Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rosszul tettem, hogy szóltam?

Sumergo kérdése:

Rosszul tettem, hogy szóltam?

Figyelt kérdés
A családban soha nem szoktunk egymástól pénzt kérni, ha segítség kellett. Unokatesómat megkértem ,hogy segítsen kicsit a páromnak. Kb. 2 órát volt ott nálunk, ennél kevesebb ideig dolgozott (1 órás munkáról volt szó). Majd az illendőség kedvéért megkérdeztem mivel tartozunk, és 12 ezer Ft-ot kért. (Semmi anyagot nem kellett hoznia, csak dolgozott, minden egyebet mi vettünk meg.)Akkor nem szóltam semmit, mert a párom nagyon nem szereti a vitát. Azért engem bántott, és szóvá tettem személyesen neki 1 nap múlva. Teljesen felháborodott, és még ő van megsértődve. Én nem szeretem, ha hülyének néznek. Ugyanebben a szakmában naponta szoktak 15 ezret kérni a mesteremberek, nem óránként!
2011. máj. 31. 08:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Bocsi, de szerintem rosszul tetted, hogy megkérdezted, mennyivel tartozol. Én biztos, hogy előre vettem volna néhány üveg sört, amit utána le tudunk ülni és meginni, és ennyi.

Főleg ha családban nem szoktatok fizetni ilyenért, akkor inkább megkérdezni illetlenség.

De most már mindegy, legközelebb ne az unokatesód hívd, ha ő pénzt akar, hanem inkább egy mesterembert. Ott nincs ilyen gond, fizetni meg úgyis kell.

2011. máj. 31. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt tetted rosszul, hogy utólag szóltál.

A legjobb lett volna előre árajánlatot kérni. Ha ez meg kimaradt, akkor a 12e kimondásakor kellett volna megkérdezni, hogy ezt mennyire gondolja komolyan, nincs-e egy kicsit elszállva?

Amúgy meg ha besértődött, hadd tegye. Túlárazta magűt az fix.

2011. máj. 31. 08:25
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Ez elég gerinctelen húzás volt tőle,pláne mert rokon...Jó vastag bőr van a képén...Max 2-3 ezret kérhetett volna,de én még annyit sem kértem volna...A család tartson össze,max akkor kérhetett volna,ha anyaggal is beszáll...ez durva...Az ilyen számomra nem lenne többé családtag...
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Én azt tartom rossznak,hogy utólag szoltál. Annak már semmi értelme,és tényleg olyan mintha csesztetni akarnád. Ha pénzt kért, akkor pont olyan mint más mesterember. akkor kellett volna szólnod,amikor megmondta az árat.

(azt mondod nem szoktatok családon belülfizetni, de akkor miért kérdezted? Ez is egy álszent dolog. Aztán kifizeted de másnak szólsz. Ez is álszent. )

5/11 A kérdező kommentje:
Mindig meg szoktuk kérdezni, bárkiről is van szó. Ez így szokás nálunk. Igaz, kb 1000 Ft-ba került neki az, hogy autóval kellett eljönnie hozzánk, ezért is a kérdés, hogy ne neki legyen költsége, és ha erre kér egy jelképes összeget, 3-4 ezret mondjuk, akkor azt mondom oké, legalább nem fizetett rá, de 12 ezer, ez a durva számomra. És nem másnak szóltam, hanem neki, és azért csak másnap, mert át kellett gondolnom, nem akartam családi botrányt ebből, volt, hogy azt gondoltam nem teszem szóvá. Csak én meg azt nem szeretem, ha besértődik valaki, és azt sem tudni miért, ehelyett gondoltam jobb inkább tisztázni.
2011. máj. 31. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:
18%
De ahogy írtuk,akkor kellett volna tisztázni. az ilyen utólagos dolgok csak s.arkavarásnak hatnak.
2011. máj. 31. 09:00
 7/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem tartom álszentnek, rossz döntés volt. Már amikor elhívtad segíteni, meg kellett volna kérdezni mennyiért vállalja, de gondolom nem számítottál erre. Minden esetre elég nagy pofátlanság volt a részéről, nálunk sem divat családban pénzt kérni a segítségért. Az illendőség kedvéért az ember általában megkérdezi mivel tartozik, még akkor is ha számít rá, hogy nem kell fizetni.
2011. máj. 31. 09:01
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
nem tudom nálatok miféle viszonosság működik, de nálunk szívességért szívesség jár, kivéve ha extra dologról van szó. Akkor azt előre kellene egyeztetni. Vagy ha ez nem történt meg, és utólag ennyit kér, akkor be kell nyelned. Legalább tudod hogy legközelebb te sem teszel neki semmit ingyen. Hidd el, fog ő még rád szorulni. Mellesleg, ha soknak tartottad akkor azonnal ott kellett volna ugyanúgy megjegyezni, hogy ezt soknak tartom, fizetek 7000-et. Ha már alku akkor legyen alku. De az is hülyeség hogy utólag teszed szóvá mint egy sértett kisgyerek, hogy mégis mit képzel. Te kérdezted, hát akkor azonnal kellett volna mondani hogy szerinted mennyit ért a dolog.
2011. máj. 31. 09:08
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem előre kéne tisztázni.

Nálunk nem szokás megkérdezni mennyivel tartozunk, annyit adunk amennyi mindkét fél számára elfogadható. Ha esetleg nem fogadja el pl: 2000 Ftot akkor adunk 1500Ft és mindnenki boldog. Előfordul olyan is h hiába adnál mégsem fogadja el. Sosincs vita ebből.

2011. máj. 31. 09:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik,h őt másképp nevelték.Nálunk sem illik pénzt elfogadni,vagy kérni családban.Én is végigvarrtam már szinte mindenkinek,de soha egy forintot sem vennék el.Pedig itt még árammal,cérnával be is szállok mindig.Még családon kívül is igaz,mert múlt héten tesóm barátnőjének varrtam koszorúslányruhát,de még tőle sem fogadnék el pénzt. Szóval ez elég nagy taplóság volt részéről.Szerintem még azért sem vagy hibás,h megkérdezted,mert nálunk még anyósom is megkérdezi,h mivel tartozik minden varrás után,és mindig le is futjuk a körünket,h "jajj,jól van már,hordja egészséggel".Tudja,h semmivel,de megkérdezi.Nekem is jól esik,és neki is.De ez így normális nem???
2011. máj. 31. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!