ápr. 14. 17:09
 8/32 anonim ***** válasza:
89%
A maximális GYED 100 eFt körül van, tehát ha maximálisat kap, akkor is 300 eFt alatt van a bevételük a családi pótlékkal együtt. Ebből egy 3 gyerekes család nem sokat nélkülözni. Szerintem bármennyit adtok nekik, hálásak lehetnek érte.
2014. ápr. 14. 17:10
 9/32 anonim ***** válasza:
31%

Annyival, amiből meg tudnak élni! 50.000.- Ft két embernek még akkor is kevés, ha nem kell rezsit fizetni.

Felnevelék a férjedet. erkölcsi kötelességetek támogatni őket. Még akkor is, ha ma a gyerekek nem törődnek a szülőkkel.

A férjed keresete mellett kapsz Gyest, és családi pótlékot. Ebből ti is tisztességesen megtudtok élni.

Ha mégis kevesebb pénzt akartok adni, akkor adjatok nekik napota ebédet. Annyit, hogy vacsorára is elég legyen.

Mi is 3 gyereket neveltünk, és édesanyám is velünk élt. Apámtól elváltak, aki alkoholista volt. Pénzt csak pár forintot adtunk neki néha. De mindennap kapott ebédet és vacsorát.

Ezt kötelességünknek éreztük, és a férjem is ezt tartotta természetesnek.

2014. ápr. 14. 17:20
 10/32 anonim ***** válasza:
9%
8-as. Ha 300.000.- A bevételük, akkor beosztva ebből bőven megélhet egy 3 gyerekes család. A szomszédoméknál 4 gyerek van, már mind kamasz, illetve egy egyetemista. Mégis megélnek 250.000.- Ft-ból.
2014. ápr. 14. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!