Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mennyibe került az esküvő és a lagzi, és ebből
mekkora összeg "jött vissza" a menyasszonyi táncból és
a nászajándékokból?
Figyelt kérdés
Esküvőt tervezünk. A párom fizetné az egészet, mert az én megtakarított pénzemet a ház felújítására költöttük.
Természetesen szeretnék én is nagy felhajtást, szép ruhával, 80-100 vendéggel, stb. Csak nagyon lelkiismeret-furdalásom lenne később amiatt, hogy "kidobtunk" erre egy csomó pénzt, amit jóval hasznosabban is el lehetne költeni, akár utazásra, akár befektetni valamibe, vagy számlát nyitni a leendő gyerekeinknek, és így tovább.
Viszont a párom azt mondta, nyugodtan szervezzek nagy banzájt, ha szeretnék, meg hogy egyébként is, a menyasszonyi tánc meg a nászajándékba kapott pénz úgyis kb "visszahozzák a lagzi árát", vagy csak nagyon kevés mínuszban leszünk.
Ezért érdekelne, hogy nálatok hogy volt ez. Illetve ti hogy döntenétek? Nagy lagzi, vagy kis esküvő két tanúval?
Ha van pénzem és megtehetem gond nélkül, akkor nagy esküvő sok vendéggel, ha nem tehetem meg, mert épphogy kijövök hónap végére, akkor kis esküvő két tanúval. Arra apellálni, hogy majd a násznép visszaadja a pénzeteket szerintem kicsit merész dolog, mert ha meg nem így lesz, mit csináltok? De mondom, ha van saját házatok és jól éltek amúgy, akkor nem gond szerintem a nagy lagzi.
2014. febr. 5. 13:57
2/22 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem jól fogalmaztam, vagy félreérthetően, bocsánat. :)
Nem azt várjuk, hogy a násznép kvázi visszafizesse a költségeinket, ezt csak megnyugtatásul mondta a párom arra, hogy lelkiismeret-furdalásom lenne egy csomó pénzt a lagzira költeni, ráadásul ugye az ő pénzét.
2014. febr. 5. 13:59
3/22 anonim válasza:
Rövidre fognám a mondataimat.Egy esküvő minimum 1-1.5 millio ,és akkor szerény is voltam 100 főre.Nah most ebben a válságos világban,ahol az emberek nagy része hitelekkel küzd,szerinted mi a biztositák,hogy visszajön? 100 fő kb 30-40 család.1-5 millát el kell osztani annyi családdal,amennyien lesznek.és kijön fejenként mennyit kellene családoknak a lagzitokra költeni.Szerintem ne kockáztassatok.de ti tudjátok.Amugy előre is sok boldogságot
2014. febr. 5. 13:59
4/22 anonim válasza:
Nektek kell ismerni a rokonságot, hogy mennyit tudnak, és mennyit akarnak adni.
Mi a párommal még azért nem házasodtunk össze, mert jó esetben egyszer házasodsz. Rendes esküvőt szeretnénk (100-120 fő). Ha 2 tanús az esküvő akkor lényegében csak a papírod van meg róla. A mai világban számít az, hogy papíron is egy pár vagytok?
2014. febr. 5. 14:03
5/22 anonim válasza:
Igen, nektek kell ismerni a vendégeket, hogy kb. mennyit adnának. A mi esküvőnk (100 fős) 1,7 millióba került és 1,4 milliót kaptunk nászajándékba. Menyasszonytánc nem volt.
2014. febr. 5. 14:05
6/22 anonim válasza:
Nekünk 65 fős esküvőnk volt, lagzi nélkül, csak egy ünnepi ebéddel/tortázással a szertartás után. Kb. 1 millióba került minden, ugyanakkor 1.5 millió jött vissza, amire egyáltalán nem számítottunk (hiszen se lagzi, se menyasszonytánc). Volt, aki nagyon sokat tett a borítékba (férjem nagyszülei 400 ezer Ft-ot, mert mint utólag kiderült, évek óta erre gyűjtögettek), és olyan is volt, akik ketten "csak" 5000 Ft-ot tudtak adni (pedig ennyit sem vártunk tőlük, mert fiatalok, éppen a terhessége végén járt a lány becsúszott babával). Mi úgy voltunk vele, hogy legyen olyan esküvőnk, amilyenről álmodtunk, és ha semmi sem jön vissza, akkor se bánjuk. Azonban egy rokon házaspár nagyon megszívta a pénzváró hozzáállással, 2 milliót ráköltöttek a lagzira, a fele sem jött vissza, pedig 2* (!!!) is visszamentek menyasszony táncolni, mert nem találták elégnek az összeget. Tanulság talán annyi, hogy ne apelláljatok a visszajövésre, mert vagy összegyűlik annyi, vagy sem, tartsatok olyan esküvőt, amilyent szeretnétek :)
2014. febr. 5. 14:09
7/22 anonim válasza:
Bocsi az OFF-ért, de utolsótól felfordult a gyomrom! Visszamentek menyasszonytáncolni, mert nem volt elég a pénz?! Hát remélem, a rokonok nem kezdték el újra pénzért táncoltatni azt a pénzéhes ri..ot.
2014. febr. 5. 14:12
8/22 anonim válasza:
40 fős volt, kb. 300 ezerbe került, mert nagyon sok mindent magunk csináltunk. Ebből 200-at a szüleim álltak nászajándék gyanánt, a többi nászajándékból még 400 jött össze. Nem az alapján döntöttünk, mennyire éri meg, kisebb, családias, házias, meghitt lagzit akartunk.
2014. febr. 5. 14:28
9/22 anonim válasza:
nálunk kb. a 15 före került 250 ezer forintba (külföldön mentem férjhez) anyumnak, bátyámnak küldtem repjegyet..szoval nekünk az is kiadás volt. anyum azt mondta akkor ad, ha jön a baba, a bátyámtol egy könyvet kaptunk (Magyarországrol), anyosomtol egy orchideát, a férjem tesvéreitöl semmit, a család barátjátol kb. 6 ezer ft-ot, a nagymamámtol meg 20 ezeret.. a többi embertöl 3-3 puszit.
igazábol nem is érdekelt bennünket, hogy mit adnak vagy mit nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!