Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek rosszul tettem?...

Szerintetek rosszul tettem? Már nem bírtam tovább.

Figyelt kérdés

Minden alkalommal, mikor a férjemmel, és a kisfiunkkal (10 hónapos) ellátogatunk apósomékhoz, ő is és a párja is hulla részegek, folyton azzal piszkálnak, hogy sz4rral etetem a gyereket, ne adjak neki joghurtot, meg hogy húsleves kell neki, nem répafőzelék..

Már eddig is nagyon elegünk volt, de tegnap este eljött apósom, hogy "megnézze már az unokát, mert ritkán visszük" (hetente 2x) és a biciklijéről úgy esett le, olyan részeg volt, fogalmam sincs, hogy talált ide. Kivette a maradék piát (szilveszterről) a hűtőből, vedelni kezdett, és osztott minket, hogy ő meg a párja máshogy nevelnék a gyereket, mert még mi is gyerekek vagyunk, (23, 26) és hogy a kicsi azért nem tud még egyedül járni, mert a gyenge kajától nincs ereje (?).

Nem bírtam tovább...próbáltam, de nem ment, felálltam, és megemelt hangon elmondtam, hogy azért a gyerekért én szenvedtem, mi tartjuk el, mi neveljük, és a mi dolgunk, hogy mit adunk neki enni, és hogy tökéletesen egészséges. Ez eddig oké, ebben úgy gondolom, igazam volt, viszont az idegesség többet is mondatott velem: megmondtam, hogy undorító alkoholisták, hogy nem merem a gyereket 10 percre sem velük hagyni, és hogy ne merjen még egyszer idejönni este 10kor tök részegen.

Láttam, hogy rosszul esett neki, de mér kimondtam, késő volt...

Szerintetek túllőttem a célon?

2014. jan. 24. 22:57
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
81%

20: Ó, akkor egyszerűbb a helyzet, megmondod, hogy csak józanul lehetnek az unokával, akár a 17. válaszoló által javasolt szondával is. Hogy is mondjam, elég sokat láttam részeg embert kisgyerekként, és nem éppen a legkellemesebb dolog.

Úgy látom, hogy túlságosan is beleszólnak az életetekbe az alkoholista szülők. Javaslom nektek (ugye főleg a férjednek) a Mérgező szülők című könyvet, a neten is fent van.

2014. jan. 25. 09:48
 22/35 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon jól tetted. Egyáltalán minek viszed hozzájuk heti kétszer? A gyerek nem nagyon szereti őket, fél tőlük, azt írtad. A példa amit mutatnak neki az finoman szólva sem olyan, amit én a gyereknek mutatni engednék. Látni akarja az unokáját? Kit érdekel!!! Hagyjon fel a vedeléssel, éljen normális életet, és akkor jöhet. Úgy meg főleg ne akarjon kiosztani, hogy ezek szerint ő emberileg nulla, apaként nem tett le semmit az asztalra, és most nagyszülőként akar okoskodni?

Ne bánkódj miatta, én 10 hónapig sem bírtam volna, hogy ki ne osszam, ha a gyerekemről/családomról van szó.

A helyedben én nem erőltetném a kapcsolatot, meg a heti két látogatást.

2014. jan. 25. 10:53
 23/35 anonim ***** válasza:
eszed ágába se jusson bocsánatot kérni!!!!!! NINCS MIÉRT! Kérjen ő bocsánatot!
2014. jan. 25. 15:35
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen értem, miért vádolod magad, azt kapta, amiért hónapok óta módszeresen megdolgozik! Nincs az apósodnak már soha tiszta pillanata, ki sem józanodik egyáltalán? Legalább olyankor elgondolkodhatna, hogy talán nem ő a nevelés és szülői magatartás példaképe, örüljön, hogy egyáltalán tartja vele a kapcsolatot a fia - igazán akkor sem szólhatna, ha nem nyitna rá soha ajtót. Vagy meg kellene ezt vele értetni, többször el kellene magyarázni, hogy épp eleget tett ez ellen a kapcsolat ellen, talán nem kellene tovább folytatni az akna munkát, mert az ilyen viselkedéssel csak ezt éri el.

Ezt sosem tudtam megérteni, vannak "szülők", akik ellökik maguktól a gyereket, aztán annak felnőttkorában történik valami, utat találnak egymáshoz, erre a szülő mindjárt előveszi a szelektív memóriát és halál komolyan úgy érzi, minden rendben, ő teljes értékű szülő és joga van követelni, NEVELNI, kioktatni stb. mint egy olyan szülőnek, aki valóban felnevelte a gyerekét.

Ugy nézem, ő is ebben a tévedésben van, ne most akarjon apa lenni, meg kell neki mondani normális hangon (nem, nem ítéllek el azért, mert kiabáltál, abszolút megértem), hogy a te gyerekednek van apja!!!, aki nem ő, és ne szóljon bele olyasmikbe, amik eldöntése nem rá tartozik.

Én megmondanám, hogy természetesen a maga házában úgy él, ahogy szeretne, de a tiétekben nem, legyen kedves tisztességes állapotban látogatni az unokáját, mert nem egy alkoholista, lecsúszott miliőben szeretnéd a gyereked nevelni és nem óhajtasz neki olyan példát mutatni, ami kvázi megengedő az ilyen magatartással szemben - ezt ő sem akarhatja. Vagy igen, de ez az ő baja, a ti házatokban, a ti gyereketekkel kapcsolatban ti hozzátok a szabályokat.

Ezen amúgy jót nevettem, azért nem jár 10 hónaposan, mert nincs ereje a gyenge kajától :DDDDD, szalonnával meg zsíros kenyérrel kellene etetni?

Nem hiszem, hogy az első és utolsó ilyen vitátok volt, légy következetes, após nem hiszem, hogy felhagyna ugyan a piával, de ha azt eléred, h legalább titeket nem látogat teljes részegen, már az is valami. Én mondjuk ezt szigorúan megkövetelném, mert tényleg nem látnék szívesen a gyerekem környezetében egy alkoholistát!

2014. jan. 25. 16:47
 25/35 A kérdező kommentje:

Bocsánatot nem kérek, bár nagyon azt várják, a férjem öccse mondta. Szerintük én egy beképzelt liba vagyok, aki "5 perce anya, és már veri a mellét"...

Jobb lesz, ha el is felejtem őket, majd a férjem elintézi a dolgot. Köszönöm mindenkinek.

2014. jan. 26. 12:32
 26/35 anonim ***** válasza:
7%
Azért húslevest már adhatnál annak a gyereknek.
2014. jan. 26. 13:07
 27/35 A kérdező kommentje:
természetesen adom már neki, de szerintük szinte csak azt kéne adnom..
2014. jan. 26. 13:33
 28/35 anonim ***** válasza:

Jól tetted!

Nagyobb nyomatéka lett volna, ha mindezt a saját fia mondja bele a szemébe!

Miért nem tette meg eddig?

Ha józanok, akkor jöhetnek.

Ha nem, akkor kívül tágasabb.

Az unokájuk egészséges fejlődése érdekében!

2014. jan. 27. 17:45
 29/35 anonim ***** válasza:

A sógorod meg egy primitív ökör.

Nem az eltelt időtől lesz valaki anya, vagy sem.

De ő mit tudhat erről?

Főleg, ha fel sem fogja, hogy mi az oka annak, hogy kirúgtad a részeg apósodat.

Lehet, hogy ő sem különb, mint az apja.

2014. jan. 27. 17:49
 30/35 anonim válasza:
29: Milyen sógor? :D
2014. jan. 27. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!