Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem költözhetünk másik városba...

Nem költözhetünk másik városba, mert? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval szeretnénk másik városba költözni, illetve ha ott van lakás és munka, mennénk. Legalábbis én nagyon. A párom viszont nem akar, mert az anyját hordozza reggel munkába a város egyik feléből a másikba. És amikor én megemlítettem a másik várost, tetszett neki, amikor komolyabban mondtam, hogy nézegettem a lakásokat, van olyan ahova mehetnénk, munka is lenne, akkor jött, hogy hát még egyelőre nem, mert "nekem is van családom, nem csak neked." Akart ezzel arra célozni, hogy hetente-két hetente egy napra hazamegyek a családomhoz, neki meg ott az anyja, akit cipelni kell.

Szóval az anyja miatt nem költözhetünk el végül is ez a lényeg.

Sokszor megkaptam az anyjától már, hogy én függök a családomtól (pl utoljára akkor, amikor karácsonykor haza akartam menni). Nekem csak ennyi a "bűnöm", hogy hazamegyek néha... Akkor most ki is függ? Már elkeseredtem nagyon. :(

2014. febr. 20. 09:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben ÉN költöznék, a párod meg vagy megy veled, vagy marad az anyjával. De szerintem a kapcsolatotoknak semmi jövöje sincs.
2014. febr. 20. 10:04
 12/31 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Kérdező!

Ha másik városban lényegesen jobb lehetőségeitek lennének, akkor érdemes költöznötök. Csak azért viszont ne, mert anyós fuvarozását Te problémaként érzed.

Ha anyám igényelné (már nyugdíjas), én is rászánnék napi kétszer félórát erre.

Egyébként, ha hosszútávra terveztek, akkor gyerekmegőrzőként neked is jól jöhet az anyós.

2014. febr. 20. 10:07
 13/31 A kérdező kommentje:

Előbb vágom le a kezemet, minthogy a gyerekemet az anyósnak odaadjam. :D

Igen, ha öreg, beteg lenne, nyilván más lenne a helyzet. Vagy ha megérdemelné. De sajnos nem.

2014. febr. 20. 10:12
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Menekülj!
2014. febr. 20. 10:15
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha már így se fizet a benzinbe, nektek egy plusz kiadás, fizessétek ki a 7000 ftos bérletét. Járuljatok ennyivel anyuka életéhez hozzá, cserébe vége a hurcolásnak, ti költöztök a jobb lehetőség felé.

Ha nem tetszik egyiknek sem az ötlet, akkor menj csak te, és kívánj sikeres életet párodnak az anyjával együtt.

2014. febr. 20. 10:17
 16/31 anonim ***** válasza:
2%

Én úgy gondolom, hogy Neked még akkor sem igazán szerencsés számon kérned párodon azt hogy miért támogatja anyját (fuvarozza, boltban vesz neki pár dolgot), ha arra anyja méltatlan.

Ha viszont párodért az anyja sok áldozatot hozottt, pl. nehéz anyagi helyzetben fiát erőn felül taníttatta, ezért lett munkaerőpiacon versenyképes, akkor párodnak erkölcsi kötelessége is az, hogy ezt most viszonozza.

2014. febr. 20. 10:18
 17/31 A kérdező kommentje:
A barátom 16 éves kora óta dolgozik, később tudott csak leérettségizni, mert ő votl a "családfenntartó". Anyuka valahogy nem tudott elhelyezkedni, vagy ha igen, akkor kevés pénzért. Illetve pasizott orrba-szájba. :)
2014. febr. 20. 10:23
 18/31 anonim ***** válasza:
60%

Aki hülye.. az keljen korábban, igazítsa anyuhoz a napját

őszintén, miért akarsz vele költözni, ha kicsit sem szereted? Költözz, keress mást.

2014. febr. 20. 10:25
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Erkölcsi kötelessége viszonozni, ahogy minden "gyereknek", akit a szülei neveltek fel. DE kérdem én milyen anya az olyan, aki nem engedi felnőni a gyerekét és megvetet mindent vele magának?

A képemről lesülne a bőr, ha minden reggel és délután ugráltatnám a gyerekemet, hogy vigyen munkába, amikor van két lábam, van busz, vagy ha minden törik, veszek magamnak egy kisautót. A bevásárlásról már nem is beszélve. Nekem nem úgy tűnik, hogy a kérdezőék olyan jó anyagi helyzetben vannak, hogy ez problémamentesen menjen.

Én úgy látom, hogyha a párod ezt így látja normálisnak, akkor esélytelen ez az egész. Én is nagyon szeretem a szüleimet és támogatom őket anyagilag is (lakásfelújítási alapot fizetek nekik), amióta van munkahelyem, hogy egy kicsit kényelmesebbé tegyem az életüket. Be is vásárolok nekik szívesen, ha arról van szó, de eszükbe sem jutna kihasználni, vagy magukhoz láncolni. A segítség és a kihasználtság nem ugyanaz.

2014. febr. 20. 10:26
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
En fognám magam és mennék a másik városba, ha ott nagyobbak a kilátásaim.A párod,ha szeret utánad megy, de szerintem nemcsak az anya az ,aki a problémát okozza.
2014. febr. 20. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!