Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek rosszul tettem?...

Szerintetek rosszul tettem? Már nem bírtam tovább.

Figyelt kérdés

Minden alkalommal, mikor a férjemmel, és a kisfiunkkal (10 hónapos) ellátogatunk apósomékhoz, ő is és a párja is hulla részegek, folyton azzal piszkálnak, hogy sz4rral etetem a gyereket, ne adjak neki joghurtot, meg hogy húsleves kell neki, nem répafőzelék..

Már eddig is nagyon elegünk volt, de tegnap este eljött apósom, hogy "megnézze már az unokát, mert ritkán visszük" (hetente 2x) és a biciklijéről úgy esett le, olyan részeg volt, fogalmam sincs, hogy talált ide. Kivette a maradék piát (szilveszterről) a hűtőből, vedelni kezdett, és osztott minket, hogy ő meg a párja máshogy nevelnék a gyereket, mert még mi is gyerekek vagyunk, (23, 26) és hogy a kicsi azért nem tud még egyedül járni, mert a gyenge kajától nincs ereje (?).

Nem bírtam tovább...próbáltam, de nem ment, felálltam, és megemelt hangon elmondtam, hogy azért a gyerekért én szenvedtem, mi tartjuk el, mi neveljük, és a mi dolgunk, hogy mit adunk neki enni, és hogy tökéletesen egészséges. Ez eddig oké, ebben úgy gondolom, igazam volt, viszont az idegesség többet is mondatott velem: megmondtam, hogy undorító alkoholisták, hogy nem merem a gyereket 10 percre sem velük hagyni, és hogy ne merjen még egyszer idejönni este 10kor tök részegen.

Láttam, hogy rosszul esett neki, de mér kimondtam, késő volt...

Szerintetek túllőttem a célon?

2014. jan. 24. 22:57
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Jaj, a sógorom nem ért egyet velük, ő csak azt mondta el nekem, amit ott hallott, ő nagyon jó gyerek, szerintem félreértettél valamit...
2014. jan. 27. 17:54
 32/35 A kérdező kommentje:
A férjem azért nem szólt nekik eddig, mert engem mindig akkor támadtak be, amikor ő nem volt ott, és én is mondtam neki, hogy hagyja, ne vitázzon velük, de mindig kiállt mellettem, ennél az esetnél is maximálisan.
2014. jan. 27. 17:56
 33/35 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem tetted rosszul. Igazából itt az a probléma, hogyha tényleg részegen látja a gyerek folyton, akkor a párodnak kellett volna szólni. De ha ő nem, valakinek meg kellett tennie, hiszen mégiscsak a gyereked biztonságáról van szó. Az egy dolog, hogy egy inkompetens ember baromságokat zagyvál össze a gyereknevelésről, de egy jóérzésű szülő nem engedi olyan emberhez a gyerekét, aki folyton vedel...
2014. jan. 28. 11:55
 34/35 anonim ***** válasza:

24es vagyok, azért ez vicces, 5 perce vagy anya, de mindent jobban tudsz, vagy nem is tudom, hogy írtad.....

És ezt egy olyan ember mondja, aki eldobta a gyerekét!

Mondom én, hogy apósnak szelektív a memóriája és nincs tisztában magával és a tetteivel - talán fel kellene világosítani, hogy ha ő nem is, azért a többiek, főleg a férjed emlékezik...

Amúgy az ilyen mértékű antiszociális emberrel nincs mit tenni, változni nem fog (a pia terén sem), ha látszik rajta, hogy egy alkoholista (nem tudom, milyen mértékű) és örökösen bűzleni fog a szesztől, nem tartom valószínűleg, hogy a gyereknek ő lesz a kedvenc nagyszülője és nem is erőltetném, sőt...!

Vitatkozni nem tudsz ilyennel, mert a vita lényege szerintem, hogy valahogy közelebb kerüljenek egymáshoz az emberek, megbeszéljék azt, ami szerintük nem működik és konszenzusra jussanak - na ez valószínűleg teljes képtelenség egy ilyen alakkal, aki finoman szólva nem tökéletes példány, de szemmel láthatóan azt hiszi magáról!

Vannak emberek, akiket elég sátoros ünnepekkor látni, plusz még néhány alkalom évente. Mindenkinek jobb lenne úgy.

2014. jan. 30. 16:07
 35/35 anonim ***** válasza:

Melyik szavad nem volt pontos, vagy igaz?

Az jó, hogy a férjed veled van, azt kell neki is tudatosítani, hogy ti hárman vagytok a család, a gyerekekért meg ti ketten vagytok felelősek.

2014. jan. 30. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!