Szerintetek is önző vagyok ezért?
Anyámnak, 3 éve van egy élettársa, mióta elvesztette a munkáját a napjait a kocsmázás tölti ki, adósságot-adósságra halmoz.
Tegnap este részegen kiabált velem, én meg lekiabáltam és felpofoztam (gondoltam a saját házunkban, mert hogy ő költözött ide, ne engedje meg magának ezt a hangnemet) erre kicsavarta a kezem és elzavart (Abból a házból amit apu után örököltem, apu meghalt még kiskoromban) most 16 éves vagyok, tegnap a nagyimnál aludtam.
Ma hazajöttem és azt mondtam anyának, hogy vagy ő megy vagy én. Én erre azt mondta anya, hogy nem leetek ennyire önző, mert hogy ő 9 évig maga volt, és milyen nehéz egyedül, meg nem bírja eltartani a családot, most azon gondolkodom, hogy kérek kollégiumot, és nagyimhoz fogok hazajárni, azt mondta amiben tud segít.
Ezért valóban önző lennék? Hogyan térítsem anyám jobb belátásra? Most hazamentem reggel összepakolni és szemrebbenés nélkül végignézte ahogy összeszedtem a ruháim és könyveim, még ki is engedett a kapun. Azóta itt vagyok nagyinál, de nem is hív, szerintem nem is érdeklem :S
Elnézést, hogy hosszú lett!
Zárójelben jegyzem meg, a házat édesapám örökölte a szüleitől. Mikor kiderült, hogy beteg a nagyszülők nyomására a ház az én nevemre került. Így feltételezni vélem, hogy ha nagy korú leszek én rendelkezem a házzal. De anyát sose tenném ki.
Ezt a balf*aszt viszont igen. Jó is, hogy ezt így felhoztátok, bár nem értek a jogi részekhez, de akkor felkeresek egy ügyvédet, hogy mit lehet kezdeni a csókával, mert akkor menjenek másik lakásba, ezt meg kiadom albérletbe. S ami bejön pénz fedezi a későbbi tanulmányokat.
Nem egyébként, haragszok anyura ,és ezekután egy jó darabig nem akarok beszélni sem vele, de azért az utcára ki nem raknám!
Igen, fasza lenne és jogos is.
Én is kitenném anyámat, ha egy olyan embert hozna az én házamba, aki az édesapám emlékét meggyalázza és alkoholista.
Egyébként a kérdező esetében így szerintem nincs szó haszonélvezetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!