Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egyik évben polgári, másik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyik évben polgári, másik évben lagzi?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok erről? Már több mint 6 éve vagyun együtt a vőlegényemmel, az eljegyzésünk ősszel volt.

Ma felvetette, hogy mi lenne, ha nyáron meglenne a polgári, s jövő nyáron a lagzi.

Én régebb olyan gáznak tartottam, ha valaki már házas, aztán évek múlva csap lagzit, hogy akkor már minek?! Mondjuk így, hogy együtt élünk már majdnem ugyanaz, csak papír nélkül...

Ti mit gondoltok erről? Én szeretnék lagzit, nem túl nagyot, szűkkörűt és nem habos babost, de vannak elképzeléseim...

2014. febr. 12. 13:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
nekem nem gáz, csak furának tartom. Ha esküvőm van, akkor egyben tartom az egészet, nem részekre lebontva, pláne nem 1 év különbséggel. De ha így látjátok jónak, ám legyen, csak nem értem, ha a lagzi ráér, akkor az esküvő miért nem?
2014. febr. 12. 13:30
 2/20 A kérdező kommentje:

De ez az. Nekem is fura, pont azt mondom.

Az a lényeg, hogy jelenleg még nincs meg a pénzünk a lagzira.

Szerintem is együtt kellene a kettőt. NEm tudom, csak egy hirtelen ötlet volt a páromtól...

2014. febr. 12. 13:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az anyagiak miatt 1.válaszoló . A polgárit megtartanák most ,a lagzit ,meg később .Addig meg gyűjtögetnének még hozzá .

Úgy szervezitek ,ahogy nektek jó ! Sok boldogságot !

Nekünk is hamarosan esküvő ,szintén polgári .Mi lagzit egyáltalán nem csinálunk .Inkább elutazunk valahová abból az összegből ,amit lagzira költenénk . :)

2014. febr. 12. 13:35
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már ilyet. Ott mondjuk volt rá ok. A menyasszonynak már nagyobb pocakja volt az esküvőkor, viszont szeretett volna lagzit, kényelmesen táncolni, stb.

Így lett egy polgári, és másfél év múlva pedig lagzi.

Ha nálatok nincs rá semmi ok, akkor én feleslegesnek tartom kettébontani. Már csak szervezés szempontjából is jobb egyben. Mondjuk náluk a polgárira nem szerveztek semmi, csak két tanú volt, strandpapucsban, utcai ruhában :)

2014. febr. 12. 13:35
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem is az olyan erőltetett. Tipikus rongyrázás; lerí az egészről, hogy egy évig arra a bulira (mert az már nem lagzi) kuporgattatok. Ráadásul semmi lagzi hangulata nem lesz, mert addigra már mindenki megszokta, hogy házasok vagytok. A vendégek is lehet, hogy húzni fogják a szájukat, ha esetleg kell adniuk borítékot, vagy aprót szórni a földre.

Nem szégyen ha nincsenek százezreitek, millióitok egy lagzira. Egy szolid esküvő is lehet szép és ízléses. Vagy, ha nagy lagzit akartok, akkor várjatok még egy évet a polgárival.)

2014. febr. 12. 13:36
 6/20 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk is ez volt a terv.2012 decemberében volt a polgári és idén májusra terveztük a lagzit.A férjem találta ezt ki nekem nem volt vele bajom.Mi is a pénzhiány miatt gondoltuk így.

Aztán mikor egy éves házasok lettünk felhoztam neki,hogy nem vagyok benne biztos,hogy kell nekem egy nagy dínom dánom szóval mi lenne ha nem tartanánk lagzit.Nem ellenkezett.2012 szépen megünnepeltük azon a napon nagyon szűk körben de ki merem jelenteni jobb volt mintha 100-an lettünk volna.

Most ott tartunk,hogy inkább bevállaljuk a babát és a lagzira szánt pénzt majd rá fordítjuk.

2014. febr. 12. 13:38
 7/20 anonim ***** válasza:
67%
Erre gyujtogetni feleslegesen, rongyrazas. Inkabb egyutt a kettot, kevesebb penzbol, ahogy te is irtad, szukkorben.
2014. febr. 12. 13:39
 8/20 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk az ismerősök között volt ilyen felvetés, most gyorsan a polgári, mert kell a papír ehhez-ahhoz, de majd jövőre lesz lagzi. Ezeknél a pároknál sosem volt később se lagzi, mert a pénz mindig kellett másra.

Ha nagyon fontos nektek a lagzi több vendéggel, akkor házasodjatok jövőre.

Ha fontosabb az esküvő, tartsatok szűkebb körűt idén egy ebéddel.

9/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, pont ezek miatt gondolom így. Meg ugye a többi szokás is, hogy éjfél után "asszony" vagy már, meg "újasszony" meg ilyenek. HA meglenne a polgári szerintem is erőltetett utána már LAKODALOMNAK nevezni, ami történik.

Én nem szeretném ebből az eseményből kihagyni a barátaimat és a kedvesnek tartott rokonaimat, ezért ragaszkodnék, hogy megünnepeljük...

Szerintem a párom is megérti, hogy "erőltetettnek" miért tartom így...

10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a véleményeket, megerősítettétek, amit gondolok :)
2014. febr. 12. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!