Önző vagyok ezért szerintetek?
Ha kényelmesen, lemondások nélkül, jó színvonalon megéltek, és a gyereknek is meg tudtok adni mindent még úgy is, hogy Te GYES-en leszel, akkor természetes, hogy támogatja az anyukáját.
Megjegyezném, hogy ugyanekkora összeggel illene támogatnotok a Te anyukádat is, hogy igazságos legyen.
Indiszkrét kérdés: mennyit keres a pasid? Mert ha nem visz haza 300K-t nettóban, akkor ez necces lesz...
Valószínűleg nem te fogod eldönteni, hogy a párod támogatja-e a saját pénzéből a saját anyukáját, vagy sem, bármilyen ember is az anyukája.
Amit javasolni tudok: állapodjatok meg egy havi fix összegben, amivel még tud segíteni a párod, nehogy az legyen, hogy folyamatosan csak adja, adja a pénzt vég nélkül. Beszéljen az anyukájával, hogy eltartani nem tudjátok, sürgősen kezdjen el munkát keresni.
ma 17:20
Házasságnál, főleg, ha gyerek(!) is van, nincs ott közös a kassza, nincs "saját pénz" meg "dugipénz"
szerintem az lenne a megoldás hogy a párod átvállal az anyukájától pár számlát, azt befizeti, és akkor tuti nem italra megy el a pénz.
le kell szögezni hogy ennyi a max támogatás amit tud adni, ennél egy fillérrel sem több, mert nektek is kell a közös megélhetéshez a pénz.
mi külön kasszán vagyunk, jut mindenre, a párom befizet pár számlát az édesanyja helyett, és én egyáltalán nem neheztelek rá emiatt, hiszen tisztességgel felnevelte, taníttatta a fiát, ez a minimum. én is kifizetem anyum telefonszámláját, nem rokkanok bele, neki viszont ez is nagy segítség.
25-ös, akkor sincs olyan, hogy valaki, akinek van saját jövedelme, a párja ne engedje, hogy támogassa a szüleit.
Egyébként meg mi az, hogy nincs saját pénz a házasságban? Ki így él, ki úgy. A nagyszüleim leéltek együtt szépen egy életet, gyereket neveltek úgy, hogy végig külön kasszán voltak.
ha úgy vesszük, akkor mindenkit felnevelt valaki(most hagyjuk ki az extrém szélsőségeket). egy gyereket etetni, öltöztetni, taníttatni stb kell. ezek mind pénzbe kerülnek. ha a szülők megöregednek esetleg ilyen helyzet áll fenn, hogy nem bírja eltartani magát, szerintem jár ennyi a szülőnek hogy a gyereke támogassa. hacsak átmenetileg is kell.
más a helyzet, hogy iszik, de azt is meg lehet oldani. el kell menni bevásárolni, számlát befizetni és egy nagyon kevés készpénzt hagyni neki, ha mégis szüksége lenne valamire.
A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
Én akkor is önző dolognak tartom azt, amikor egy szülő havonta pl 50 ezret elcigizik, s utána elvárja a gyerekétől, hogy rendszeresen segítse ki.
Nálam tudod akkor szakadt el a cérna, amikor nem egyszer kihúztuk a sz*rból anyósomékat is, mert az egyik elcigizte, a másik elitta a fizetését(igen az egészet), s a számlák meg csak álltak.
Ja, az már nem baj, hogy mi emiatt nem haladunk majd egyről a kettőre. Hiába nincs se nekem, se a páromnak káros szenvedélye, ha azért kell nekünk spórolni, hogy anyósomék kényelmesen cigizzenek.
Nem tudom miért kell lepontozni a koldulást, ha valaki inni akar, és nincs bevétele, ugyan legyen már annyira fair ember, és fedezze már magának a luxuskiadásait.
Pár órai koldulással biztos össze tudna hozni 500 forintot, abból már vehet egy liter kannás bort.
Még nem házasodtatok össze, semmit nem tudhatunk pl. az anya koráról, arról, hogy TE dolgozol e, ill. hogy gondolod megbeszélni az anyagi és egyéb fontos majdani dolgokat.
Egyelőre csak barátnő vagy, akinek semmi beleszólása nincs a más családi életébe, és nem is értem, miért vagy te olyan erős kritikus és olyan veszekedős? Végülis a fia az anyjának akar segíteni- és az lenne csúnya, ha nem tenné. Te nem gondoltál még rá, hogy ha férjhezmész, a családnak is része leszel? Aki így törődik a mamájával, az a feleségét is tisztelni fogja várhatóan, békülj meg vele. Röviden: önző vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!