Szerintetek is önző vagyok ezért?
Anyámnak, 3 éve van egy élettársa, mióta elvesztette a munkáját a napjait a kocsmázás tölti ki, adósságot-adósságra halmoz.
Tegnap este részegen kiabált velem, én meg lekiabáltam és felpofoztam (gondoltam a saját házunkban, mert hogy ő költözött ide, ne engedje meg magának ezt a hangnemet) erre kicsavarta a kezem és elzavart (Abból a házból amit apu után örököltem, apu meghalt még kiskoromban) most 16 éves vagyok, tegnap a nagyimnál aludtam.
Ma hazajöttem és azt mondtam anyának, hogy vagy ő megy vagy én. Én erre azt mondta anya, hogy nem leetek ennyire önző, mert hogy ő 9 évig maga volt, és milyen nehéz egyedül, meg nem bírja eltartani a családot, most azon gondolkodom, hogy kérek kollégiumot, és nagyimhoz fogok hazajárni, azt mondta amiben tud segít.
Ezért valóban önző lennék? Hogyan térítsem anyám jobb belátásra? Most hazamentem reggel összepakolni és szemrebbenés nélkül végignézte ahogy összeszedtem a ruháim és könyveim, még ki is engedett a kapun. Azóta itt vagyok nagyinál, de nem is hív, szerintem nem is érdeklem :S
Elnézést, hogy hosszú lett!
Anyuhoz egy újjal nem nyúltam, ő ott sem volt, a szobából hallgatta végig ahogy a "kedvese" elhord minden utolsó mocskos szemétládának, és ott szakadt el a cérna, mikor az elhunyt édesapám emlékét kezdte el szidni, mert szerinte ő is csak egy ócska, semmirevaló, haszontalan ember volt, és csak egy ilyen selejtet volt képes összebaszni mint én.
És ekkor pofoztam fel őt! NEM ANYUMAT!
Önző nem vagy, de az durva, hogy pofozkodsz!
Anyukádnak mondd meg vagy te, vagy a nagyid, hogy jobb egyedül, mint egy alkoholistával.
Sajnálom! Rossz ezt olvasni.
Az anyukádat is elítélem. Egy anyának a gyereke az első, nem az élettársa, aki alkoholista és lelkileg terrorizálja a gyereket.
Nem bánom , ha lepontoznak, de ez számomra felfoghatatlan.
És az is, hogy valaki veszi a bátorságot és az apukádat veszi a szádra!
Az alkohol nem mentség!
Költözz a nagyidhoz, 2 évet kell kihúznod. Ha betöltöd a 18-at, anyukádat választás elé állítod. Vagy megy a párjával, de most, vagy pedig marad , de a férfi elmegy!
Az anyukád nem fogja belátni! Kész tények elé kell állítani! Vagy pedig add el majd a házat és vegyél belőle magadnak valahol.
Az anyukádnak legyen mindig helye, de csak egyedül!
Ugyan őt sem érdekli, hogy hol alszol éppen... de azért hátha ez csak egy átmeneti homály a fejében!
Nem vagy önző. Ha anyud így akarja, hogy a férfi maradjon, mert egyedül lenne, akkor menj koleszba és a nagyidhoz, majd észbe kap, ha egy fillérje nem lesz, mert azaz alkesz eliszik mindent...
Kitartást! Tudom milyen egy alkesszal együtt élni, maga a rémálom... amíg tudsz érdemes menekülni, mielőtt nem lesz esélyed sem, mint nekem...
Ha az én halott szülőmet gyalázta volna, nálam is elszakadt volna a cérna. Nem értem, anyukád miért nem lépett közbe, vagy állította le. A pasija megengedhet magának ilyesmit, te pedig meg sem védheted magad?
Hány éves vagy?
Maradj csak a nagyinál, higgadjatok le mindannyian, neked is jót tesz a nyugodt légkör. Anyukád pedig most gondolkodik. Nem hinném, hogy azért nem keres, mert nem érdekled. Ha mégis így van, légy boldog a nagyival és kölcsönösen segítsétek egymást. Ha nem, akkor anyukád vagy szégyelli magát, vagy azt hiszi, hogy így majd jól megbüntet, és könyörögsz majd, hogy hazamehess. Nem ismerem anyukád lelkivilágát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!